Reacties

Doorzichtig tafelzeil: de ultieme oplossing voor je tafel? — 19 reacties

 1. Als je bang bent voor vlekken zou je het kunnen inspuiten met waterafstotende spray. Of wassen met speciaal waterafstotend wasmiddel. Dat voorkomt dat vlekken intrekken. Let wel op, sommige van dergelijke sprays werken alleen op nylon en andere kunststoffen, terwijl jou kleedje ws van linnen of katoen is.

  • Dat is een slimme tip Anna! Dankjewel. Ik denk dat het voor dit kleedje inderdaad niet geschikt is, maar dus wel voor andere kleedjes misschien.

 2. Ik vind het vreselijk , die doorzichtige plastic kleden. Vroeger , jaaaaaren geleden, heb ik gezien dat mensen doorzichtig plastic hoezen om hun roze pluche bankstel hadden gedaan, zodat de boel een beetje netjes bleef. Dan zat je dus op plastic. Ook mooie spullen kun je gewoon gebruiken. Met plastic kleedjes is er niets moois meer aan.

 3. Hier altijd een plastic tafelkleed.
  Dan zien we de houtstructuur supermooi.
  Tafelkleden gebruiken we wel eens, met kerst en zo.
  Maar dat tafelkleedje van jou is niet mijn smaak.

 4. Met ossegalzeep krijg je alle vlekken uit je kleedje. Insmeren met de zeep in warm water gedoopt en daarna wassen in je 60 graden-was.

 5. Koop gewoon nog een paar van die tafelkleedjes en was het ‘vuile’ kleedje gewoon uit.
  Plastic spul moet je zo weinig mogelijk kopen.

 6. Het mooie kleedje gebruiken zonder plastic en dan buiten op een laken picknicken :-) Zonder gekheid, gewoon gebruiken en even extra oppassen als je kersen gaat eten of zo.
  Jaren geleden heb ik eens de fout gemaakt om witte linnen topjes te drogen te hangen op een rekje onder een lijsterbes. Danzij de lijsters, had ik toen gespikkelde topjes. Ik heb ze in soda geweekt en volgens voorschrift op 30 graden gewassen - daarna in de zon gedroogd. Paar keer herhaald, en ze waren weer brandschoon. Textiel kan meer hebben dan je denkt.

 7. Ook bij een duurdere denk ik dat je dit probleem hebt. Het blijft plastic. En het is inderdaad qua vlekken e.d. ideaal, maar qua zicht heeft het mijn voorkeur ook niet. Het haalt de nostalgie van dat mooie stoffen kleed een beetje weg, vind ik.

 8. Het is wel beschermd voor jou onder tafel kleed. Houd ook zo schoon. Ik heb kleed met elastiek omheen. Zit meteen eraan vast. Geen gezeik dat je weg waait. Het ligt al dagen bij ons erop. Ik ken van jou spul wel. Moet wel van houden zo. Fijne dag.

 9. Ja het idee is goed maar het eindresultaat valt wat tegen. Zoals je zegt, het blinkt nogal.
  We hebben wel een dikke doorzichtige plastiek liggen op de houten keukentafel ter bescherming.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>