Eastpak rugzak voor 12,50

eastpak rugzakMijn middelste dochter die in 2 gymnasium zit, heeft elke dag flink wat boeken mee te sjouwen, en de tweedehands rugzak van haar oudere broer van de Schoenenreus bezweek onder de druk. Dus toen begonnen de verzoeken om een Eastpak rugzak. Maar die kosten 55 euro!

Ik koop hem gewoon bij de Bijenkorf met mijn punten!

Gelukkig herinnerde ik me toen mijn Bijenkorf kaart die ik ooit kreeg toen ik ging studeren. Destijds kreeg je als student 50 euro aan cd-bonnen als je een Bijenkorf klantenkaart nam! Dat wilde ik wel, en hoewel ik anti-creditcard ben, is hij toch wel heel handig om te hebben voor aankopen via Amazon.co.uk.

Aankoop Eastpak rugzak levert punten op

En elke keer dat ik die Bijenkorf kaart gebruik op Amazon.co.uk of eBay.co.uk levert mij dat punten op. En die punten zijn geld waard! Omdat ik zelden tot nooit bij de Bijenkorf kom, omdat ik dat een erg dure winkel vind en we er geen hebben in de Achterhoek, waren de punten opgelopen tot een waarde van maar liefst 42,50. Tot mijn prettige verrassing bezorgt de Bijenkorf nog gratis ook, en dus arriveert a.s. dinsdag een heuse Eastpak rugzak t.w.v. 55 euro voor slechts 12,50!

Kipling rugzak vroeger met bungelend aapje

Kipling begon in 1987 in Antwerpen in België. Kipling rugzakken werden enorm populair tussen 1990 en 2000. Kenmerkend voor een Kipling rugzak was de gekreukte nylon stof. Die nylon maakte de Kipling rugzak makkelijk schoon te maken en bovendien waterafstotend. De naam Kipling werd geïnspireerd door de naam van de schrijver van Jungle Book: Robert Kipling. Het was destijds ook de gewoonte om een bungelend aapje aan je Kipling rugzak te hangen! Dat paste mooi bij het Jungle Book.

Maar mijn dochter is helemaal blij met haar Eastpak rugzak, en ik ook!

Wat voor rugzak gebruiken jouw kinderen voor school?

Similar Posts

29 Comments

 1. Mijn beide oudsten hebben ook een eastpack tas, de een een rugzak met van die leuke gekleurde sterren erop, de andere een overslagtas.
  Wij gingen voor de goede garantievoorwaarden die ze bieden,waardoor ze dus echt goed stevig en solide zijn in het dagelijks gebruik.

 2. Hier heeft zoon er 1 van kipling (hij zit in het 2e leerjaar) en die kocht ik eens 2dehands voor 15 euro ofzo, en die was in uitstekende staat. Dat is hij tot nu toe nog altijd.

 3. Jongste dochter heeft ook een eastpack rugzak en doet er nu
  al zes jaar mee….had ooit voor oudste zoon eens een merkloze
  rugzak gekocht maar die bezweek snel onder al die boeken…
  Van toen af kochten we voor de kinderen eastpack of kipling
  (normaal gezien ben ik niet zo van merken maar als ze dan soms meer dan zes jaar meegaan vind ik het niet zo’n zonde van het geld.)Wel fijn dat je het met die punten kon oplossen!
  liefs

 4. Voor onze kinderen op een duitse site gekocht (rucksackversand) voor 20 euro per stuk. (de Eastpak Padded Pak)
  Het probleem is dan wel dat ze alleen naar adressen in Duitsland versturen en niet naar Nederland. Wij hebben gelukkig familie in Duitsland wonen die dit wel voor ons wilde ontvangen en meenemen naar ons. Dat heeft natuurlijk jammer genoeg niet iedereen.
  Ze bevallen heel goed deze rugzakken.

 5. Na een miskoop van twee tassen binnen één week, (eentje wel vergoed gekregen) overgestapt op eastpak rugzak. Deze houdt het inmiddels al 1,5 jaar en gaat nog steeds goed.

  1. Ja, daarom ben ik nu ook maar voor een Eastpack gegaan: als je steeds een miskoop hebt, ben je uiteindelijk duurder uit. De rugzak van de Schoenenreus kostte destijds 24 euro, en heeft het dus niet zo lang volgehouden.

