|

Serie Tenminste houdbaar tot seizoen 1

serie tenminste houdbaar tot

De komische dramaserie Tenminste houdbaar tot gaat over de vijftigjarige Anna.

Hieronder een stukje uit de omschrijving van de serie Tenminste houdbaar tot:

‘Jarenlang heeft Anna met liefde haar gezin en man Paul verzorgd. Ze heeft haar carrière daarvoor in de koelkast gezet. Nu staan de kinderen op het punt staan van uitvliegen en staan Anna en Paul klaar voor de zeven ‘vette jaren’.

Eindelijk is Anna zelf aan de beurt! Maar als haar lichaam plotseling dwingende tekenen van de overgang vertoont, ziet de toekomst er ineens een stuk minder rooskleurig uit.

Aangezien ik ongeveer in dezelfde leeftijdsfase van Anna zit, leek me dit echt een leuke serie. En ik was ook wel benieuwd hoe het Anna zou vergaan met het beruchte empty nest.

Niet leuk

Maar ik heb me met moeite door de eerste aflevering geworsteld, met als dieptepunt de scène waarin Anna een inwendig onderzoek ondergaat in verband met een mogelijke vaginale verzakking #kunjedatookalkrijgendan?!

Met een grote lamp gericht op haar kruis en haar betrokken echtgenoot achter haar.

Ik weet niet of dit grappig moest zijn, maar ik vond het een nare scène.

En ook de andere ‘komische’ noten vond ik gewoon niet grappig.

Nog een poging

Ik was al helemaal afgehaakt, maar toen las ik een column van de kritische Angela de Jong over Tenminste houdbaar tot met de titel:

‘Ik heb zelden zo reikhalzend naar een serie uitgekeken als deze over vaginale verzakkingen.’

Zij schrijft dat de bedenkers van deze serie dezelfde zijn als van de Luizenmoeder. Bovendien roemt ze de ‘herkenbaarheid’ van de serie. Als voorbeeld geeft ze:

‘Maar ook het van hot naar haar vliegen, het schipperen tussen je eigen gezin en je ouders en hoe een ruzie om een ei zomaar kan escaleren tot een geschreeuwde evaluatie van je relatie waar niks van deugt kwamen me bekend voor.’

Dus besloot ik de serie nog een kans te geven en keek de tweede aflevering.

Maar ook die vond ik eigenlijk niet echt leuk. Eerlijk gezegd denk ik dat ik nu toch wel definitief ben afgehaakt. Zeker als ik de screenshot van aflevering 7 zie:

tenminste houdbaar tot
Waarom moet het vaak zo plat?!

Trailer Tenminste houdbaar tot

Hieronder de trailer van de serie Tenminste houdbaar tot:

Tenminste houdbaar tot kijken

Je kunt Tenminste houdbaar tot kijken op NPOStart. Er zijn 8 afleveringen van ongeveer 30 minuten.

Kijktips

Hieronder twee kijktips voor series over huwelijk en relatie.

Wat vind jij van de serie Tenminste houdbaar tot?

Similar Posts

11 Comments

  1. Als ik dat plaatje zie, haak ik ook af. Het is ook niet echt mijn leeftijdscategorie, maar zonder dat platte had ik het misschien wel leuk gevonden.

  2. Ik kijk zelden naar Nederlandse series of films en dat vooral omdat er (meestal) 3 dingen in te te zien zijn die van mij niet hoeven. Seks, vloeken en kotsen. Begrijp me goed, dit komt in het dagelijks leven ook voor en ik ben niet preuts of zo. Maar de manier waarop, zo plat. Dit hoeft voor mij niet.

  3. Ik had me er enorm op verheugd maar vind er ook niets aan. Jammer, want Ricky Koole is een goede actrice en ze heeft in het verleden goede rollen gespeeld. Ik heb wel erg genoten van Tropenjaren, terwijl ik die leeftijdsgroep al lang voorbij ben en meer pas bij de serie Ten minste houdbaar tot.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.