Serie Schitt’s creek: 6 seizoenen vermaak!

serie Schitt's creek

Er is een Engelse uitdrukking voor mensen die flink in de problemen zitten: ‘Up shit’s creek without a paddle’. Dat geldt ook voor de familie Rose in de serie Schitt’s creek.

Zij komen terecht in het plaatsje… jawel Schitt’s Creek!

Schitt’s creek serie: het verhaal in een notendop

Het verhaal van de serie Schitt’s creek is heel simpel: de dysfunctionele, rijke familie Rose wordt slachtoffer van hun accountant, die al hun geld achterover heeft gedrukt.

Ineens zijn ze arm!

Ze hebben niets meer. Behalve de kleren die ze aan hebben. En oh ja, vader Johnny Rose kocht ooit voor de grap het plaatsje Schitt’s creek. Van narigheid gaan ze daar dan maar naartoe, en nemen hun intrek in het plaatselijke motel.

Wat volgt zijn de dagelijkse perikelen van Johnny, Moira, David en Alexis Rose, en hoe ze noodgedwongen leven in Schitt’s creek.

Trailer serie Schitt’s creek

Wat maakt Schitt’s creek zo leuk?

Toen mijn man en ik net begonnen met Schitt’s creek haakten we bijna af. We vonden het flauw, en vermoedden een hoog onderbroekenhumor gehalte. Maar ik had ergens gelezen dat de serie Schitt’s creek steeds beter werd, dus hielden we nog even vol. En warempel!

Schitt’s creek wordt inderdaad steeds leuker.

En mijn man en ik zijn niet de enigen die steeds enthousiaster werden. Na een aarzelende start, wordt de serie nu een ‘cult classic’ genoemd.

 • Hoewel de karakters in eerste instantie cliché, flauw en oppervlakkig zijn krijgen ze in de loop van de serie meer diepgang en worden ze menselijker.
 • Johnny, Moira, David en Alexis nemen langzaam maar zeker steeds meer deel aan het leven in het dorpje Schitt’s Creek.
 • De kleding van Moira Rose is zo extravagant en bijzonder dat ik elke keer met verwondering zit te kijken en me afvraag: ‘Wat heeft ze nou weer aan?’ Om nog maar te zwijgen over haar vele bizarre pruiken die ze allemaal een naam heeft gegeven. Ook David is altijd bijzonder gekleed!
 • Er zitten geweldige oneliners in Schitt’s creek! Vooral die van Moira vind ik erg leuk. Zo zegt ze bijvoorbeeld: ‘I channeled someone who cares.’ En als het gaat over het (gebrek) aan acteertalent van dochter Alexis, en dat de appel ver van de boom is gevallen zegt ze: ‘It’s a whole different orchard!’
 • Eén van de dingen waarom Schitt’s creek geprezen wordt is dat Davids panseksualiteit wordt gepresenteerd als iets zo vanzelfsprekends dat het geen rol speelt voor zijn ontwikkeling en het verhaal. De bewoners van Schitt’s creek knipperen niet eens met hun ogen als ze flamboyant geklede David zien. Homofobie is totaal niet aan de orde in Schitt’s creek.
 • Het is een grappige serie!

Mijn top 9 favoriete uitspraken van Moira Rose

 1. Stop acting like a disgruntled pelican.
 2. I would be pleased to RSVP as… pending.
 3. Let’s all go to bed and pray we don’t wake up.
 4. Gossip is the devil’s telephone. Best to just hang up.
 5. Be careful, John, lest you suffer vertigo from the dizzying heights of the moral ground.
 6. One must champion oneself and say, ‘I am ready for this!’”
 7. I may have been wrong. You may have been not wrong.
 8. Won’t you join me for a little stroll through the slice of paradise I like to call…the town where I currently am?
 9. I think you and I might have to purchase antibiotics, I believe we just gone viral.

Tot slot

Ik kan de serie Schitt’s creek van harte aanraden. Laat je niet afschrikken door de eerste afleveringen. De serie Schitt’s creek krijgt op IMDb een 8,5 en daar sluit ik mij graag bij aan! Niet voor niets won de serie 9 Emmy’s.

Praktische informatie: Schitt’s creek Nederland

Er zijn zes seizoenen van deze serie, en een aflevering duurt ongeveer 25  minuten. In totaal zijn er 80 afleveringen.

Schitt’s creek is helaas (nog) niet op de Nederlandse Netflix te zien, maar wel op de Engelse en Amerikaanse versie. Wie VPN heeft zou op die manier via Netflix kunnen kijken.

Je kunt de serie op dvd kopen via bol.com:

Mijn man en ik keken Schitt’s creek via dopebox.net met ondertiteling.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.