Reacties

Is paracetamol van de Lidl net zo goed als Panadol of Roter? — 76 reacties

 1. De reden waarom ik vroeger wel Panadol slikte was omdat ik door ziekte heel vaak misselijk was en gewone Paracetamol heeft nog wel eens de neiging om te blijven hangen in je keel. En met Panadol heb je dat niet, omdat hij helemaal glad is en daardoor fijner door te slikken is. De smaak van Paracetamol is zo onzettend vies daarom was ik blij dat ik de Panadol kon innemen.

 2. Ik heb zoveel paracetamol geslikt in mijn leven tegen hoofdpijn dat ik er immuun voor geworden ben. Nu slik ik al jaren Panadol Plus. En dat werkt goed, meestal krijg ik geen echte migraine door deze tabletten. Wel vind ik ze duur. Voor een doosje met 48 stuks betaal je bijna 5,-...En ik heb echt iedere maand wel zo'n doosje leeg!

  • Panadol Plus is dacht ik gewoon paracetamol met coffeïne. Dit versterkt de paracetamol iets. Maar er is een hoop merkloze “paracetamol met coffeïne” verkrijgbaar, zoals van de Kruidvat. Kijk maar eens rond, dan ben je een stuk goedkoper uit! Het enige is dat je waarschijnlijk dat gladde suikerlaagje eromheen niet hebt. Volgens mij heeft de apotheek ook de merkloze variant.

 3. Het verschil zit hem vaak in de hulpstoffen die gebruikt worden en de opnametijd. Een pil zoals aleve is veel zachter en neemt dus sneller op en lijkt daardoor effectiever dan de harde tabletten van bijvoorbeeld een huismerk. Dit zelfde effect zit ook in de brufentabletten. Als je meer water inneemt bij je medicijnen, de goedkopere varianten, lossen ze sneller op en werken ze net zo snel.

 4. Interessant! Leuke aan jouw blog vind, is dat ik er altijd wel wat van opsteek. Wij hebben idd Citrosan in huis, kende het niet tot Ro ermee kwam. Zal hem dit wel even sturen, want strepsils gebruikt hij geloof ik ook haha.

 5. Van de genoemde middelen gebruik ik alleen paracetamol, die koop ik bij een drogist of hema van eigen merk. Er kan wel een verschil zitten in hulpstoffen, en aangezien ik allemaal allergieën heb lees ik altijd alle ingrediëntenlijsten.
  Ibuprofen heb ik eenmaal geprobeerd en daar krijg ik anyfalaxe van, echt eng was dat. Dus dat mag ik helaas nooit meer.
  Vitamine C is wel erg goed vóórdat je ziek wordt omdat het je weerstand verhoogt. Als ik me een beetje gammel voel neem ik vaak vit C (gewoon poeder van de tuinen, ook daarin is de werkzame stof altijd hetzelfde) en dat wil nog wel eens goed helpen :)

 6. Ik koop hoofdzakelijk eigen merk zelfzorgmiddelen, zo heeft het Kruitvat naproxen in het assortiment voor slechts 1,25, wat hetzelfde is als Aleve, waar je meer dan het dubbele voor betaalt.
  Hetzelfde geldt voor Saridon, wat het Kruidvat heeft onder de naam PPC, bijna 4 euro tegenover ook iets van 1,25.
  Paracetamol ben ik aan het testen, welke het snelst oplost in water, want die dingen zijn te groot om in het geheel te slikken en kapot bijten is vies. Opgelost in een slok water is goed te doen.
  Die van AH en de Lidl zijn inmiddels geslaagd voor de test, waarbij de prijs van de Lidl de doorslag geeft.

  Alle medicijnen, ook de huismerken moeten aan wettelijke voorschriften voldoen, al kunnen de vulstoffen verschillend zijn, waar de een wat beter tegen kan dan de ander, maar dat geldt ook voor medicijnen op recept.
  De werkzame stof is echter voor allen gelijk.

  Groetjes Lily

 7. Ik haal paracetamol overal en nergens vandaan. Heb geen vast merk. Ik zweer bijCitrosan als ik me niet top voel. Dus ik heb dat altijd wel in huis. Gelukkig is het niet zo vaak nodig. ☺️

 8. ik ben te zuunig om merkproducten te kopen ;) Ik trap ook niet in al die marketingstunts...Als er reclame voor op tv komt moet ik die betalen. Gewoon altijd huismerkpijnstillers. Idd voor keelpijn helpt een dropje sabbelen net zo goed, het gaat er om dat je keel vochtig blijft.

 9. Zeer interessant! Ik dronk ook altijd Citrosan tijdens griepjes, maar dan kan ik dus beter gewoon voor paracetamol gaan en veel fruit erbij eten. ;-) Vitamine C zijn altijd belangrijk in je dagelijks eetpatroon.

 10. Dat paracetamol zo spotgoedkoop te verkrijgen is vind ik ideaal. Dat ik een pakje voor weinig geld met ibuprofen kon kopen bij de lidl vond ik toch best beangstigend. Ibuprofen heeft veel bijwerkingen en kan echte schade aanrichten. De zelfhulpmiddelen worden vaak gezien als middelen die redelijk veilig zijn, maarhet kan weldegelijk veel schade aanrichten.

 11. Verhelderend artikel! Ik kamp met zware hoofdpijnen die regelmatig terugkeren, maar hiervoor gebruik ik eigenlijk altijd paracetamol van Albert Heijn of Etos (maar net waar ik kom). Merknamen trap ik niet in, want ik heb altijd al gedacht dat die vast niet per se beter werken dan huismerk pijnstillers. Het is wel interssant om nu jouw artikel hierover te lezen. Blij dat ik er nooit ben ingetrapt!

 12. Ik koop altijd huismerken, iedere keer vraag ik me wel af of het prijsverschil ook iets zegt over het product...maar ik blijf lekker bij de huismerken na het lezen van je artikel!

 13. Ik koop altijd Paracetamol van de Etos en dan niet de ronde maar ovalen capsules. Lekker goedkoop en werkt hartstikke prima. Ik gebruik wel Strepsils maar dat is omdat ik het gevoel heb dat het de pijn in mijn keel wel enigszins dimt waar dropjes dat voor mij niet doen.

 14. Paracetamol koop ik altijd van het kruidvat. Wel heb ik ook Exedrin in huis, voor waneer ik extreem hoofdpijn heb. Dit heb i al jaren n heb het idee dat ik hiermee een beetje resistent ben geworden voor PCM dus dan gebruik ik de veel duurdere Exedin, maar verder ook hoestdrank, keeltabletten etc al van het eigen merk van Kruidvat.

 15. Wat interessant om te lezen. Ik kocht laatst ook paracetamol van Lidl en stond er ook even van, zo goedkoop werkt het dan echt?

  Thanks voor dit artikel ik ben weer wat wijzer geworden

 16. Er zijn mensen die baat hebben bij pcm van de apotheek, daar zij vinden dat deze beter werkt dan van bv etos , kruitvat oid., dit heeft te maken met de hulpstoffen die er in zitten.
  In ons gezin gebruiken we meestal pcm en brufen van de etos.
  Tevens supplementen van de merken lamberts, springfield en AOV en heel af en toe een zalfje van VSM of Dr Vogel.
  Zo mgl wordt hier gebruik gemaakt zelfzorgmiddelen op natuurlijke basis.

 17. In België is het sowieso niet mogelijk om Paracetamol buiten de apotheek te kopen. Wij betalen sowieso minstens 5 euro voor 20 tabletten (en dat ondanks onze "geweldige sociale zekerheid"). Altijd als ik naar Nederland ga, sla ik een voorraadje in vanuit het Kruidvat. Goed om weten dat ze ook in de Nederlandse Lidl en Aldi liggen :-)

 18. Fijn artikel zeg! Hier had ik namelijk ook al wel eens vragen over. Wij gebruiken vrij weinig paracetamol maar wij hebben ze altijd van een huismerk. Werken prima als de nood echt aan de man is.

