Reacties

Dit zat er in het pakje: — 32 reacties

 1. Wij zijn zeer onverwacht groot fan van puzzelen geworden :) ( we hadden er eentje gekocht op verzoek van de dochter en begonnen daarmee, en bleken het echt heel erg leuk te vinden). Ravensburger steekt echt met kop en schouders boven de rest uit voor ons, hun soft klik technologie zorgt ervoor dat je heel duidelijk weet of een stukje het juiste is of niet, en dat puzzelt erg fijn.
  We hebben er laatst zelfs een met 2000 gedaan!
  Veel plezier met puzzelen :)

  • Soft klik technologie! Dat klinkt intrigerend. Wat leuk eigenlijk dat er in puzzels dus ook al sprake is van technologische snufjes : )

   Hoe lang heb je gedaan over die met 2000 stukjes? Ik ben zwaar onder de indruk omdat ik zelf dus eentje van 1000 stukjes niet eens kan.

  • Dat is een goede vraag Mr Fob. Als je er geen tijd voor hebt zou je er natuurlijk ook stress van kunnen krijgen als je toch moet puzzelen. En dat is ook niet Zen natuurlijk...

 2. Leuk, puzzelen!
  Ik heb het lang gedaan tot de kinderen groter werden en ik ook fulltime buiten de stad ging werken.
  Ook vroeger, toen ik nog nachtdiensten moest draaien, was dat een prima bezigheid. De nachten waren echt lang, daartussen moest je je ronde doen, dus makkelijk om even te stoppen en lezen is gewoon veel te vermoeiend 's nachts.
  Net gelijk maar een puzzel van boven gehaald, waar ik 2 jaar geleden aan was begonnen en met de verhuizing grotendeels in elkaar laten zitten, voor zover het in de doos paste. Een 3D-puzzel met vlindertjes, bloemen en vogeltjes...
  En dan heb ik boven nog 4 andere puzzels staan ;)

  Groetjes Lily

  • Dat lijkt me best bijzonder om in zo'n nachtdienst te zitten puzzelen! Ik kan me wel voorstellen dat het een prettige bezigheid is zo in de stilte van de nacht.

   Een 3d puzzel lijkt me echt supermoeilijk.

   Wat voor afbeelding heeft de puzzel die je nu gaat afmaken?

  • Het was vooral praktisch om 's nachts te puzzelen, je moet toch alert zijn, regelmatig je ronde doen en je moet wakker blijven!
   We hadden destijds een week nachtdienst van 10 uur per nacht, van 's avonds 9 uur tot 's morgens 7 uur, andere tijden ;)
   Puzzelen vraagt niet al te veel inspanning en kon ik een week laten liggen.

   De puzzel, waar ik nu mee verder ga, zou jij waarschijnlijk ook heel mooi vinden, met vlinders, groot en klein, kolibries en veel bloemen.
   Je krijgt zo zin in de zomer ;)
   3D is inderdaad wel wat lastig, omdat de plaatjes op de puzzelstukjes bewegen, het is maar net hoe je ze vastpakt en draait, wel echt leuk om te doen.

   Bedankt voor het duwtje wat je met je posting heb gegeven, want ik was het al een hele tijd van plan, maar daar bleef het bij, nu echt weer lekker aan het puzzelen met uitzicht op de achtertuin, ontspannend.

   Groetjes Lily

  • Aha. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen. En bij puzzelen is het niet zo dat je je verliest in een verhaal waardoor je misschien minder alert bent natuurlijk. Dat waren pittige nachtdiensten zeg! Echt best lang.

   Die puzzel die je verder gaat maken klinkt inderdaad prachtig : )

   Veel puzzelplezier gewenst alvast.

 3. Wat grappig want ik speel de laatste tijd enorm met de gedachte om onze dolfijnen puzzel weer voor de dag te halen Het is namelijk geen recht toe recht aan puzzel maar heeft de vorm van een dolfijn en er op afgedrukt staat een foto van het leven in de oceaan. Ik heb hem al een aantal keer gemaakt maar er zit geen logica in dus blijft ie leuk. Ik wens je veel puzzel plezier toe.

