Het Achterhoekse platteland wordt steeds exotischer

witte kangoeroe

Tijdens het hardlopen zie ik soms de leukste dingen. Recent nog een mooi versierde fiets. En deze week een witte kangoeroe! En dit keer lukte het me om hem op de foto te zetten. Want ze zijn wel schuw zeg, die witte kangoeroes.

Ik vind het grappig dat ze door een weiland in de Achterhoek huppelen. Behalve witte kangoeroes zie ik hier in de omgeving onder andere:

 • Hertjes
 • Fazanten
 • Lama’s
 • Zo’n mooie groene specht met een rood hoofd
 • Roofvogels
 • Hazen
 • Witte kangoeroes!

Zo is wonen op het platteland onverwacht exotisch!

Welke exotische dieren zie jij in Nederland? (Dierentuin telt niet)

Similar Posts

13 Comments

 1. Wat leuk dat je die kangoeroes zomaar in een wei ziet als je gaat hardlopen.
  Zo hard loop ik niet mee maar ik zie hier voornamelijk alleen maar koeien in de wei staan.

  Wel zie ik hele horden fietsende toeristen langskomen in de meest vreemde uitdossingen die je maar kunt verzinnen. Ook heel erg exotisch! Helaas kan ik die niet zomaar op de foto zetten en op mijn blog plaatsen ;)

 2. Hier zitten ook witte kangoeroes en lama,s en struisvogels en hoe heten die andere soort lama,s ook weer alpaca,s of zoiets maar die leven achter hekken hoor Maar in het echt , ook roofvogels en vossen,ect . Maar we wonen ook dicht bij een natuurgebied. En als ik dan s,ochtends vroeg met de honden ga wandelen zie je echt heel veel dieren. Stiekem het mooiste gedeelte van de dag vind ik dat.

  1. Oh ja, struisvogels! Die hebben we hier ook. Die zie ik elke dag als ik naar huis ren.

   Bij jou zie je dus ook witte kangoeroes Adrienne? In welk deel van het land woon jij? Ik wist niet eens dat witte kangoeroes bestonden tot ik ze dus zag staan in de wei : )

 3. Wat leuk zeg. Ik kom hier geen exotische dieren tegen. Ik was een tijdje geleden aan het wandelen met een vriendin, toen zagen we een broedende zwaan. Het was een prachtig plaatje met de ondergaande zon op de achtergrond. En afgelopen woensdag liep er een egeltje over straat.

  1. Zwanen zijn prachtige dieren inderdaad. Hoewel ik broedende zwanen een beetje eng vind. Laatst vloog er een zwaan over, en het lawaai dat ze maken door te vliegen vind ik ook indrukwekkend.

 4. De eerste keer lijkt me een geval van even in je ogen wrijven!
  Ik vind het mooier om dieren die hier horen toevallig te zien, zoals een vossenmoeder met jongen op een dag dat we heel vroeg bij de weg waren. Of een vogel die we nog niet eerder in onze tuin gespot hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.