 19. In de tijd dat ik nog geen kids had en een hele zware en pijnlijke menstruatie had slikte ik altijd Advil Feminax, ik dacht altijd dat het speciaal was voor de menstruatie.. Tegenwoordig slik ik alleen nog maar goedkope paracetamol als ik ziek ben!

 20. Paracetamol werkt bij mij niet, bij mijn man wel. Ik heb altijd een ddosje liggen. Moet erom denken dat de datum niet verloopt. Ibuprofen wordt meer gebruikt in mijn gezin omdat dat beter werkt. Ik heb kruidvat of trekpleister. Die bevatten 400 mg, minder werkt ook niet.
  Gelukkig heb ik zelden keelpijn meer. Wat ik heel goed vond helpen is een thee met zoethout of af en toe een zwartwitbal nemen. Dat zoute werkte heel goed. Zijn die ballen eigenlijk nog te koop?
  Als we hier voelen dat onze weerstand minder is, nemen we een zinkzuigtablet van holland and barrett. Prima spul en meestal ontlopen we dan die verkoudheid of wat we ook onder de leden hadden.

 21. Niemand gehoord over APC, die werkt bij mijn man goed, gewne paracetamol niet. Bij keelpijn gebruik ik wel strepsils, zal ik vast blijven doen omdat ik drop vreselijk vies vind (honing/ boterbabbelaar is misschien wel een opossing, zal eens op zoek)

 22. Ik koop vaak eigenmerk paracetamol en dat werk op de momenten dat het nodig is. Ook ben ik opgegroeid met Citrosan en Hot Coldrex , wat bijzonder dat dit helemaal niet specifiek werkt. Zal het zeker eens tegen mijn moeder zeggen als ze weer snottert.

 23. Ik grijp inderdaad ook sneller naar de merknamen. Geen idee waarom eigenlijk. Al moet ik zeggen dat ik (als Belg) ook regelmatig pijnstillers als Paracetamol ga kopen in Nederland omdat je ze daar simpelweg in de supermarkt kan verkrijgen en hier dus niet. Is dan ook vaak huismerk en werkt voor mij even goed.

 24. Wat paracetamol betreft koop ik nooit echt een merk eigenlijk, maar moet ik aan de "zwaardere" medicatie dan kijk ik eerst ff goed op de ingrediëntenlijst omdat je dan blijkbaar ook wat meer van een pijnstillertje nodig hebt. Dus dan moeten het van mij wel goeie zijn.

 25. Jeetje, dat het zo heftig was, wist ik niet! Ik koop wel altijd gewoon het huismerk van Paracetamol. Eén van mijn beste vriendinnen is apothekersassistente, dus als ik iets nodig heb, vraag ik advies aan haar wat ik moet halen.

  • Ja er zijn inderdaad ook huismerk versies. En zo'n Citrosandrank kan zeker het gevoel geven dat je jezelf eens even een flinke gezondheidsboost geeft vind ik.

  • Ja, en ik wist weer niet dat het in België zoveel moeilijker was! Wat dat betreft vind ik het wel fijn dat het in Nederland zo eenvoudig te koop is.

 26. Dank voor dit artikel! Die Citrosan gaat dus als de wiedeweerga de deur uit :P Moest dat altijd drinken van mijn moeder als ik grieperig was, maar vind het echt heel vies. Ik houd het voortaan weer gewoon bij paracetamol en vitamine C bruistabletten!

 27. Goed artikel, maar echte keelontsteking heeft wel een bacterie als oorzaak. Maar ik kies ook graag een duurder merk omdat die pil minder vies smaakt, een makkelijk slik laagje heeft en dat helpt mij wel, zeker met keelpijn.

 28. Jeetje, ik wist niet dat het zo heftig was! Ik gewoon altijd het huismerk van Paracetamol. Eén van mijn beste vriendinnen werkt in het ziekenhuis als verpleegster. Ik vraag meestal advies aan haar wat ik moet halen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>