Reacties

Lichaamstemperatuur meten: 4 thermometers — 15 reacties

 1. Voor zoon heb ik een oorthermometer, voor mezelf een staafthermometer. Eerlijk gezegd gebruik ik beiden nauwelijks.

  De oorthermometer niet, omdat hij niet nauwkeurig is. Bij zoon is het trouwens duidelijk genoeg: een beetje warm = een beetje koorts = een beetje hangerig = niet erg. Gloeiend heet + echt ziek = temperatuur boven de 40 graden = goed in de gaten houden + paracetamol geven.

  Mijn staafthermometer gebruik ik ook niet: ook als ik flink ziek heb heb ik nauwelijks verhoging.

  En toch durf ik ze niet weg te doen...

  Zijn er mensen zonder thermometer in huis?

  • Hallo,
   Wat grappig
   Hier dus geen thermometer in huis
   Gister hier onze dochter ( 1 kindje ) en onze buurvrouw en laat nu net praatje thermometer gaan
   Wij alle 3 geen thermometer
   Als ik t nu lees dan denk ik wel,
   Raar eigenlijk
   Maar ja

   Gr Hilda

   Dus er zijn nig mensen zonder

 2. Ik heb een staafthermometer in huis voor de baby's. Tijdens de kraamdagen en eerste maanden is dat de beste en handigste manier om de temperatuur te meten. Voor de rest van het gezin geb ik een oorthermometer. Die werkt prima. Misschien niet helemaal goed, maar het geeft toch wel aan of er sprake is van verhoging/ koorts of niet.
  Ook tijdens de kraamdagen gebruikte ik gewoon de oorthermometer. Ik moet echt niet zo'n ding in mijn ....*piep*

 3. Wij hebben ook de eerste twee in huis. We hebben een braun oorthermometer en die is hier erg nauwkeurig. Je moet er simpelweg een halve graad bij optellen.
  Goed genoeg dus om te weten hoe het zit.
  Toen DL baby was heb ik nog wel de staaf gebruikt, verder alleen de oorthermometer. Die het overigens al 15 jaar doet dus zijn prijs wel waard :)

 4. Wij hebben een oorthermometer. Ik weet dat hij niet altijd even nauwkeurig is (beide oren vaak een verschil van een paar decimalen) maar dat vind ik niet erg. Als mijn kinderen hangerig zijn, vind ik het prettig om te kunnen kijken of ze wellicht koorts hebben, maar de exacte temperatuur is voor mij dan minder van belang.

 5. Zelf gebruik ik een oorthermometer, al is het heel moeilijk om te zeggen wat de beste methode is. Je hebt zelfs apps op je smartphone tegenwoordig, maar daar geloof ik totaal niet in. Temperatuur is ook niet iets wat altijd perse de oorzaak voor een volwassen is om je ellendig te voelen. Soms heb je het gevoel dat je een hoofd hebt als een biet, rood en heet, maar als je dan meet, kom je niet verder dan 37,1.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder