Prullenbakvaccin

Screenshot 2021 06 06 at 12.21.12 1Een prullenbakvaccin.

Het heeft de naam niet mee vind ik.

Prullenbakvaccin: vaccin dat ‘over’ is

Het klinkt als een vaccin waarvan je zegt:

‘Joh, dat is zo slecht! Gooi dát maar in de prullenbak.’

Maar een prullenbakvaccin is simpelweg een vaccin dat ‘over’ is, en dat anders in de prullenbak zou worden gegooid.

Prullenbakvaccin.nl

Nederlandse huisartsen hebben de handen in elkaar geslagen, en de site prullenbakvaccin.nl op gezet. Daarop kun je dagelijks kijken of er ergens bij jou in de buurt een vaccin over is.

Hieronder een screenshot van de site:

prullenbakvaccin

10 minuten de tijd om het adres te noteren

Als er ergens een prullenbakvaccin over is, dan verschijnt gedurende 10 minuten het adres van de locatie. Dan is het vervolgens zaak om als de wiedeweerga daarnaartoe te snellen, om je te laten vaccineren. Dat lijkt me nog wel stressvol, en er zijn geen garanties dat je het dan ook echt krijgt. Wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Waarom zou je een prullenbakvaccin nemen?

Een prullenbakvaccin is handig als:

 • Je anders nog lang niet aan de beurt bent.
 • Je anders nog heel lang moet wachten op je 2e vaccinatie.
 • Je niet houdt van de wegwerpmaatschappij, en wilt helpen om verspilling te gaan.

Hier in de Achterhoek doen er amper huisartsen aan mee, maar wellicht hebben jullie iets aan dit initiatief.

Meer informatie, en antwoorden op vragen, vind je op prullenbakvaccin.nl

Wat vind jij van dit initiatief?

Leestips

Similar Posts

9 Comments

 1. Echt schandalig dat vaccins weggegooid moeten worden en dat terwijl er zoveel mensen graag de vaccinatie willen .Ik krijg over 2 weken de tweede in elk geval ,het geeft toch een beetje een veiliger gevoel al blijf ik heel voorzichtig

 2. Mijn man en ik hebben ze beiden al gehad. RIVM is er dan wel niet blij mee maar de vaccins zijn over dus vind ik het goed alternatief want echt weggooien is zonde als er andere mensen mee geholpen kunnen worden. Mits ze het vaccin wat ze dan ontvangen ook geschikt is voor hen want daar zit ook nog wel verschil in. Wat voor de ene goed is, kan dat voor een ander het weer niet zijn. Maar ik zeg tegen hun niet weggooien maar gewoon gaan gebruiken.

 3. ik heb mijn vaccinatie al een paar maand geleden gehad
  maar dat mag zeker niet in de prullebak
  ze moeten een beter schema maken
  -Een @->- voor jou.

 4. Ik ben al mijn hele leven tot in het diepst van mijn ziel tegen onnodige verspilling dus vind ik uberhaupt te erg voor woorden dat ze het weg gooien terwijl mensen staan te springen. Van de week nog een meisje van 16 met allerlei leiden waaronder d’r hart en longen geloof ik. Ik stel voor dat ze de vaccinaties laten kosten als mensen niet op komen dagen en dan bedoel ik dat ze nog gebeld worden. Dan kan dat geld gebruikt worden voor de mensen die covid hadden en nu al die ellende qua bijwerkingen hebben. Die zijn de pineut want er is nog niks bekend over hoe de gevolgen aangepakt moeten worden.

 5. Het initiatief vind ik goed. Alleen vind ik het racen naar je vaccin wat onhandig. Ik zou denken dat je dan een afspraak zou moeten kunnen maken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.