Reacties

Een huisarts kiezenin 8 stappen — 28 reacties

 1. Ik zat in hetzelfde schuitje. Een vreselijke huisarts, maar hier in dit stadje nemen ze van elkaar geen patienten over. Ze hadden dus een onderlinge afspraak wat helemaal niet mag! Een tijdje doorgemodderd in deze situatie, maar toen werd er een nieuwe praktijk geopend net buiten mijn postcodegebied. Daar kon ik gelukkig terecht.

  • Wat fijn voor je Suzie! Want het is echt heel onprettig als je je niet goed voelt bij je huisarts. Ik kreeg al vlekken in mijn nek als iemand maar tegen me zei: 'Oh, dan moet je even naar je huisarts gaan.'

 2. Zie maar eens een andere husarts te krijgen, dat lukt je niet!

  Jaren terug koos ik een huisarts. Die hield er mee op, ik kwam automatisch in een groepspraktijk. Binnen deze groepspraktijk heb ik een huisarts. Door drukte heeft zij stagiairs in dienst, op de zoveel keren dat ik daar kom, kom ik bij de huisarts zelf.
  Ik ben niet blij. Graag een andere huisarts, maar dat lukt niet,

 3. Overstappen op een andere huisarts dat hebben wij ooit gedaan om meerdere redenen. Maar dat heeft als gevolg dat dit ons zeer kwalijk is genomen door alle huisartsen hier in de regio. Dat is niet echt prettig kan ik je vertellen.

  • Nou ja zeg! Dat vind ik dan weinig professioneel van die huisartsen. Als huisarts ben je het eerste aanspreekpunt. Bijna alle wegen leiden via de huisarts. En als dat contact dan niet goed is, is dit ook niet goed voor de patiënt. Een goede huisarts zou het feitelijk moeten toejuichen als een patiënt dan elders beter terecht kan. Maar ja, dan moet je wel over je ego heen kunnen stappen natuurlijk.

   Vervelend voor je dat ze zo flauw reageerden Godelieve.

 4. Ik heb sinds kort een nieuwe huisarts omdat onze oude met pensioen ging .
  We kregen een andere huisarts toegewezen dus er is niet echt sprake van keuze. Het is even wennen omdat we nu van een kleine praktijk naar een hele grote praktijk zijn gegaan. Bij de eerdere assistente kon je gewoon even aanschuiven aan haar bureau nu spreek je de assistente achter een loket ! Ook geen vrij spreekuur meer s'morgens, maar toen ik onlangs dringend even naar de huisarts moest kon ik ook wel vrij snel terecht. Het is even wennen maar ben wel tevreden.

  • Aanschuiven aan het bureau van de assistente klinkt heel prettig zeg! Heel vriendelijk en open. Maar fijn dat je snel terecht kon. Dat is ook heel wat waard.

 5. Ik heb al 23 jaar dezelfde huisarts, die heeft mijn moeder tzt gekozen. :) Ik wil ook niet zomaar over, ook al woon ik nu ergens anders, want veel artsen geloven niet in het zo lang ziek zijn door pfeiffer en zullen je niet geloven of naar een psycholoog sturen, daar heb ik geen trek in. Zolang ik niemand kan vinden die me wel gelooft, blijf ik lekker bij m'n oude huisarts. Ik zie hem toch bijna nooit (gelukkig maar, hij kwebbelt nogal en je zit vaan 1,5/2 uur te wachten voor je aan de beurt bent, haha).

  • Bij mij is het meer dan dertig jaar geleden dat ik Pfeiffer had. Een zware vorm die de huisarts zelden of nooit gezien had. Zo slecht waren mijn bloedwaarden. Ik ben nadien nooit meer de oude geworden.
   Bij mij bleek later dat zuivelintolerantie, glutenintolerantie en astma een rol spelen bij mijn chronische vermoeidheid. Ben jij al eens getest op astma? Ik heb een rare, maar wel zware vorm. Prima longinhoud, niet hoesten, geen slijm maar wel extreem gevoelig voor allerlei soorten prikkels en dan vliegt mijn longcapaciteit onderuit. De histamineprovocatietest was nogal extreem volgens de longarts. Alle ander testen waren gewoon goed.
   Misschien heb je wat aan deze info op je zoektocht naar verbetering van je gezondheid. Sterkte!

  • Ik heb CARA al wordt dat tegenwoordig COPD genoemd. Daar ben ik toen ik 3/4 al achter gekomen omdat ik constant dubbele longontstekingen had toen mijn moeder nog rookte. Nooit meer last van gehad nadat ze was gestopt. Sowieso heb ik nu alleen nog last als ik heel hard moet lachen, dan komt daarna al dat slijm los en heb ik het best benauwd tot dat allemaal weer weg is.
   Verder geen allergieen e.d. behalve voor huisstofmijt, maar dit had ik al voor ik op m'n 17e pfeiffer kreeg (ik had trouwens geen keelpijn e.d. was gewoon heel slap en trillerig, wat eigenlijk ook vreemd is want iedereen heeft het altijd maar over keelpijn).
   Verder was alles goed. Dus vertel mij het maar, ik weet het niet meer. Dit was ook het probleem, alles was verder in orde en de artsen wisten het ook niet meer en eigenlijk kon het de pfeiffer niet zijn, maar misschien dan toch wel want tja, wat anders? Ik heb ook nooit last gehad van mijn bloedsuikerspiegel. Als ik honger had kon ik nog van alles doen, maar nu moet ik eten voor ik honger krijg anders wordt ik zo ziek en slap en sta ik op het punt om flauw te vallen. Het lijkt wel of de pfeiffer andere dingen heeft veroorzaakt, maar ja, het blijft een feit; m'n bloed is in orde.

   Ik ken veel mensen die thuis zitten nadat ze pfeiffer hebben gehad en nooit meer beter zijn geworden. Ik vind het zo jammer dat er net gedaan wordt of het iets is waar je binnen een paar maanden vanaf bent.

  • Dat van het eten herken ik ook. Ik moet echt regelmatig eten en als ik warm gegeten heb, knap ik vaak op. Ik heb gemerkt dat ik een hoge eiwitbehoefte heb, anders heb ik continu honger.
   Ja, echt raar wat Pfeiffer doet. Ik heb het eens met mijn vroegere buurvrouw over gehad. Zij is gespecialiseerd verpleegkundige. En aan de hand van mijn klachten en mijn vreemde reacties op medicatie gaven haar het idee dat mijn lever niet naar behoren werkt. Toen ik Pfeiffer had, had ik op zeker moment echt gele ogen. Ik heb wel die heftige keelpijn gehad en ben heel erg ziek geweest. Ik viel af naar ongeveer 50 kilo. Dat is niet veel als je 1.74 bent.

  • Jeetje net of ik mezelf hoor praten, ik was vergeten dat ik vroeger last had van mijn lever, en dan pfeiffer er bovenop is natuurlijk niet niks. Ik was vooral heel misselijk ook en kreeg veel last van paniekaanvallen doordat ik zo slap en moe was en dus midden in de gang op school weg stond te dromen en niet meer wist wat echt was en wat niet.
   Ook had ik toen ik klein was af en toe suiker in mijn urine, maar geen diabetes. Ook ik viel veel af trouwens toen ik pfeiffer kreeg, ik ben 1,75 en woog nog maar 49kg na een paar maanden (daarvoor 62kg) , dit heeft erg lang geduurd en ik moest zelfs het eten echt weer opbouwen want ik zat heel snel vol en kreeg amper iets weg. Ondertussen is mijn metabolisme na al die jaren in ruststand ofzo (ik was heel erg actief voordat ik pfeiffer kreeg, veel spieren, ik fietste veel, dus het is echt totaal anders nu) en zit er weer minstens 30 kg bij, ach.. Ik hoop dat ze ooit nog wat meer onderzoek doen naar pfeiffer, er wordt wel steeds meer bekend dat het helemaal niet zo onschuldig is maar de meeste mensen geloven het nog niet helaas. Als je ziet hoeveel mensen het ook krijgen en wél gewoon door kunnen snap ik dat ook wel, maar ja, daar hebben wij natuurlijk niet zoveel aan. ;-)

  • Tja, we belden altijd maar van te voren hoeveel het uit ging lopen en dan nog zat je vaak drie kwartier te wachten na die tijd... Heel fijn als je ziek bent.

 6. Toen ik net in den Haag woonde had ik een kundige, prettige huisarts, alleen kon ik er niet tegen als hij me aanraakte, heel raar heb ik ook nog nooit met een andere gehad. Toen toevallig bij vrouwelijke terecht gekomen en toen die met pensioen ging werd opgevolgd door 2 ook vrouwelijke, lang bij gezeten.
  Door verhuizing naar andere provincie weer een andere, bij de buren nagevraagd over de 2 in dit dorp, de ene bleek over de 60 te zijn en een ouderwetse, authoritaire, echt nog de dokter weet het beter. De andere voor kennismaking geweest en het klikte meteen. Geeft veel ruimte voor eigen keus als hij 2-3 opties geeft en ook als ik zelf wat aandraag er serieus op ingaat. Afspraak altijd dezelfde dag en ook nog apotheek aan huis.

  Kortom ik ben erg tevreden.

 7. Vanwege de verhuizing moesten wij op zoek naar een andere huisarts. Mijn man heeft collega's gevraagd naar hun ervaringen. Ik heb gebeld met de praktijk voor een kennismakingsgesprek maar daar deden ze niet aan in die praktijk vanwege de grote drukte. Toen toch maar gewoon ingeschreven. Zo vaak komen we er niet. Onze nieuwe huisarts is wat zakelijk en afstandelijk. Mijn vorige huisarts was altijd blij me te zien en maakte echt tijd voor een praatje.
  Een nieuwe tandarts zoeken vond ik moeilijker. Ik heb nogal wat behandelingen gehad en dat is met mijn gezondheid dubbel zwaar. Ik schoof het steeds voor me uit omdat ik niet goed durfde. Tot ik aan het begin van deze week ineens een loszittende kroon had. Ik ben aan het bellen gegaan. Eerst bij de praktijk die ons werd aangeraden, maar daar kon ik pas laat in de week terecht. Bij een andere tandarts kon ik de volgende dag terecht. Helaas was de kroon nog goed, maar mijn kies niet meer te redden. Die tandarts was bekwaam genoeg om de rest van mijn kies uit mijn kaak te krijgen. Was letterlijk een hele operatie. De behandeling en de begeleiding waren super.mer werd goed meegedacht qua pijnbestrijding. Ik kreeg extra zware pijnstillers mee omdat de gewone pijnstillers niet of onvoldoende werken. Een antibioticakuur (achteraf gezien heb ik meestal kaakontstekingen gehad na trekken van een kies), maagbeschermer. Wond is gehecht en maandag terug voor controle.
  Ik zei tijdens de behandeling al dat ik graag bij hen in de praktijk wil blijven. Wat ik ook heel fijn vond was dat de assistente een eigen praktijk had qua pijnbestrijding. Er werd dus goed meegedacht.
  En tot nu toe lijk ik sneller te herstellen dan gewoonlijk. Ben daar heel blij mee want vaak kost het me een week op de bank liggen omdat het herstel me zoveel energie kost.

  • Een nieuwe tandarts zoeken is ook best spannend. Ik ga noooit meer bij die van mij weg. Want ze weten daar dat ik nogal een angsthaas ben, en ik mag altijd diezelfde dag nog komen als ik bel. Dat vind ik echt zo fijn, dat ik daar voorgoed blijf.

   Fijn dat je herstel goed verloopt VeggieMo. Want het klinkt als een pittige ingreep zeg.

 8. Interessant artikel, ik ben eigenlijk gewoon ooit bij een huisarts gegaan en er verder helemaal niet bij stilgestaan. Gelukkig heb ik wel heel erg geluk met mijn huisarts, al zijn de assistentes echt vreselijk, maar gelukkig hoef ik daar alleen maar mee te bellen. ;)

  • Wat is dat toch met dokters assistentes Channah. Het zijn vaak best wat onvriendelijke types is mijn ervaring.

   Hoewel de assistente van mijn nieuwe huisarts gelukkig wel heel aardig is. En dat vind ik echt zo fijn! Een beetje hartelijkheid en vriendelijkheid doet goed.

 9. Hier is er een problem met te weinig artsen. Nu hebben we een NP een verplegster die zo goed als arts is. Heel fijn. De artsen in de praktijk vind ik niet fijn. Eens met zoon voor asthma: wat wil je? en hij zat gewoon met de rug naar ons toe onderuitgezakt en geeuwen. Wat een kerel zeg. Kreeg wel een recept mee voor als ik vond dat het nodig was. Ik heb gedag gedag gezegd en bedankt en ben weggegaan. Later zei ik dit tegen de assistente en die vond het geloof ik ook maar een snijboon.
  Andere arts zei tegen man: ik heb geen tijd om te luisteren.Mijn man zat in een depressive, nah ja dan moet je zon kerel ook never meer zeg.
  Oude arts zei eenstegen mij: ben je er al weer? was net die week iets met twee van de kids: Ik zeg: Onthou dit goed: als ik kom is er wat, ik kom niet voor een loopneus!! Nooit geen last meer gehad.
  Tandarts heb ik hier gewoon voor gegoogled. Goed geslaagd. Niet mijn messt favoriete plek maar ja....

  • Tjonge dat klinkt echt niet prettig zeg! Vooral dat van: 'Ben je er alweer?' Dan voel je je als patiënt niet bepaald welkom denk ik.

   Fijn dat die verpleegster wel heel prettig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder