Kijktip: The Marvelous Mrs. Maisel, een zonnige serie met een hoog musical gehalte

The Marvelous Mrs. Maisel

The Marvelous Mrs. Maisel is een vrolijke, bijna musicalachtige serie die zich afspeelt 1958. Miriam, oftewel Mrs. Maisel is gelukkig getrouwd met Joel, totdat hij haar verlaat voor zijn secretaresse. Dat is verbazingwekkend aangezien Miriam de perfecte echtgenote is, die alles doet om haar man gelukkig te maken.

N.B. Houd je van overspel in series? Lees dan mijn review van The Affair.

Hoe dan ook, in een dronken bui vertelt ze in The Gaslight Café over haar leven, en blijkt een groot talent te hebben als stand-up comedian. Dit wordt het begin van een nieuw leven voor Miriam. Ze gaat aan de slag als stand-up comedian. Het verhaal van The Marvelous Mrs. Maisel gaat over haar optredens, maar ook over haar dagelijks leven, perikelen met haar ouders en haar ex-man Joel. En dat alles overgoten in zonnige, vrolijke kleuren met veel muziek. In een review in de Volkskrant staat treffend:

‘In elke aflevering van The marvelous Mrs. Maisel zitten scènes die doen denken aan de grote MGM-musicals van de jaren vijftig.’

En op deLagarde spreken ze van ‘kwikzilveren’ dialogen.

The Marvelous Mrs. Maisel: van de makers van Gilmore Girls

The Marvelous Mrs. Maisel heeft iets gemeenschappelijk met de serie Gilmore Girls, namelijk ‘creator’ Amy Sherman-Palladino. De twee series hebben het snelle spreektempo gemeenschappelijk! Tijdens het kijken naar zowel Gilmore Girls en The Marvelous Mrs. Maisel kwam de gedachte bij mij me op dat de schrijvers bijna dubbel zoveel tekst moeten produceren voor één aflevering. Simpelweg omdat de karakters zo snel praten. Daarnaast is de hoofdpersoon in beide series een vlotte, energieke vrouw.

Waar zijn de kinderen in The Marvelous Mrs. Maisel

Nadat Joel er vandoor is gegaan moet Miriam noodgedwongen bij haar ouders wonen. Dat verklaart voor een deel waarom ze overdag kan werken in een warenhuis. Het dienstmeisje van haar ouders, of haar ouders, zorgen voor haar zoon en dochter. Verder spelen Miriams kinderen maar een kleine rol. Het accent ligt duidelijk op haar ontwikkeling als stand-up comedian.

Waarom zou je The Marvelous Mrs. Maisel kijken? Of juist niet?

Het leukst aan The Marvelous Mrs. Maisel vind ik de vormgeving. Het is leuk om de kleding te zien, en de muziek is vrolijk en mooi. De hele serie straalt vrolijkheid uit en is een lust voor het oog. Minder leuk vond ik de vele scènes met stand-up comedy. Ik houd daar niet zo van, maar aangezien de serie hierom draait, komt het veel voor in The Marvelous Mrs. Maisel. Mijn man vond dit trouwens wel leuk, want dit staat steeds naast me te grinniken, terwijl er bij mij geen lachje af kon ; ) Het verhaal van The Marvelous Mrs. Maisel stelt niet zoveel voor, maar door de mooie vormgeving is het toch een fijne serie om te kijken. In die zin doet het me een beetje denken aan de Duitse serie Ku’dam 59.

Trailer seizoen 1 The Marvelous Mrs. Maisel

Hieronder de trailer van het eerste seizoen, die een goede indruk geeft van de serie.

Praktische informatie over The Marvelous Mrs. Maisel

De serie The Marvelous Mrs. Maisel was een tip van mijn oudste dochter die in Engeland woont. En daar komt meteen ook een complicatie om de hoek kijken: de serie is te zien via Amazon Prime. Ik had op een knopje geklikt, en per ongeluk een proefabonnement genomen voor 30 dagen. Vandaar dat ik de serie kon kijken.

Dus als je The Marvelous Mrs. Maisel wilt kijken, neem dan een gratis proefabonnement van 30 dagen. Zeg het daarna weer op.

The Marvelous Mrs. Maisel bestaat uit 2 seizoenen. Seizoen 1 heeft 8 afleveringen, seizoen 2 bestaat uit 10 afleveringen. In totaal dus 18 afleveringen. Een aflevering duurt zo’n 45 tot 50 minuten.

N.B. Mrs. Maisel won twee Golden Globe Awards en vijf Primetime Emmy Awards.

Had jij al gehoord van deze vrolijke serie? Wat kijk jij op het moment?

29 Comments

  1. Marieke
  2. Gabrielle

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh