Reacties

Bezuinigen op schoolspullen: 10 manieren — 16 reacties

 1. Mijn oudste begint over een paar weken pas op de basisschool, dus wij zijn nog láng niet toe aan inkopen doen voor de middelbare school. Maar uit de tijd dat ik zelf nog op school zat (voelt nog niet zo lang geleden, maar toch alweer 18 jaar terug dat ik naar de brugklas ging... au!) heb ik wel een hele leuke budgettip! Ik kocht nooit kaftpapier, maar ging naar de plaatselijke kinderkledingwinkel en vroeg daar om magazines van onder andere Oilily. Die waren gemaakt van heel stevig papier, op groot formaat, en ze waren prachtig kleurrijk. Zo had ik het allermooiste kaftpapier van de hele klas, en helemaal voor nop!

 2. toen mijn dochter naar het MBO ging waren niet alle schoolboeken gratis meer, helaas kregen wij deze tip pas in het 2e jaar, bestel je boeken dan 2e hands bijvoorbeeld bij bol.com. let er wel op dat je het juiste isbn nummer gebruikt. dit scheelt een hoop geld.

  • Goed punt. Als de schoolboeken ooit weer geld gaan kosten, dan koop ik boeken ook tweedehands. Dat doe ik nu al voor mijn oudste zoon die naar het MBO gaat. En dan gebruik ik ook nog mijn eigen affiliate code van bol.com.

 3. Zoon heeft zijn ajax agenda van vorig jaar nog nieuw in de kast liggen. Ze werken daar met magister en hij heeft er niets mee gedaan. Zoon heeft alleen een wiskunde schrift nodig en een map. Voor de meeste vakken hebben ze werkboeken. Hij geeft zelf helemaal niet om schoolspullen van een merk. We gaan altijd naar de Hema.

  • Daar heb je ook een goed punt Ilse: agenda's worden inderdaad niet door alle kinderen intensief gebruikt. Mijn dochters gebruiken hun agenda's wel, maar mijn oudste zoon niet. Het magister vangt inderdaad een boel op.

 4. Mijn twee meiden zijn inmiddels volwassen, maar toen zij nog naar school gingen deed ik het op eenzelfde manier. Boeken via Van Dijk en de overige schoolspullen elders. Tot zij aangaven toch wel die spullen van een bepaald merk erg leuk te vinden. Toen bedacht ik dat ik hen een bedrag zou geven waarvan ik had uitgerekend dat ik alles zou kunnen kopen. Van dat bedrag mochten zij zelf de spullen uitzoeken en als ze tekost kwamen moesten ze het zelf bijleggen... Van het geld dat zij met een vakantiebaantje verdienden. Zo hadden ze toch die ene agenda die ze wilden hebben... of die super gelikte multomap...
  Schooltas kocht ik wel voor ze, die moest gewoon sterk zijn en lang meegaan.
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 5. Pennen/potloden/ accentueer stiften/geodriehoek een pritstift. Een collegeblok en een stapelwiskunde schriften/map en papier een etui heeft onze zoon nog wel en een rekenmachine. Ik ga nu wel investeren in woordenboeken maar die haal ik ook bij de a.ction. Onze dochter moet in groep 8 ook een etui en agenda hebben maar die kopen we ook gewoon bij de a.ction. Vorig jaar heb ik geïnvesteerd in rekbare hoezen voor om de boeken bij de h.ema en die kun je ieder jaar weer gebruiken.

 6. Dat van di. rekenmachine is slechts gedeeltelijk waar. Ik had een goede rekenmachine, maar kon er niet mee wat ik moest. Kleine hint, formules plotten, statistiek en kansberekening, hoeken in een circel bepalen. Snijpunten in grafieken tot op de honderdste nauwkeurig overnemen.
  Deze dingen worden niet gedaan op het vmbo, maar tien jaar geleden moesten ze wel op de havo en het vwo. Daarnaast had ik de rekenmachine nodig voor scheikunde , natuurkunde, biologie en economie.

  En examenbundels bevatten geen examens, maar alle relevantie kennis over een bepaald vak. Bij talen alle grammatica, alle uitzonderingen. Bij wiskund heel veel formules, welke letter altijd waarvoor voor staat. Allerlei informatie over grondlagen, weersverschijnselen, het menselijk lichaam, genetische kruisingswetten, dieren, planten bij biologie. Heel nuttig hulpmiddel, al ver voor de examens. Mijn examenbundel Duits gebruikte ik vanaf de eerste tot de examens, nooit vragen in de les een een half wazig antwoord krijgen.

  En sportkleding, zijn er nou echt zoveel kinderen die niet een joggingbroek, wijd tshirt en een paar sportschoenen hebben? Ik droeg zelf gewoon mijn binnenschoenen buiten. Na elke buitenles even het gras eraf en het zand eraf, vochtige doek erover en klaar. Ik heb vijf jaar met dat ene paar gedaan, elk jaar waste ik ze twee keer in de wasmachine.
  De meeste jongens droegen hun voetbal of volleybalset.
  Het enige wat ik wel speciaal kocht waren twee goede sportbeha's. Aangezien ik vier dagen per week een blokuur gym had, maandag een, dinsdag een, woensdag wassen, donderdag een, vrijdag een en zaterdag weer wassen. Net zoals de rest van de sportkleren. Ik had twee setjes en die droeg ik elke week twee keer.

  • Je hebt verschillende rekenmachines: een 'gewone' en een grafische rekenmachine. De grafische rekenmachine kost nieuw rond de 90 euro. Maar op marktplaats kun je die aanzienlijk goedkoper scoren.

  • Klopt maar de docenten leggen enkel de rekenmachine die geadviseerd wordt uit. Er zit nogal veel verschil tussen een t 83, t 84, t 83+ en een t 84+. Inmiddels zal het nu wel over t 86 of t86+ gaan. Doorgaans vind je de t 83 als de uitleg overgaat naar t 84 pas op marktplaats...

   Mijn rekenmachine is inmiddels 15 jaar oud en behalve zo nu en dan andere batterijen niets mee aan de hand. Mijn zusje heeft altijd een goedkope gehad en die koopt er om het jaar een nieuwe, knoppen die het niet meer doen, scherm dood..
   Mijn rekenmachine gebruik ik nog steeds intensief. Ook tijdens mijn vervolgopleidingen heb ik hem gebruikt. Inmiddels kost de rekenmachine 7,50 per jaar en ieder jaar wordt goedkoper. Ik moest moest er zelf aan meebetalen. Ik ben er dus erg zuinig op. Net als op mijn tas, die is nog steeds prima.

  • Uiteraard moet je wel het model kopen dat op de lijst staat. Net zoals je bij tweedehands schoolboeken op het ISBN nummer moet letten. Maar ook die zijn vaak wel tweedehands te vinden.

 7. Bij Van Dijk kun je ook je MBO boeken aan het einde van het schooljaar 'terug verkopen' dan krijg je er nog iets voor. Ik heb de boekenlijst nagelopen op zowel BOL als Van Dijk. Bij BOL heb je bij 2ehands boeken elke keer 1,99 servicekosten per boek omdat het verschillende verkopers zijn en aanbod voor opleiding van jongste erg matig.

  Uiteindelijk toch bij Van Dijk de boekenlijst besteld waarbij aangegeven is dat als ze 2e handsboeken kunnen leveren je een creditnota krijgt. Bij jongste gaat het om 4 boeken, de rest zijn werkboeken dus die moesten hoe dan ook nieuw en vandaag credit van 50 euro ontvangen. Scheelt ook weer!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>