Introverten zien op tegen heropening maatschappij + wekelijkse linkparty

Huisvlijt linkparty

'Als volgende week de hemel naar beneden valt en de cijfers toch weer ineens de lucht in schieten, ontstaat natuurlijk een nieuwe situatie.'

Dat zei premier Rutte op de persconferentie van 28 mei 2021.

Hij had het over stap 3 van het 'openingsplan'.

Einde aan de lockdown

Daarmee komt, aldus Rutte, een einde aan de lockdown.

Tenzij volgende week dus de hemel naar beneden valt, en er weer veel meer besmettingen komen.

Maar die kans lijkt op dit moment klein.

Dus vanaf volgende week zaterdag, is weer van alles mogelijk, dat gedurende de lockdown niet kon. Dat is een zegen voor veel ondernemers, die hebben geleden onder de lockdown. Zelf ben ik erg blij dat de bibliotheken weer normaal open gaan, en dat mijn filosofie leesgroep waarschijnlijk weer kan starten.

'De introverte mens ziet op tegen de heropening van de samenleving

Maar tegelijkertijd denk ik ook een beetje bezorgd: 'Komen er nu weer allemaal feestjes? En Gedoe?'

introverten

En ik ben niet de enige, blijkt uit dit artikel:

'Voor veel introverte mensen was de coronacrisis, met zijn lockdown en avondklok, een geschenk. De anderhalvemetersamenleving? Ideaal. Terwijl politici en media steeds luider spraken in naam van ‘we’ die het zat waren, was naar schatting een op de vier blij met ‘jomo’: ‘joy of missing out’. Zij kijken als een berg op tegen de terugkeer in een samenleving waar de sluizen naar het oude (ab)normaal langzaam weer worden geopend.' (Bron: De Limburger)

Ik kan me hier helemaal in vinden! Zie ook: Ode aan de eenzaamheid en Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen.

Maar nu eerst naar de wekelijkse linkparty, het enige soort feestje dat ik leuk vind ; )

De populairste post van week 21 van 2021 + de nummers 2 en 3

De meeste kliks kreeg de blogpost Je doet het toch wel gratis? van Bloggen en loggen.
Je doet het toch wel gratis

 • Op nummer 2 staat de post: Hoe is het nu met thuisblijfmoeder Nicole van Het Moederfront
 • Op nummer 3 staat de post Wakker mij aan van het blog Door de ogen van Jeanet

Ben je nieuwsgierig naar deze blogposts? Je vindt ze in de linkparty van vorige week.

Linkparty week 21 van 2021

Klik op de blauwe knop met de tekst Add Link en voeg de blogpost toe die je wilt delen! Let op: plaats de link naar je blogpost, niet de algemene link naar je blog, want dan kun je niet kans maken op de nummer 1 plek.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Hoe kijk jij aan tegen de heropening van de maatschappij? Heb je al een vakantie naar het buitenland geboekt, of ben je één van de mensen die het liever rustig en dichtbij huis houdt?

Similar Posts

19 Comments

 1. Net als jij ben ik blij met sommige dingen en kijk op tegen andere.
  Oh, als ik toch altijd allerlei bijeenkomsten via Zoom mocht doen, als mensen toch altijd wat meer afstand zouden houden, bijvoorbeeld...

 2. We zullen weer moeten wennen aan alle vrijheden, maar hopelijk hebben we er van geleerd dat met minder het leven ook heel leuk is. We gaan het zien.

 3. Ik vond het prima het afgelopen jaar. Mis alleen het mensen aanraken en knuffelen. Ik ben nu heel erg bezig om mijn grenzen te bewaken, wat wil ik echt zelf en wat denk ik dat ik moet doen? Ik merk hoeveel moeite ik hiermee heb. Ik heb ook een partner die veel dingen doen leuk vind en daar heb ik ook rekening mee te houden. Voor deze week heb ik mij voorgenomen om helemaal niets af te spreken om fit naar Limburg te kunnen. Ook daar zal ik mijn grenzen aan moeten geven want er zitten ook dierbare vrienden van ons.

 4. Ik mis veel dingen, sommigen een beetje en sommigen veel. Maar ik heb nog helemaal geen zin om overal weer heen te moeten. Ik heb geen drang om ineens van alles te doen, zoals blijkbaar veel mensen in Nederland.
  Gisteren op marktdag werd overal waar maar een vierkante meter vrij was, een tafeltje met twee stoelen neergezet.
  Ik ben snel naar huis gegaan voor een terrasje met ruimte, en evenveel zo'n.

 5. Ik blijf denk ik wel een paar dagen per week thuis werken... En word nog selectiever wat uitstapjes betreft. De meeste mensen in mijn omgeving weten zo onderhand wel dat ik blij word van alleen zijn.

 6. Ik heb niet veel hinder ondervonden aan onze zogenaamde lockdown. Bleef gewoon dagelijks m'n rondjes lopen en ging net zo vaak naar een supermarkt. Aanvankelijk vond ik die wat rustiger, maar inmiddels niet meer. 4 mensen per huidshouden met allemaal een winkelkarretje is helaas geen uitzondering. Gelukkig weet ik de rustige tijden per supermarkt. Maar door het thuiswerken is dat iets verwaterd. Op sommige tijden is het me ook te druk met wandelaars. Loop dan door buitenwijken waar het beduidend rustiger is. Ik ben niet introvert en spreek snel iemand aan op straat. Maar heb wel een hekel aan drukte en files.

 7. We leefden al als halve kluizenaars en dat blijft wel een beetje. Ik heb wel,als ik b.v. bij een (kringloop)winkel moet wachten,ik weg ga. Zo nodig hoeft het niet meer en op drukte zit ik ook niet meer te wachten

 8. Ik zie best wel op tegen de versoepelingen... Zelf ben ik gestruikeld met de eindstreep in zicht. Drie weken voor mijn 1e vaccinatie kreeg ik alsnog Covid. ik zal je de ellende verhalen besparen, maar ik kan me even niet meer herinneren wanneer ik voor het laatst zo ziek ben geweest. En ik ben er nog lang niet. Vandaag moest ik na een wandeling van 35-40 minuten 1,5 uur slapen. Als ik denk aan grote mensenmassa's ga ik spontaan huilen nu. Echt...

  1. Wat naar Gwennie! Net 3 weken voor de vaccinatie corona oplopen, en er dan ook nog eens zo ziek van zijn met een lange nasleep. Ik voel met je mee zeg! Veel sterkte en rust gewenst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.