Reacties

Vaccineren als morele plicht? + Huisvlijt Linkparty — 29 reacties

  • Wat ik niet snap,is het gevaar van niet-gevaccineerden. Iemand met prikken is toch voor een groot gedeelte immuun. Maar kan als toch besmette persoon met weinig klachten zowel de niet als wel-gevaccineerde weer aansteken. Dus allebei "gevaarlijk"

 1. ik heb het gedaan omdat ik in de zorg werk, ik kan bijna niet anders, omdat ik bang ben iemand te besmetten, moest ik het niet doen
  en als je corona krijgt is het niet zo erg dus.....
  .Een @->- voor jou.

 2. Wij laten ons wel vaccineren (hoewel ik het met die nieuwe soort vaccins en geen ervaring met de lange termijn wel lastig vind), maar de kinderen echt niet.

  Nu zíjn we daar nog niet, maar daar ligt voor mij dus wel een grens. Zij worden er immers niet ziek van en kunnen mogelijk wel gewoon weerstand opbouwen tegen iets wat kennelijk blijft.

  • Maar waarom je kinderen dan niet vaccineren? Door het vaccin bouwen ze juist weerstand op tegen corona, dat is immers hoe vaccins werken. En kinderen kunnen wel degelijk ziek worden van het coronavirus, ook al is die kans kleiner dan bij volwassenen.

 3. Ik ben gevaccineerd voor mijzelf zo eerlijk ben ik wel,en een piepklein beetje voor mijn kleinkinderen die net geboren zijn.
  En nee, niet omdat we weer eens kunnen knuffelen ,dat vind ik ook zo een hype geworden hier in Nederland.
  We zijn helemaal geen knuffelland ,ja sinds de corona toen het niet mocht.
  Wat je niet mag wil je graag.
  En verder hoop ik dat de media stopt met alle berichtgeving rond de vaccinatie.
  Ga gewoon of ga gewoon niet even goede vrienden.
  P.s. het leest wel lastig je blog met zoveel reclame

 4. Ik heb een hoog risico om erg ziek te worden door corona (net als door griep), dus waren mijn man en ik dolblij met onze eerste vaccinatie! Vooral omdat dat de omgang met studerende zoon (studentenhuis en baantje in supermarkt) toch net iets relaxter maakt. Hoewel ik hem gewoon ben blijven zien, hoor en ook de oma's, we zijn niet zo bang!
  Wat anderen doen, moeten ze zelf weten en afstand houden van vreemden en vermijden van drukke narigheid heeft zo wie zo mijn voorkeur.
  Fijne zondag.

  • Ik kan me voorstellen dat het dan heel bevrijdend is Marijke, om weer zonder zorg in de nabijheid van je kind te zijn! Fijn dat je de eerste vaccinatie binnen hebt. Dan word je in ieder geval al veel minder ziek mocht je toch nog corona krijgen heb ik begrepen.

 5. Ze brengen het wat lullig, maar het uitbannen van diverse ziektes zoals polio, bof, mazzelen, rode hond etc, staat en valt met de vaccinatie dekkingsgraad. Vaccineren is dus altijd al gestoeld op het solidariteitsprincipe.
  Waar ik vooral moeite mee heb zijn de mensen die enerzijds heel hard roepen over de ouders binnen bijvoorbeeld de bible belt die hun kinderen niet laten vaccineren tegen de bekende kinderziektes, maar nu zelf niet bereid zijn één of twee dosis vaccinatie tegen Corona te halen.

  • Dat is wel intrigerend inderdaad. Wellicht gebruiken ze als argument dat van de corona vaccins de lange termijn werking onbekend is, en van de DKTP prikken wel?

  • Dekkingsgraad van vaccinatie zit, volgens mij, op 85% van de bevolking (kan verandert zijn inmiddels). Dan heeft het echt zin (denk aan mutaties en het wer opladen van het virus al s niet voldoende mensen zijn gevaccineerd). Vaccinatie heeft een breed draagvlak nodig, waardoor je het idd niet alleen voor je zelf doet. Gebaseerd op solidariteitsprincipe. En daar is wat mij betreft niets mis mee. Laten we solidariteit niet verwarren met volgzaamheid. En laten we zelfbeschikking over ons lichaam niet verwarren met je niét laten vaccineren. Ik laat mij vaccineren juist omdat dit mij het gevoel van zelfbeschikking geeft. Want niemand verplicht mij om een vaccinatie te nemen, maar niemand verbiedt het mij. Laten we in deze kwestie niet al te "ik-gericht" zijn. Dat iemand geen vaccinatie wil, dat is een keuze. Waar ik moeite mee heb zijn mensen die geen vaccinantie willen, zich aangevallen voelen en daarna andere mensen (die wel willen) gaan aanvallen met "jij bent volgzaam, je reageert uit angst en het ergste "schaap". Alsof zij wel een bewuste keuze maken en degene die zich wel laat vaccineren niet. Dat klopt mijns inziens niet (iets met de pot en de ketel).

  • Excuus voor de tikfouten, opladen is natuurlijk oplaaien en verandert is natuurlijk veranderd

 6. Gister op een verjaardag was vaccineren het eerste onderwerp waar het over ging.
  Wij laten ons niet vaccineren. We hebben daar genoeg redenen voor. M'n zus laat zich wél vaccineren en heeft ook daar genoeg redenen voor. Prima wat mij betreft maar blijkbaar niet wat haar betreft. En dát vind ik kwalijk. Zo richt corona nóg meer schade aan.
  Zullen we ophouden om over dit onderwerp te discussiëren! En iedereen vrij laten in z'n keuze.
  Laten we corona vooral geen kans geven om scheiding aan te brengen.

 7. Je mag een vaccinatie weigeren, dat recht heb je.
  Maar of andere daar mee beter af zijn is discutabel.
  Er zijn al heel wat tegenstanders en doem denkers opgenomen met corona. Hans

 8. Ik heb er twee gehad. Als je niet wil, wil je niet. Jouw keus. Maar stel je voor dat je als niet gevaccineerde iemand anders besmet en diegene erg ziek wordt.. hoe voel je je dan?

 9. Zoals iemand een keer tegen met zei over kiezen voor meegaandheid: dat is gezeikvermijdend gedrag.
  Gewoon maar meegaan met de flow, niet proberen je punt te maken, niet tegen de baas ingaan, niet proberen een ander te overtuigen, heb je alleen jezelf maar mee. Is slecht voor je eigen bloeddruk en de kans dat er iets veranderd is gering, want de dingen gaan toch wel zoals ze gaan.

  • Meegaan in het laten zetten van een vaccinatie of - laten we als voorbeeld nemen - het kleurtje op de muur, ik vind dat van een heel andere orde. Met sommige dingen mag je best afwijken van de meute.

  • Is het niet juist slecht voor je bloeddruk als je in verzet gaat Anita? Een meer accepterende houding lijkt mij juist beter voor de bloeddruk. Of begrijp ik het verkeerd?

 10. Zelf wacht ik nog even met mijn vaccinatie. Ik heb corona gehad, dus ik ben al op een natuurlijke manier geïmmuniseerd. Aangezien je ook als je gevaccineerd bent het virus nog kan krijgen en doorgeven hoef ik het ook uit solidariteit niet te doen. Dus voorlopig nog maar even niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder