To booster, or not to booster?

booster

In het nieuws hoorde ik dat ic-arts Diederik Gommers eerst even twijfelde over zijn booster vaccinatie. Hij vroeg zich af: ‘Waar houdt het op?’

Een vraag die ik herkenbaar vind.

Hij kwam ook bij mij op.

Ik heb immers al twee vaccinaties gehad. Reisplannen heb ik niet, en ik houd me netjes aan de corona maatregelen.

To booster, or not to booster?

Is er dan echt nog een boostershot nodig? En in Israël zijn ze zelfs al bezig met een vierde vaccinatieronde!

Inderdaad: ‘Waar houdt het op?’

Maar net als Diederik Gommers heb ik toch maar besloten de booster te nemen.

Om bij te dragen aan het enigszins beheersbaar houden van het coronavirus.

Volgende week maandag ben ik aan de beurt.

Leestips

Hoe sta jij tegenover de booster?

Similar Posts

29 Comments

 1. Je denkt toch niet echt dat je er bent met deze boosterprik? Er volgt een 4e, een 5e en een zoveelste prik. En als je weet wat het Nederland opgeleverd heeft, mag je het mij vertellen. We zijn nog geen steek verder dan anderhalf jaar geleden, ondanks dat we massaal gevaccineerd zijn. Ik kan echt niet begrijpen dat er mensen zijn die nog vertrouwen hebben in het vaccin.

 2. Ik kreeg de derde prik een maand geleden. Tja….het schaadt me (nog) niet. Ik ben 71, gezond van lijf en leden, zie mijn familie, vrienden , buren enz. Tja….

 3. Ik neem morgen mijn boosterprik. Ik denk dat de boosters zeker nut hebben. Het was fijner geweest als 1x vaccineren genoeg was geweest, maar dit virus laat zich niet zo snel kleinkrijgen. Zonder vaccinaties en boosters waren er met de delta- en omikron-variant véél meer doden gevallen, daar ben ik vast van overtuigd! Ik vertrouw deze vaccins zeker nog wel! Bij nieuwe mutaties en nieuwe besmettingsgolven zullen er ongetwijfeld nog weer prikken nodig zijn.

 4. Ik heb mijn boosterprik al gehad enkele weken geleden. Het virus krijg je er niet mee weg maar je wordt er minder ziek van. Ik heb geen spijt van die derde prik.

 5. Genomen hoor, die booster. Precies wat Francky zegt. En ik kan dan weer niet begrijpen dat er mensen zijn die hem niet nemen. Ik vind het trouwens nogal stom om te zeggen dat we nog niets verder zijn dan toen het begon. Natuurlijk zijn we dat wel. Veel verder en ik denk niet dat de mensen in allerlei laboratoria op de hele wereld stil zitten.

  1. O ja? Ik zie het niet. De scholen zijn dicht. De Horeca zit dicht. De niet-essentiële winkels zitten dicht. Musea e.d. zitten dicht. De ziekenhuizen liggen vol en het aantal besmettingen is torenhoog.

 6. Volgende week de booster maar wel met de nodige twijfels .Hoeveel prikken moeten we nog nemen om dit virus in te dammen .Ik denk niet dat we er ooit nog vanaf komen maar misschien minder ziek van worden door de vaccinaties ? [zei ze hoopvol]

 7. Wij moeten door omstandigheden regelmatig oppassen op mijn kleindochter, daarom vind ik het voor mezelf nodig om als het mogelijk is mezelf zo goed mogelijk te beschermen, dat ook te doen. We hebben dan ook beiden al de boosterprik gehaald.

 8. Ik twijfel nog enorm. Het zou mijn derde vaccinatie worden in 6 maanden tijd en dan lees ik dat we in het voorjaar weer moeten. Vier keer vaccineren in een jaar tijd…
  Ik ben niet overtuigd om het wel te doen, ook niet om het niet te doen. Ik weet het gewoon echt niet… Op dit moment kijk ik het allemaal nog maar even aan maar het kan zo maar zijn dat ik volgende week een afspraak gemaakt hebt hoor.

 9. Vriendinnen van me twijfelen ook over de booster. Afgezien van gezondheidsargumenten heb ik wel gezegd,dat ze dan rekening moeten houden met de beperkingen,die ongevaccineerden opgelegd krijgen.En dat mee zouden kunnen wegen

 10. Ik twijfelde om mijn vaccinatie te nemen
  Toch gedaan en er erg ziek van geweest.Het heeft niets geholpen..En als ik kijk naar Frankrijk en Israël dan helpt het niets.Ik wil niet nog meer troep in mij lijf.Dus geen booster….En met de consequenties dat je buitengesloten wordt.Het voelt voor mij wel als onrechtvaardig dat je nergens meer in mag .En dat je dus niet echt zelf mag beslissen.Ze willen je dwingen….

