Reacties

Verhuizen naar Nederland: 5 tips — 23 reacties

 1. Ik heb nooit in een ander land gewoond, alhoewel we wel bijna een huis gekocht hadden in Normandië en op het punt stonden om daar naartoe te trekken. Het is er helaas niet van gekomen.

 2. Wij zijn in 2006 naar België verhuisd en sindsdien heb ik veel bewondering voor mensen die van een andere cultuur naar BL of B komen. Zelfs NL naar B leverde flinke aanpassingen en inspanningen vanuit onze op. Er is veel meer anders dan je als toerist merkt, alleen heel grapping, dat waar wij het vaakst voor gewaarschuwd werden: de mentaliteit van rustig aan doen, niet assertief, niet als eerste je mond opendoen... Daar hebben wij geen problemen mee gehad, misschien omdat wij niet uit de Randstad kwamen maar uit Friesland en lang tegen Twente aan hebben gewoond. Wij geen zoals het nu lijkt niet meer terug. Een "gemis" is het collectief geheugen van dingen op televisie/ geschiedenis. Over die ban NL kun je niet praten want niemand kent die en over die van B kun jezelf niet meepraten want die ken je niet. Maar hoe langer je ergens woont hoe meer je gemeenschappelijk hebt.

 3. Grappig om Nederland eens vanuit een ander perspectief te bekijken, hoewel ik de kijk op de Nederlandse woningmarkt en huurmogelijkheden nogal optimistisch vind: "Over het algemeen biedt Nederland een divers aanbod aan huurwoningen die tegemoetkomen aan verschillende behoeften en budgetten". Maar dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat als je als expat hier komt wonen, je woning vaak betaald wordt door de werkgever?!

  • Ik vond het ook leuk om het vanuit zo'n ander perspectief te lezen inderdaad. Als expat wordt het inderdaad goed voor je geregeld denk ik. Dat zal wellicht ook een rooskleuriger beeld geven.

 4. Ik heb een maand in York (in het noorden van Engeland) en dat was me heel goed bevallen. Ik woonde toen bij een gast gezin. De school waar ik naar toe ging regelde alles voor me. Ik hoefde alleen het vervoer te regelen

 5. Ik heb 13 jaar in Duitsland gewoond en ben sinds 1,5 jaar weer terug in Nederland
  Duitsland was vreselijk en ben heel blij dat ik weer terug ben. Het verhuizen qua papierwerk viel gelukkig best mee.

 6. Ik heb nog nooit in een ander land gewoond. Voel ook niet echt de behoefte om naar een ander land te gaan. Wel heb ik een Oekraïense collega (gevlucht voor de oorlog) en zij gaf aan dat het wel heel erg wennen is in Nederland.

 7. Mooi uitgebreid artikel van Anastacia en je voor- en nawoord erbij maken het echt compleet. Op dit moment is het inderdaad een sombere boel op de huizenmarkt. Hopelijk komt hier met een nieuw kabinet 'snel' verandering in xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder