New Amsterdam op Netflix: waarom zo populair?!

New Amsterdam op Netflix

New Amsterdam op Netflix.

Mijn man is er dol op.

De ziekenhuisserie New Amsterdam.

Regelmatig zie ik hem met de ogen knippen van ontroering.

terwijl ik regelmatig met kromme tenen zit te kijken vanwege de vele mierzoete cliché's standaard karakters.

Maar mijn man is niet de enige die dol is op New Amsterdam. De serie schijnt een hit te zijn op Netflix!

New Amsterdam op Netflix: waar gaat het over?

In het eerste seizoen leer je als kijker Max Goodwin kennen. Hij wordt de nieuwe directeur van het ziekenhuis New Amsterdam. En Max is niet zomaar iemand! Nee, Max is iemand met visie. Iemand met lef! Iemand die dwars tegen de regels en gewoontes in durft te gaan.

Hij is een mengeling van arts en wereldverbeteraar

Hij ligt dan ook voortdurend in de clinch met de mensen die over het geld gaan. Want Max gaat het niet om het geld. Max gaat het om het welzijn van de patiënten. Door zijn aanpak zorgt Max voor veel opschudding in New Amsterdam, en verandert er veel ten goede.

Huwelijk naar de haaien

Daarnaast heeft Max ook nog een privéleven. Hij is getrouwd met zijn grote liefde die zwanger is van hun eerste kind. Maar het gaat niet goed met hun huwelijk omdat Max steeds met zijn werk bezig is. Oh ja, en Max heeft kanker! Dus tussen de vele vernieuwingen die hij doorvoert, doet hij en passant ook even wat chemokuren.

Trailer New Amsterdam op Netflix

De eerste twee zinnen van onderstaand trailer zijn heel representatief voor wat je van deze serie kunt verwachten. Max Goodwin doet stoer en ontslaat gewoon een hele afdeling. Want hij is toch zoooo vernieuwend!

Andere personages in New Amsterdam op Netflix

Naast Max Goodwin leer je ook een heleboel andere karakters kennen. Net als in Grey's Anatomy waar ook meerdere verhaallijnen van diverse karakters door elkaar lopen. De belangrijkste zijn:

 • Dr. Lauren Bloom werkt op de afdeling spoed
 • Dr. Helen Sharpe, hoofd van de afdeling oncologie
 • Dr. Floyd Reynolds, briljant chirurg
 • Dr. Ignatius "Iggy" Frome, psychiater met een eetprobleem die zichzelf te dik vind en vreetbuien heeft
 • Dr. Vijay Kapoor, hoofd neurologie en zorgt voor new age en alternatieve geneeswijzen

Behalve de artsen komen er dagelijks patiënten New Amsterdam in, ook weer met hun eigen verhaal.

New Amsterdam versus Grey's Anatomy

Op het oog hebben deze twee series veel met elkaar gemeen. Beide gaan over de levens en perikelen van artsen in een ziekenhuis in combinatie met losse verhalen van patiënten.

Maar persoonlijk vind ik Grey's Anatomy een stuk beter, scherper en aanzienlijk minder cliché dan New Amsterdam dat regelmatig van goedkoop sentiment aan elkaar hangt. In Grey's Anatomy zitten soms scènes die ik me nu nog herinner. Zoals deze scène over moederschap!

Inmiddels kijken mijn man en ik seizoen 4. Max krijgt een steeds hoger: Ooh, wat durf ik toch goed tegen de heersende conventies in te gaan! Ik ben mij er eentje-gehalte...

Conclusie over New Amsterdam op Netflix

Als je van ziekenhuisseries houdt, dan is New Amsterdam wellicht leuk kijkvoer voor je. Het kijkt makkelijk weg, en als je maar niet gevoelig bent voor cliché's is er niets mis mee.

Hoewel ik regelmatig niet goed wordt van Max Goodwin, denk ik wel dat de gezondheidszorg gebaat zou zijn met iemand die met frisse ogen naar bestaande regels en gewoontes durft te kijken.

Op IMDb krijgt de serie een 8,1. Dat vind ik aan de hoge kant. Ik geef New Amsterdam een 6,5. Overigens geeft IMDb Grey's Anatomy een lagere score dan New Amsterdam!

Praktische informatie over New Amsterdam

New Amsterdam is nu te zien op Netflix. Heb je geen Netflix? Dan kun je de serie ook kijken op dopebox.net

Wat is jouw favoriete ziekenhuis serie?

Similar Posts

11 Comments

 1. Wat jij zegt en vertelt over New Amsterdam, heb ik dus met Anatomy, griezel, gruwel, vreselijke serie! Kromme tenen... echt te erg!

  Doe mij maar lekker New Amsterdam.

  Ultieme ziekenhuisserie ever? ER.

  X

 2. Ik vond het lekker wegkijken, maar was dat eigenwijze gedoe op een gegeven moment wel zat. Vooral over zn eigen 'ziekzijn'. Ik zou het wel goed vinden als er íetsje meer klóppende medische handelingen te zien zijn, vooral als het voor de hand ligt. Een arts die iemand thuis op bed reanimeert, of op een niet-plat-ziekenhuisbed... dat vind ik dan slordig.

  Maar goed, het keek lekker weg dus. Ik had wel een zwak voor die lieve Iggy :)

 3. Man en ik keken 'm samen. Het kijkt makkelijk weg, korte verhaallijnen met wat rode draadjes erdoorheen. Vooral feelgood, met wat drama. Ik heb me wel wat geërgerd aan de medische fouten die eenvoudig hadden kunnen worden opgelost: reanimatie op een bed thuis, reanimatie op een niet-plat-bed... Dat is geen rocket science, zeg maar.

  Al met al, gewoon prima serie, geen hoogstandje. Ik had wel een zwak voor lieve Iggy :)

 4. Er staan nu nog 2 seizoenen van New Amsterdam op Netflix. Dus ik moet overschakelen naar Videoland. Vind het ondanks de clichés toch een fijne serie om naar te kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.