  1. Hier wel geboosterd!

   Tip: Als je online je afspraak maakt en je moet ver weg doe het dan overnieuw en vul een andere postcode in, bv. een postcode in de plaats van de priklocatie waar je heen wilt.

 11. Goh, er zijn wel meerdere vaccins die herhalingsvaccin nodig hebben. het is op zioch niet bijzonder dat dat hierbij ook moet.
  Ik ben alleszins “geboosterd” en voel me daar zelf ook terug beter bij. Ik doe zelfs mee aan de vaccinatiestudie en was dus echt een proefkonijn. lol

 12. Ik twijfel niet.
  Voor mij was van het begin af aan duidelijk geen vaccinatie dus ook geen booster.
  Verschrikkelijk veel schade hebben de vaccinaties al gebracht.

 13. Ik vind het een ingewikkelde materie en ik ga me er vooral niet over uitlaten, want ik houd me ver van alles wat eventueel discussie op kan roepen;).

 14. Wat is er toch veel onbegrip in de wereld. Voor elkaar. Voor de keuzes die mensen maken. Dat zie je al aan de reacties op jouw artikel. Ik vind dat één van de ergste dingen aan corona – aan het begin, toen het nog niet zo lang bezig was, toen zei ik tegen mijn kinderen ‘dit is iets heel bijzonders omdat iedereen ermee te maken heeft, of je arm of rijk bent, in welk land je ook woont. Dit gaat zorgen voor solidariteit. We doen dit met zijn allen’. Ja of iets in die strekking haha maar daar kwam het op neer. En het leek toen ook echt die kant op te gaan, die beelden van klappende mensen op balkons in Italië, kippenvel. Maar al gaande zag je steeds minder ‘samen’ en steeds meer ‘tegen elkaar’. Daar word ik best wel erg verdrietig van moet ik zeggen.

  1. Als je een bedrijf hebt wat getroffen wordt door de maatregelen, dan metk je al heel snel dat er geen ‘samen tegen corona’ bestaat. Je moet gewoob dicht, krijgt een aalmoes en je mag het uitzoeken met je bedrijf en je hypotheek.

   We zijn anderhalf jaar dicht geweest, 1 kwartaal open en nu weer dicht. En dat terwijl de zakelijke evenementenbranche echt niet spannender is dan de ikea – die dus wel bijna constant open was.

 15. Zeker weten heb ik mijn booster gehaald. Een vaccin is geen troep hoor. Ik heb nog steeds liever een prik dan het virus zelf. Als er nog meer boosters komen of een jaarlijkse vaccinatie haal ik die ook. Geen last van bijwerkingen behalve een beetje spierpijn op de vaccinatieplek.

 16. Ik denk dat iedereen vooral de keuze voor zichzelf moet maken en die keuze/mening van een ander moet respecteren. Ik hoop vooral op een structurele oplossing in 2022.

 17. Persoonlijk heb ik niet gevoel dat de vaccinaties of boosters heel veel zin hebben. Sterker nog in veel verpleeghuizen hier in de omgeving kregen de mensen juist na de booster corona en kwam een deel van hen alsnog te overlijden of werd ernstig ziek. Terwijl zij juist degenen zijn die we op deze manier proberen te beschermen. Ik geloof er niet meer zo in. En inderdaad, waar houdt het op?
  Altijd goed om er zo bewust over na te denken of je hem wel of niet wilt nemen. Fijn dat voor jou de afspraak gepland staat.

  1. Soms lijkt het me heerlijk om te geloven. Het moet rust geven om alle ellende in andere handen te kunnen leggen. Wat ik me wel afvraag: Als je nu heel erg ziek wordt, ga je dan wel naar het ziekenhuis om je te laten behandelen? Ik bedoel dit niet als kritiek of vervelend, ben hier gewoon benieuwd naar.

  2. Ik ga er niet vanuit dat ik heel erg ziek wordt, juist omdat ik dat vertrouwen heb..maar ik ben geen fan van dokters,ik kom er bijna nooit,ook om dat de dokter het ook niet altijd weet,het zijn ook mensen,ook hier kom ik bij God om advies.

 18. Ik vermoed dat het zo’n soort griepprik wordt. Elk jaar herhalen. Mij maakt het verder niet uit.. Ik haal ‘m wel omdat je dan hopelijk minder ziek wordt als je corona krijgt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.