|

Hoe ik in een paar uur tijd 100 euro uitgaf…

vliegend geldSoms is het schrikbarend hoe snel geld je portemonnee uitvliegt.

En dan bedoel ik niet als je bijvoorbeeld hele leuke schoenen koopt. Of een mooie rok en jurk. Dan heb je ook echt een gevoel van: ‘Ik heb wat leuks gekocht!’ Ik heb het over de variant waarbij je aankopen een soort ‘losse flodders’ zijn. Je hebt niet heel duidelijk in beeld wat je nou hebt gedaan of aangeschaft. Maar het telt wel enorm op.

Afgelopen woensdagmiddag gaf ik in rap tempo ruim 100 euro uit.

Wat kocht ik dan allemaal?

 • Kapper voor 3 kinderen: 58,85
 • Schoolspullen Action en huishouden: 33,44.
 • IJsjes + koffie: 6,20. Dat had ik beloofd om te doen, als afsluiting van de vakantie. En het was ook net zo gezellig als ik had gedacht.
 • Schoolspullen Hema: 7,25 (Mijn middelste dochter wilde fijnschrijvers van de Hema)
 • Vervangen fietsband: 30,- (De buitenband van de fiets van mijn dochter moest vervangen worden. En ik wil dat alle fietsen weer op orde zijn als school weer begint.)

Oké, als ik het echt netjes uitreken blijkt dit zelfs 135,74 te zijn… Lekker dan.

Had het voor minder gekund?

Op zich had het denk ik wel goedkoper gekund.

Er zijn ook kappers waar je kinderen voor 15 euro kunt laten knippen. Dan had ik 13,85 euro uitgespaard. De schoolspullen en huishoudelijke spullen konden níét goedkoper. Want we hebben het hier natuurlijk wel over de Action! De ijsjes en koffie had ik kunnen laten. Maar er moet toch ook wat franje overblijven in het leven vind ik. De fietsband: als je handig bent vervang je die zelf. Maar dat zijn we hier helaas geen van allen.

Heb jij ook wel eens dat het geld je portemonnee uitvliegt zonder, voor je gevoel, een duidelijke bestemming?

Lees ook: Het Latte Effect

Similar Posts

30 Comments

 1. Oo jaa dat heb ik zeker wel eens. Dan ga je even de stad in om wat noodzakelijke dingen te kopen en dan zie je ineens in allerlei andere winkels ook nog hele leuke kleding hangen bijvoorbeeld. Ga je daar naar op zoek dan vind je het niet. Heb je het niet nodig dan is ineens alles leuk. En dan neem ik toch wel vaak iets mee. Alles bij elkaar opgeteld, wat eten, drinken en parkeergeld erbij ben ik dan ineens een stuk armer ;)

 2. Zooo herkenbaar dit!! Het vliegt er momenteel echt uit maar dat komt ook omdat ik bezig ben met een verhuizing haha. Soms vraag ik me inderdaad af waar blijft het :-)

 3. Die momenten herken ik net als jij als de kinderen weer naar school gingen. En vlak voor het op vakantie gaan. Dan heb ik ook altijd van alles nodig. Lees: muggencreme, extra pleisters, dieetproducten, lekkers voor onderweg, dingen voor in de auto omdat die in het buitenland verplicht zijn…

 4. Herkenbaar, soms vliegt het weg aan dingen waarvan je denkt dat het nutteloos is, maar je hebt het toch nodig. De auto ‘s zijn hier altijd een grote kostenpost. En helaas hebben we er ook nog twee. Maar wie weet kan er straks eentje weg, dat scheelt een hoop geld. Ik betaal zelfs nog minder voor de kapper, €10,00 voor de kinderen. Volwassenen volgens mij €15,00. En ik kom er nooit ontevreden weg.

 5. Heel herkenbaar. Je koopt wat simpele niet dure dingen en hop, toch veel geld weg. Helaas zijn die dingen vaak wel nodig en vooral dat ijsje. Dat ijsje zou ik als laatste schrappen. Gezellig moment met je kinderen moet altijd kunnen ????

