Reacties

To booster, or not to booster? — 29 reacties

 1. Je denkt toch niet echt dat je er bent met deze boosterprik? Er volgt een 4e, een 5e en een zoveelste prik. En als je weet wat het Nederland opgeleverd heeft, mag je het mij vertellen. We zijn nog geen steek verder dan anderhalf jaar geleden, ondanks dat we massaal gevaccineerd zijn. Ik kan echt niet begrijpen dat er mensen zijn die nog vertrouwen hebben in het vaccin.

 2. Ik neem morgen mijn boosterprik. Ik denk dat de boosters zeker nut hebben. Het was fijner geweest als 1x vaccineren genoeg was geweest, maar dit virus laat zich niet zo snel kleinkrijgen. Zonder vaccinaties en boosters waren er met de delta- en omikron-variant véél meer doden gevallen, daar ben ik vast van overtuigd! Ik vertrouw deze vaccins zeker nog wel! Bij nieuwe mutaties en nieuwe besmettingsgolven zullen er ongetwijfeld nog weer prikken nodig zijn.

 3. Genomen hoor, die booster. Precies wat Francky zegt. En ik kan dan weer niet begrijpen dat er mensen zijn die hem niet nemen. Ik vind het trouwens nogal stom om te zeggen dat we nog niets verder zijn dan toen het begon. Natuurlijk zijn we dat wel. Veel verder en ik denk niet dat de mensen in allerlei laboratoria op de hele wereld stil zitten.

  • O ja? Ik zie het niet. De scholen zijn dicht. De Horeca zit dicht. De niet-essentiële winkels zitten dicht. Musea e.d. zitten dicht. De ziekenhuizen liggen vol en het aantal besmettingen is torenhoog.

 4. Volgende week de booster maar wel met de nodige twijfels .Hoeveel prikken moeten we nog nemen om dit virus in te dammen .Ik denk niet dat we er ooit nog vanaf komen maar misschien minder ziek van worden door de vaccinaties ? [zei ze hoopvol]

 5. Wij moeten door omstandigheden regelmatig oppassen op mijn kleindochter, daarom vind ik het voor mezelf nodig om als het mogelijk is mezelf zo goed mogelijk te beschermen, dat ook te doen. We hebben dan ook beiden al de boosterprik gehaald.

 6. Ik twijfel nog enorm. Het zou mijn derde vaccinatie worden in 6 maanden tijd en dan lees ik dat we in het voorjaar weer moeten. Vier keer vaccineren in een jaar tijd...
  Ik ben niet overtuigd om het wel te doen, ook niet om het niet te doen. Ik weet het gewoon echt niet... Op dit moment kijk ik het allemaal nog maar even aan maar het kan zo maar zijn dat ik volgende week een afspraak gemaakt hebt hoor.

 7. Vriendinnen van me twijfelen ook over de booster. Afgezien van gezondheidsargumenten heb ik wel gezegd,dat ze dan rekening moeten houden met de beperkingen,die ongevaccineerden opgelegd krijgen.En dat mee zouden kunnen wegen

 8. Ik twijfelde om mijn vaccinatie te nemen
  Toch gedaan en er erg ziek van geweest.Het heeft niets geholpen..En als ik kijk naar Frankrijk en Israël dan helpt het niets.Ik wil niet nog meer troep in mij lijf.Dus geen booster....En met de consequenties dat je buitengesloten wordt.Het voelt voor mij wel als onrechtvaardig dat je nergens meer in mag .En dat je dus niet echt zelf mag beslissen.Ze willen je dwingen....

  • Hier wel geboosterd!

   Tip: Als je online je afspraak maakt en je moet ver weg doe het dan overnieuw en vul een andere postcode in, bv. een postcode in de plaats van de priklocatie waar je heen wilt.

 9. Goh, er zijn wel meerdere vaccins die herhalingsvaccin nodig hebben. het is op zioch niet bijzonder dat dat hierbij ook moet.
  Ik ben alleszins "geboosterd" en voel me daar zelf ook terug beter bij. Ik doe zelfs mee aan de vaccinatiestudie en was dus echt een proefkonijn. lol

 10. Ik twijfel niet.
  Voor mij was van het begin af aan duidelijk geen vaccinatie dus ook geen booster.
  Verschrikkelijk veel schade hebben de vaccinaties al gebracht.

 11. Wat is er toch veel onbegrip in de wereld. Voor elkaar. Voor de keuzes die mensen maken. Dat zie je al aan de reacties op jouw artikel. Ik vind dat één van de ergste dingen aan corona - aan het begin, toen het nog niet zo lang bezig was, toen zei ik tegen mijn kinderen 'dit is iets heel bijzonders omdat iedereen ermee te maken heeft, of je arm of rijk bent, in welk land je ook woont. Dit gaat zorgen voor solidariteit. We doen dit met zijn allen'. Ja of iets in die strekking haha maar daar kwam het op neer. En het leek toen ook echt die kant op te gaan, die beelden van klappende mensen op balkons in Italië, kippenvel. Maar al gaande zag je steeds minder 'samen' en steeds meer 'tegen elkaar'. Daar word ik best wel erg verdrietig van moet ik zeggen.

  • Als je een bedrijf hebt wat getroffen wordt door de maatregelen, dan metk je al heel snel dat er geen ‘samen tegen corona’ bestaat. Je moet gewoob dicht, krijgt een aalmoes en je mag het uitzoeken met je bedrijf en je hypotheek.

   We zijn anderhalf jaar dicht geweest, 1 kwartaal open en nu weer dicht. En dat terwijl de zakelijke evenementenbranche echt niet spannender is dan de ikea - die dus wel bijna constant open was.

 12. Zeker weten heb ik mijn booster gehaald. Een vaccin is geen troep hoor. Ik heb nog steeds liever een prik dan het virus zelf. Als er nog meer boosters komen of een jaarlijkse vaccinatie haal ik die ook. Geen last van bijwerkingen behalve een beetje spierpijn op de vaccinatieplek.

 13. Persoonlijk heb ik niet gevoel dat de vaccinaties of boosters heel veel zin hebben. Sterker nog in veel verpleeghuizen hier in de omgeving kregen de mensen juist na de booster corona en kwam een deel van hen alsnog te overlijden of werd ernstig ziek. Terwijl zij juist degenen zijn die we op deze manier proberen te beschermen. Ik geloof er niet meer zo in. En inderdaad, waar houdt het op?
  Altijd goed om er zo bewust over na te denken of je hem wel of niet wilt nemen. Fijn dat voor jou de afspraak gepland staat.

  • Soms lijkt het me heerlijk om te geloven. Het moet rust geven om alle ellende in andere handen te kunnen leggen. Wat ik me wel afvraag: Als je nu heel erg ziek wordt, ga je dan wel naar het ziekenhuis om je te laten behandelen? Ik bedoel dit niet als kritiek of vervelend, ben hier gewoon benieuwd naar.

  • Ik ga er niet vanuit dat ik heel erg ziek wordt, juist omdat ik dat vertrouwen heb..maar ik ben geen fan van dokters,ik kom er bijna nooit,ook om dat de dokter het ook niet altijd weet,het zijn ook mensen,ook hier kom ik bij God om advies.

 14. Ik vermoed dat het zo'n soort griepprik wordt. Elk jaar herhalen. Mij maakt het verder niet uit.. Ik haal 'm wel omdat je dan hopelijk minder ziek wordt als je corona krijgt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder