Ik heb weer een puzzel af!

xxl puzzel
Susan Brabeau – Manniquin 300 XXL puzzel met grote stukken, 22,95 bij bol.com*

Hoera, ik heb weer een puzzel af!

Maar ik moet één ding bekennen… Het is een XXL puzzel. Niet een gewone puzzel, niet een XL puzzel maar een XXL puzzel.

XL en XXL puzzels

En dat is omdat ik echt superslecht ben in puzzelen. Na het debacle met de prachtige Anton Pieck puzzel van 1000 stukjes van Kruidvat die ik nooit afkreeg, bedacht ik mij:

‘Die stukjes waren ook veels te klein! Geen wonder!’

Dus keek ik eens na hoe groot de puzzel die ik wél succesvol had afgemaakt eigenlijk was. Dat was een Gibson puzzel van een gezellige winkel. Die puzzel bleek XL te zijn, en ‘maar’ uit 500 stukjes te bestaan.

XXL Puzzels

Op zoek naar dat type puzzel kwam ik een nog fijnere maat tegen: XXL puzzels! Wel een beetje jammer dat bij de omschrijving staat:

‘Puzzel speciaal voor senioren en mensen met een fysieke dan wel verstandelijke beperking.’

Wat zegt dat over mij?

*Ik kocht deze puzzel met de cadeaubonnen die ik verdiende met de asr Vitality app.

P.S. Lees nu mijn review van deze puzzel met extra grote stukken.

Similar Posts

25 Comments

 1. Ik had laatst een puzzel, daar stond op 3+, maar ik had hem gewoon binnen een maand af. Echt veel sneller dan die drie jaar.

  Love As Always
  Dimario

 2. Haha, voor senioren en mensen met een beperking; hier moet ik smakelijk om lachen!
  Zo bestelde ik een keer bij Van der Valk een ‘ kleine portie’ (stond zo op de kaart), want ik weet gewoon dat de meeste porties in restaurants veel te groot zijn voor mij, zonde als het eten weggegooid was.
  Kwam de ober het brengen ‘voor wie is het seniorenmenu?’
  Ik dacht dat hij zich in de tafel vergist had, maar ‘kleine portie’ betekent dus ‘senioren menu’. Hahaha

 3. ‘Puzzel speciaal voor senioren en mensen met een fysieke dan wel verstandelijke beperking.’

  Au… haha. Maar hé, je hebt ervan genoten, dáár gaat het om!

 4. Ik heb het vaak gedaan en ben er redelijk goed in. Dwz vorm van de stukjes herkennen en kleurschakeringen. Luchten vind ik daarom het makkelijkst en bladeren het lastigst. Tegenwoordig doe ik het vaak even online, het liefst iets van 200 stukjes dat me een minuut of 20 neemt. Online liggen de stukjes al met de afbeelding naar boven. Om het moeilijker te maken kan je voor gedraaid kiezen. Bij sommige puzzels is dat flink lastiger. Heb er een geplaats van 150 stukjes waar ik 2 uur en 10 minuten over heb gedaan. Anderen zijn er wel aan begonnen, maar hebben ‘m nooit afgekregen. (Staat onder m’n naam)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.