  • Wauw, dat klinkt heel gecompliceerd een puzzel in de vorm van een dozijn. Dat lijkt me een heel bijzondere puzzel. Wat knap dat je hem al een paar keer gemaakt heb. Dan weet je dus ook dat het mogelijk is!

 4. Ik denk de laatste tijd ook vaak aan puzzelen, heerlijk! Maar helaas heb ik geen plek waar ik 'm veilig weg kan leggen overdag en ik hoef echt niet te verwachten dat onze peuter van 2,5 er af blijft :)
  Het is inderdaad een mooi plaatje.

  • Er zijn kleedjes, die je op de tafel legt om de puzzel op te maken, die je op kunt rollen. Wil je verder puzzelen kun je het kleedje weer uitrollen en alles ligt nig op dezelfde plek!

 5. Wat een mooie puzzel! Ik heb gelijk even gegoogled op dit merk puzzels en ik word er heel hebberig van :-) Ik ben helemaal weg van UK, de sfeer. De afbeeldingen van die puzzels zijn om heerlijk in te 'verdwijnen'. Zou best kunnen dat ik weer ga puzzelen. Eigenlijk heb ik er het geduld niet voor, terwijl ik het wel leuk vind.

 6. Compleet zinloos, maar ik word er wel zen van. Jan van Haasteren, 500 of 1000 stukjes. En dan MOET het af, dus het is soms meer verslaving dan zen, maar in ieder geval ben ik wel even van de wereld met mijn gedachten...

  • Daar heeft mijn man ook last van: dat zo'n puzzel dan per sé af moet. Ik geloof niet dat ik dat heb...

   Jan van Haasteren puzzels vind ik afschuwelijk: veels te druk en ik vind de tekeningen niet mooi.

 7. Ik heb een hele voorraad puzzels. Grotendeels op rommelmarkten gekocht. Veel van Haasteren, en andere mooie plaatjes. Het moet niet af, dat scheelt, en ik heb een puzzelmat waarmee ik de puzzel als die nog niet af is kan oprollen en opruimen. Uit het zicht en later weer doorgaan. Soms doe ik op de computer ook puzzels, bij jigidi punt com. Dat is meer omeven wat tijd te verdoen als ik ergens op moet wachten.

 8. Wau wat een mooie. Ik heb er ook gelijk eentje besteld! Vraag me alleen af, wat doen mensen met puzzels die af zijn. Je zou ze eigenlijk met iemand moeten kunnen ruilen...

  • Ik laat 'm een paar dagen liggen en dan gaat 'ie weer in de doos, ik ruil ze inderdaad wel eens met mijn oma! Verder koop ik wel puzzels van de kringloop bijvoorbeeld en die gaan dan ook gewoon weer terug.

  • Wat leuk dat je er ook eentje hebt besteld Caroline. Welke afbeelding heb jij gekozen?

   En een goed idee van dat ruilen. Nu vraag ik me meteen af of er niet iemand een site heeft opgezet waar mensen puzzels kunnen ruilen met elkaar : )

 9. Ik vind legpuzzels maken echt superleuk! Juist dat gepriegel ook wel, al wil ik inderdaad wel een leuke afbeelding en niet een berglandschap ofzo (da's ook veel lastiger met al dat groen). Heb nu een bloemstilleven liggen om aan te beginnen. Ben heel benieuwd wat je van deze puzzel gaat vinden, klinkt veelbelovend!

 10. Xl stukjes zijn wel handig.
  Ik puzzel af en toe en dan 100 stukjes. Ik neem dan puzzels van Jan van Haasteren. Die zijn altijd wel grappig.
  Ik leg de puzzel dan op een houten plank, zodat ik hem makkelijk kan opbergen wanneer ik even geen zin meer heb.

 11. Haha... ik had nooit kunnen raden dat er een puzzel in het pakje zat. Ikzelf puzzel helemaal niet graag, ik ben er gewoon ook heel slecht in... dat merk ik als ik mijn zoontje van zes moet helpen met het puzzelen: een ramp! Ik ben wel benieuw of je er daadwerkelijk 'zen' van wordt ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>