Heb ik een Moderna Arm?

Moderna arm

Heb ik nu een moderna arm?

Maandag had ik mijn booster prik.

Zoals ik verwachtte, kreeg ik Moderna dit keer.

Mijn eerste twee vaccinaties waren Pfizer.

Waarom de meeste 45-plussers Moderna krijgen

De meeste 45-plussers krijgen Moderna, dus ik ook. Dat is omdat bij eerdere vaccinatierondes Moderna bij jongeren, ‘en vooral mannen tussen de 12 en 30 jaar, in vergelijking met Pfizer een licht verhoogd risico op ontsteking van de hartspier (myocarditis) en hartzakje (pericarditis) geeft.’ (Bron: AD en RIVM)

Genoeg gezegd wat mij betreft!

Dat vind ik een goed argument om jongeren liever geen Moderna te geven!

Moderna arm

Na de booster voelde ik me prima, maar mijn linkerarm deed wel pijn. Ik kon hem ook niet erg hoog optillen. Toch geloof ik niet dat dit een zogenoemde moderna arm is. Daarvoor moet je meer symptomen hebben.

Lareb-woordvoerder Agnes Kant noemt de volgende symptomen op Linda.nl:

Moderna arm symptomen

 • Rode gezwollen en jeukende huidafwijking
 • Koorts, hoofdpijn (lees ook lichaamstemperatuur meten)
 • Opgezette lymfeklieren
 • Lokale pijn

Het enige dat ik heb is ‘lokale pijn,’ dus ik mag beslist niet mopperen.

Pfizer was volgens mij ‘fijner’

Maar in mijn beleving vond ik de Pfizer vaccinatie ‘fijner’. Voor zover je een vaccinatie ‘fijn’ kunt vinden uiteraard ; )

N.B. De symptomen van een Moderna arm worden ook wel een Covid arm genoemd!

Leestips

Wat zijn jouw ervaringen met vaccineren?

Similar Posts

29 Comments

 1. Net als jij 2 x pfizer en de booster moderna…3 dagen (geslapen) vreselijk ziek geweest en 2 dagen nodig om aan te sterken pffttt
  Bij de volgende als die nodig mocht zijn denk ik er eerst eens goed over na of ik dat nog wel wil.
  Hopelijk blijft het bij jou hierbij ;)
  Fijn weekend

  1. Oh, wat vervelend Rebbeltje! Mijn jongste zusje was ook best ziek van haar Moderna booster. Koorts en alles. Ik kan me voorstellen dat zo’n ervaring afschrikt.

 2. Alle (milde of wat minder milde) bijwerkingen zijn beter dan besmetting met COVID zonder vaccinatie cq booster. Ik ben 2x met Astra gevaccineerd, de booster was van Pfizer. Blij mee.

 3. Hier eerst twee keer moderna en toen een pfizer booster, van alle keren flink ziek geweest. De zere arm ( stijf en niet op kunnen tillen) ook bij de laatste meegemaakt. Overigens ook van de griepvaccinatie. Maar dit kwam beide keren omdat de prik iets te hoog richting mijn schouder was gezet. Had ik ff niet op gelet, de andere twee keren wel..

 4. Had nog nooit van een moderna-arm gehoord. Eerste twee bij mij Pfizer, booster Moderna. Eerste twee keer lang moe en duf geweest (maanden), deze keer helemaal niets.

 5. Net als jij 2 keer pfizer en de booster met moderna.
  Bij alle drie een beetje pijnlijke plek op mijn arm verder helemaal geen last

 6. Ik kreeg ook twee keer Pfizer en de booster was Modena. Verder nog de griepprik en de pneumokokkenprik. En ook ik had geluk. Nergens last van gehad.

 7. Vorig jaar eind mei kreeg ik het Jansenvaccin. Geen last van gehad. Afgelopen maandag Moderna. Twee dagen last gehad van pijnlijke spieren, in lichte mate. Beetje koorts. Inmiddels is alles weer goed. Ik mag niet klagen.

 8. 2 x Astra gehad (prullenbakvaccin want ik ben 55 jaar) en booster Pfizer. En griepvaccin. Alle keren alleen een pijnlijke plek op de arm, verder niet. Dus ik ben heel tevreden!

 9. Na die modernaspuit voelde ik ook een pijnlijke arm, maar dat vond ik niet zo erg. Wel de volgende dag moe en ziek. Het vaccin deed duidelijk zijn/haar werk. Mijn vrouw kreeg afgelopen week haar booster en had dezelfde “problemen”.

 10. Geprikt door de huisarts en daarom 1 en 2 Astra Z. en nummer 3 Pfizer. Had bij 1 en 2 nergens last van, bij 3 een dag spierpijn in mijn schouders een een beetje ‘blauw’ gevoel in de bovenarm. Meer niet gelukkig!

 11. Mijn eerste twee prikken waren Astra Zeneca. Van de eerste ben ik een paar dagen flink gammel geweest en ik had last van de prikplek. Daarna kreeg ik de tweede Astra Zeneca, vervolgens de griepprik en tweeëneenhalve week geleden de boosterprik met Moderna. Van die laatste drie vaccinaties heb ik alleen een paar dagen last van de prikplek gehad. Geen reden tot klagen dus!

  Een hartelijke groet van Jo.

 12. Twee keer Pfizer en een keer Moderna. Heb mijn maandelijkse periode compleet van de leg. Doorbraakbloedingen en de maandelijkse periode is een driewekelijkse geworden. Toch twijfel ik totaal niet al moet ik elke week zo’n spuit halen. Heb zelfs geen prikplek ofzo gehad. Moet zeggen dat ik ook al zoveel spuiten in mijn leven gehad heb dat ik niet meer warm van een meer of minder word. Toen ik met mijn eczeem in het UMC lag heb ik ooit meegedaan aan een experimenteel medicijn. Dit voelde na drie weken niet prettig en daar toen wel mee gestopt. Anders vertrouw ik op de wetenschap en ben dan maar een mak schaapje…Behhhh.😜

 13. Ik kreeg 2 x pfizer en de booster 2 januari met moderna. Pijnlijke arm en een dag griepachtige verschijnselen. Beter dan een paar weken moe zoals ik na de tweede prik had.

 14. Het ligt volgens mij ook niet alleen aan het stofje, maar óók aan hoe je geprikt wordt. Ik heb een jaar lang veel prikken gekregen (Vitamine B12) en merkte dat ik er de ene keer echt last van had en de andere keer helemaal niet. Steeds exact dezelfde vloeistof, maar toch een ander gevoel in de arm.

 15. 3x Pfizer, (ik ben verpleegkundige en werk met COVID patiënten, dus mocht ik al in de eerste ronde mee), nergens last van gehad.

 16. Gisteren de booster gehad en net als de vorige twee keer Pfizer .Gisteren en vannacht een wat pijnlijke arm en nu voel me nu wat sloom net als de eerste twee keer

 17. Hier nog geen booster gehad ivm een recente besmetting, maar bij de eerste twee vrijwel geen last gehad. Wel een gevoelige plek waar ze geprikt hebben maar dat was gelukkig alles. Hopelijk bij de booster straks ook zo!

 18. Ik heb de eerste twee keer echt dagen lang last van mijn arm gehad, ondanks dat ik veel bewogen heb. De derde keer was dat veel minder. Of deze prikster was beter of het kwam doordat ik de dag na mijn prik aan het verhuizen was en dus extreem veel bewogen heb. Ben blij dat ik het achter de rug heb, want ik had bij de eerste twee zoveel last van mijn arm dat ik een beetje tegen de derde op zag.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.