 6. Mijn oudste heeft een Dakine tas nu voor het 2e jaar en bevalt goed. De jongste heeft een East Pack en die bevalt ook goed.
  Volgens mij zit er op beiden tassen hele lange garantie ook voor de ritsen en dat voelt goed.
  De tassen moeten ook wel heel sterk zijn want wat zijn die boeken die ze mee moeten nemen zwaar vooral op een lange dag.
  Groet Thea

 7. Ik begon in de brugklas met een merkloze tas, die hing na een paar weken al van ducttape aan elkaar. Toen heeft m’n moeder toch een kipling tas gekocht, die was al beter, heeft het twee jaar gedaan waarvan ik een jaar een vakje niet meer kon gebruiken omdat die rits stuk was. En laat dat nou het enige zijn waar bij hen na een jaar geen garantie meer op zit… Daarna een eastpak, en toen ik die na zo’n 8 jaar echt niet meer gebruikte, is hij (met handtekening van een drummer die mijn broertje ook goed vindt xD) naar broertje over gegaan – en die gebruikt hem nog steeds, meer dan tien jaar nadat het ding gekocht is. Hij was het geld dus zeker waard!

 8. Ook hier een east pack tas. Het model waar je ook je skateboard aan vast kan maken. Normaal 70 euro! Ik kocht hem in de uitverkoop voor 45,- nog steeds veel geld maar met 30 jaar garantie de moeite. Mijn vriend heeft zijn east pack tas van bijna 20 jaar geleden nog en die is nog best goed, de rits werkt alleen niet helemaal meer.

   1. Ja 30 jaar, vroeger was het levenslang:-). Ik heb de bon gekopieerd en alle kaartjes bewaard je weet maar nooit of je die nodig hebt. We hebben inmiddels ook een portemonnee en een etui van east pack.

 9. Onze kinderen gebruiken al jaren een eastpack. Oudste zoon is nu25 en gebruikt hem vanaf de brugklas.
  Je hebt altijd garantie.
  Zelfs een tas in Spanje gekocht en hier laten herstellen.
  Altijd doen en nooit geen andere troep meer kopen.
  Groetjes

 10. Toen oudste zoon 10 jaar geleden naar de brugklas ging was K.ipling erg “in”. Ik kocht deze in een aanbieding omdat de kleur uit het assortiment ging (donkergroen). Na het VMBO deed mijn zoon het MBO en inmiddels doet hij HBO, nog dagelijks gaat de groene rugzak mee!
  Jongste zoon begon 6 jaar geleden met een E.astpak tas in de brugklas. Inmiddels is ook van de 2e E.astpak tas de rits stuk. Ik moet wel eerlijk zeggen dat oudste veel voorzichtiger met zijn spullen omgaat dan jongste.

 11. Ik heb voor de kinderen steeds een kipling gekocht, de oudste daarvan is kortgeleden kapotgetrokken door een klasgenoot maar was al wel een jaar of 12. Vorig jaar nog heb ik van kipling voor 3 tassen grote gespen gratis thuisgestuurd gekregen, die waren na 8 en meer jaren kapot en ik kon ze niet in die precieze maat in de winkels vinden. De meiden hebben inmiddels andere tassen gekocht van hun eigen geld, dakine oa. En 1 van de jongens gebruikt een oude eastpack van zijn vriendin ( heeft een laptop vak en dat had zijn kipling niet, die kipling wordt nu door jongste zoon gebruikt die net naar de brugklas is gegaan). Voor een daguitstap van school hebben we hele goedkope rugzakjes

 12. Hier ook al jaren een eastpack rugzak. Eerst had ik een schouder tas maar nu al jaren een eastpack. Ik heb mijn tweede al, bij de vorige was de binnenkant lelijk geworden, de beschermlaag was er uit waardoor de tas lekte. Dat van die jarenlange garantie wist ik wel, dat is ook een voordeel bij deze tassen.

 13. Hier ook een eastpakrugzak :-) Voor nog geen dertig euro een nieuwe, omdat hij toevallig van de collectie van het jaar ervoor was, ofzo. Hij bevalt goed, een beetje te goed, want stiekem vind ik verandering ook heel leuk, maar dat mag niet van mezelf zolang deze tas nog goed is ;-)

 14. Hoihoi,
  wij kochten voor de oudste 10 jaar geleden een eastpack rugzak. Ik geloofde er niks van dat hij niet kapot zou gaan. Maar….de rugzak gaat inderdaad niet kapot. De rits die het na jaren wel begaf, lang na de garantie, kon voor 5 euro gemaakt worden. Die 55 euro is dus goed besteed. Elk jaar een rugzak van 15 euro x 10 jaar had ons dus 150 euro gekost. Dus duur, een eastpack…nee! Ook onze andere 2 kinderen kregen dus een eastpack en de vakantiebagage zit in een …juist, eastpack reistas! Ik ben overtuigd, want op de lange termijn blijkt die eastpack toch echt goedkoper!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.