Doris op Netflix: makkelijke Nederlandse feelgood serie

5NUddYQJbF83RUMKtqU4v3t3xDR

De film Doris is nu op Netflix te zien. Ik begon aan Doris op Netflix omdat ik even nergens zin in had, en werd prettig verrast. Deze Nederlandse serie valt precies aan de goede kant van het spectrum als het gaat om een 'chaotische vrouwelijke hoofdpersoon'.

Kritiek op chaotische vrouwelijke hoofdpersonen

Tegenwoordig wordt de film Soof er vaak bijgehaald om kritiek te leveren op bepaalde types vrouwen in films en series. Zo las ik op Plotmagazine:

'Ons belangrijkste vrouwelijke personage van de afgelopen filmjaren is Soof, die in al haar in bloemenjurkjes gestoken onhandigheid en warrigheid geruststellend niet-bedreigend is voor de status quo.'

Nou zal Doris vast ook niet door de feministische keuring komen, maar ik vond haar realistischer en leuker dan Soof. En zeker leuker dan Kate Mularkey die de vleesgeworden kluns uithangt in de serie Firefly Lane. Zoals ik al zei: Doris gaat het ook allemaal niet zo eenvoudig af, maar ze is niet het 'Oh-wat-ben-ik-toch-een-gekke-meid' type.

Doris op Netflix: waar gaat het over?

Het verhaal is simpel: Doris is 45 jaar en gescheiden, en woont alleen met haar twee kinderen die in de puberleeftijd zijn. Omdat ze altijd haar man heeft gesteund heeft ze geen baan, en valt het niet mee om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar Doris wilt beslist geen alimentatie van haar ex-man.

De rode draad in Doris is dat ze verliefd wordt op haar beste vriend Tim die ze al van kleins af aan kent.

Aangezien Tim niet weet dat Doris gevoelens voor hem heeft, blijkt hij gevoelig voor de vrouwelijke charmes van een collega. Daar wordt Doris dan weer helemaal niet goed van, en hun vriendschap bekoelt. Om geen spoilers te geven, stop ik hier maar met de beschrijving van het verhaal! Maar zoals ik al zei: het is eenvoudig.

Trailer Doris op Netflix

Wat is er leuk aan Doris op Netflix?

Doris op Netflix is leuk om verschillende redenen:

  1. Het is een sfeervolle en mooi vormgegeven film.
  2. Het verhaal speelt in Amsterdam, en je krijgt een enorm leuk, pittoresk en charmant beeld van onze hoofdstad. En het is er ook zo rustig!
  3. Doris' kinderen zijn pubers, maar aangenaam in de omgang. Dat is ook wel eens leuks, omdat tieners vaak onbeschoft en spuugvervelend zijn in series en films.
  4. Hoewel ik normaliter niet zo van de Nederlandse films en series ben, vind ik het feit dat dit een Nederlandse film is juist extra leuk.
  5. Ik vond Doris huis erg leuk ingericht.
  6. Er zit een lief liefdesverhaal in.
  7. Tim spot met bepaalde cliché's over ouder wordende vrouwen die ik erg herkenbaar vond.

Mijn conclusie

Als je zin hebt in een eenvoudig, mooi vormgegeven Nederlandse film dan is Doris leuk kijkvoer. Hoewel ze op Cinemagazine schrijven dat de serie teleur stelt en dat de chemie tussen Doris en Tim ver te zoeken is. Op Moviemeter krijgt de film een 2,5 van de 5 punten. Op IMDb heeft Doris een 6,1.

Maar ik vond het gezellig!

Praktische informatie

Je kunt Doris dus op Netflix kijken. Heb je geen Netflix? Dan kun je de dvd van de film voor 9,99 kopen op bol.com. Let wel op dat je niet per ongeluk de serie Doris koopt.

Doris op Netflix

Kijktips

De verschrikkelijke jaren tachtig serie.

Tenminste houdbaar tot

Oogappels

Vergelijkbare berichten

7 reacties

  1. Ik heb 'Doris' nog niet gezien, maar het klinkt als een lekkere (simpele) Nederlandse film. Lijkt me heerlijk om te kijken na een lange dag werken. Hij gaat op mijn to-watch lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.