Reacties

Pas op voor De Zitziekte! — 29 reacties

 1. haha, als wij vrouwen geen probleem hebben zoeken we net zo lang tot we ze weer hebben. Ik herken het. Als die van mijn biertje of meer pakt of als hij teveel zoetigheid of saus over mijn pure eten smakt. Zie het ook helemaal dood liggen. Gelukkig kan hij niet stilzitten dus hij spoort veel maar ja ook dat vind ik eng. Geloof mij wij gaan door al die stress vast eerder dood dan hen.

 2. Het is waar wanneer je te lang zit, jouw lichaam anders zal functioneren. Bepaalde delen voelen na enige tijd pijn aan. Om dit te voorkomen, beweeg ik de ledematen en mijn hoofd. Niet een keer maar regelmatig en per dag.

  • Ja, dat is mijn man inderdaad. En naar zijn werk gaat volgens mij nooit meer gebeuren... Mijn man vindt het nu geweldig om thuis te werken: het scheelt hem 5 uur reistijd per dag, en ik krijg de indruk dat zijn bedrijf het nu ook wel prima vindt op deze manier. Vandaar ook mijn zorg over zijn gezondheid. Toen hij nog fietste dagelijks vond ik het geen punt.

 3. Je man had altijd hele lange werkdagen als ik me goed herinner. Die stress van die lange dagen heeft hij nu niet meer en daardoor neemt de kans op hart en vaatziekten en nog veel eer akelig af. Zeker als hij in plaats van die anderhalf uur fietsen wat aktiever wordt rond huis en tuin. Daar zou ik op insteken - hem vragen eens wat huishoudelijke taken te doen waar jij weinig lol aan beleeft. Kun jij ook eens zitten!

  • Dat is een goed punt anoniem: hij heeft volgens mij wel minder stress nu hij niet meer 5 uur per dag hoeft te reizen. Dat compenseert wellicht het minder bewegen.

 4. Ik hoorde laatst dat zitten het nieuwe roken is..... gaat wel wat ver lijkt me maar teveel zitten is vast niet goed. Ik heb trouwens een bureau wat in de hoogte verstelbaar is en waar ik achter kan staan. Daarnaast sport ik veel en fiets ik naar het werk, weer of geen weer. Die zitziekte overkomt mij dus niet maar hoe je je man moet motiveren weet ik niet. Je moet bewegen ook leuk vinden volgens mij en als hij dat niet leuk vindt dan wordt het knap lastig. Succes!

 5. Ik hoorde hier een paar jaar geleden al over. En daar heb je nu in coronatijd nog meer last van natuurlijk. Gelukkig heb ik een beroep waar ik meestal sta of loop.

  Love as Always
  dimario

 6. Hier idem. Een man die nog steeds thuis werkt. Al vanaf het begin. Los van het feit dat we elkaar (herstel: hij mij) irriteren beweegt hij inderdaad veel minder dan ervoor (reistijd met fietsen en lopen en dergelijke). Hij doet het uit zichzelf anders trouwens. Hij bouwt looppauzes in en kent geloof ik ieder rondje in de buurt. Van kort tot lang. Ook sportte hij zo'n 3 keer per week thuis en nu weer in de sportschool. Wat ik dan weer spannend vind, want daar heeft hij corona opgelopen in 2020. Maar goed. Daar gaat het hier niet om.

  • Oh, ik ben helemaal blij om te leen dat het jou soms ook wel lastig valt dat je man de hele tijd thuis is... Wel superfijn dat hij nu in ieder gaat wandelen zeg. Ik krijg dat bij die van mij niet voor elkaar. Tenzij ik mee ga wandelen, maar ik ga 's ochtends ook al hardlopen dus daar heb ik meestal geen zin meer in/tijd voor.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>