 6. Als je € 30,- voor een buitenband (compleet met het erop zetten) hebt betaald, vind ik dat niet te duur. Voor een beetje goede buitenband betaal ik hier toch ook wel zeker €20,- a €25,-.

 7. Vervelend eindbedrag, maar net lijstje hoor!
  En die ijsjes waren het kleinste bedrag in het geheel, dus die zou ik zeker niet schrappen. Dan eerder een goedkopere kapper zoeken ;-)

  En ja ik ken die noodzakelijke, zachtjes geldverslindende uitgaven wel.

  Fijn dat de boel geregeld is voordat de school weer begint en dan ook nog gezellig samen iets lekkers genomen. Geniet ervan!

 8. Ohja zo herkenbaar. Soms heb je dagen en denk je pfff waar ‘vliegt’ het geld heen. Wij hadden deze week wat gelukkig makers en kregen in totaal 100 euro…. van Overgrootopa kregen we een bedrag waar we heerlijk van naar de pannenkoekenbakker zijn geweest en van mijn ouders kregen de kinderen beide een setje kleren… dus ja dan ‘ verdien’ 100 euro ;)

 9. Ja herkenbaar… zo ging het hier vorige week ook. Kapper voor 3 kinderen 42 euro, vond ik al veel geld (ik deed het eerder zelf maar dat gaat niet zo gemakkelijk meer)
  en ik reed een paar dagen geleden door glas en had een nieuwe binnenband nodig, 17,95 bleh

 10. O, zeker herkenbaar. Even naar de super, blokker, kruidvat en voor je het weet heb je veel uitgegeven. Of blijkt alles in huis ineens op te zijn, ook zo iets, wat je dan weer moet aanvullen. En dan zal je zien dat dingen stuk gaan en vervangen moeten worden, net op het moment dat het (financieel) niet uitkomt. Soms heb je van die dagen / weken. Vervelend, maar soms is er niets aan te doen.

  En zo zijn er dingen dat je het waard vind er geld aan uit te geven, zoals koffie en ijsjes en dat moet dan ook gewoon kunnen. Je mag jezelf en kids ook wel eens verwennen lijkt me.

 11. O dat is zeker herkenbaar! Als we een dagje gaan winkelen dan hebben we altijd meer uitgegeven dan we dachten. De kleinere bedragen tikken altijd erg aan!

 12. Ik betaal bij de Turkse kapper 15 tot 20 euro en dat is voor wassen knippen en fohnen.
  Ik eet niet wat je hebt jongens en meisjes, maar kinderen betalen vaak nog minder.

  1. Ik heb 2 meisjes en 3 jongens. Naar de kapper ging ik met de oudste en jongste zoon en de jongste dochter. De middelste zoon wil zijn haar lang laten groeien.

 13. Ja heel herkenbaar vind dat je toch nog netjes ben gebleven. Sportschoenen, 2 setjes gymkleren en een nieuwe tas, kleurpotloden, etui en schaar en ging al over de 100 euro heen. En dan heb ik er nog maar 1.

 14. Erg herkenbaar inderdaad, soms denk ik zo nu moet ik toch echt even al die losse dingen halen die nodig zijn. Dan ga ik vaak inderdaad richting Action, Wibra, Zeeman en wat ze daar dan niet hebben bij andere ‘duurdere’ winkels. Als ik dan aan het eind van de rit de bonnetjes nakijk en optel denk ik, tjeetje wat een geld :(

 15. Zonder bestemming? Het is toch voor je kinderen? Nee, dat lees ik er dus niet aan af, dat het zonder bestemming is geweest, noch heb ik dat zelf ooit gehad. Zeker niet als het voor mijn kind is of was in dit geval.

  Zelf heb ik weleens met gemak binnen een uur ruim 500 euro aan kleding uit gegeven, is ook niet zo heel moeilijk als je een extreem grote maat hebt en zeker 1 pak nodig hebt voor zakelijke dingen met een blouse en dan nog wat andere kleding.. … met gemak hoor, moet er alleen wel zijn ;-)

  X

 16. Dat gevoel heb ik elke maand, en dan met name de vaste lasten, je????wordt er helemaal beroerd van. Ik betaal overal de hoofdprijs voor. En alles lijkt wel per week om hoog te gaan!!
  Ik heb gelukkig geen gezin,anders had ik het echt niet geweten. Dus zoals je het doet alleen maar chapeau ????????????

  1. Dat is wel heel vervelend Lisa, als je zulke hoge vaste lasten hebt. Want die zijn natuurlijk lastig om omlaag te krijgen.

   Dankjewel voor het fijne compliment : )

 17. Ik weiger naar de kapper te gaan en knip m’n vriend ook zelf, gaat prima. Hij was in het begin bang dat ik het zou verknippen maar ik knip al 12 jaar minimaal m’n eigen haar. Kort, lang, laagjes, recht, pony, maakt allemaal niet uit. Gewoon niet teveel in één keer willen knippen en iedere keer een beetje, gaat prima, geen kapper voor nodig. Scheelt een hoop geld. Veel geld uitgeven is bij mij vooral bij kleding/schoenen. Ze hebben nooit mijn maat meer in de aanbiedingen of niet de goede kleur dus zit ik altijd met schoenen van 60 euro opgescheept net als nu voor de bruiloft van mijn vader i.p.v. de afgeprijsde schoenen van 10 euro. De Action is ook niet goed voor m’n portemonnee maar ik koop er nooit onzin, vroeger wel, en toen kocht ik ook regelmatig iets van drinken of snoep omdat het ‘maar 1 euro’ was, en dat dan 10 keer… tja, dan is het nog duur en hoeveel heb je nu eigenlijk aan een flesje ice tea?
  Nu zijn het vooral uitgaven voor mijn huisdieren, soms een maand alleen een pak hooi en zaagsel, maar net als nu is het 70 euro, 4 zakken kattenbakvulling, zaagsel, speciaal dieetvoer voor m’n Noor, 2 kleine zakjes van andere merken omdat die goedkoper zijn en ik hoop dat hij ze gaat eten, premium natvoer voor de andere kat die te dik is en nu op een streng dieet staat in de hoop dat het helpt (so far no luck)… het loopt altijd lekker op, en dan heb ik het nog niet over de andijvie, komkommer en witlof die altijd gehaald moet worden. Vooral de katten kosten veel geld. Ik heb dan ook het ‘geluk’ dat ik katten heb die je niet zomaar op een ongezond whiskas dieet kan zetten met z’n drieen. Kattenbakvulling gaat erg snel. M’n Noor poept en plast maar 1/2 keer per dag maar de andere 2 doen dit 3/4 keer per dag dus je blijft schoonmaken. :( Verder valt het wel mee wat rare uitgaven betreft. Ik ga nooit uit eten, doe verder niks alleen af en toe wat wol en kraaltjes kopen om te breien maar dat zijn ook geen belachelijk grote uitgaven.

 18. Heel herkenbaar. Vooral in de vakantie periode. Ik pak dan toch eerder met de kinderen een ijsje en we eten een keer een frietje.
  Sinds oudste kleed/zakgeld heeft per maand heb ik die kosten er niet meer bij. Kleding voor mezelf koop ik alleen in de opruiming en alleen als het noodzakelijk is. Ik heb dit jaar alleen ondergoed, sokken, 1 t-shirt, nieuwe schoen en nieuwe slippers gekocht.

  Met uitgaven voor de fietsen (en dierenarts) houd ik al rekening door geld apart te zetten iedere maand. Dan voelt het voor mij niet als een plotselinge grote uitgave. Ik was vorige maand € 48 kwijt voor een grote beurt, nieuwe buitenband (a € 29) en het bevestigen van de beugel voor de hondenkar aan de fiets.

  1. In de vakantieperiode heb ik de financiële teugels ook altijd wat losser. Ook omdat we niet ‘op vakantie’ gaan.

   Slim om bedragen apart te zetten Maaike.

 19. Oh, dit is echt zó herkenbaar… Soms ben ik er moedeloos van als ik thuis kom :( Ik probeer nu echt wel meer dingen te plannen en de inventariseren voordat ik de deur uit ga. Dit helpt echt enorm :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.