|

Wit damasten tafelkleed van de Action

We geven eigenlijk nooit etentjes, maar gisteren was het toch eens zo ver! Mijn ouders kwamen bij ons eten.

Het eten hadden we op orde, maar we wilden de tafel ook dekken in restaurantstijl. Dus gingen we naar de Action om een laken te kopen. Ik had namelijk bedacht dat een simpel laken mooi als tafellaken kon dienen. Maar eenmaal bij de Action vond ik nog iets veel beters: wit tafelzeil met zo’n damast patroon.

Onze tafel is erg lang, want hij komt nog uit het ouderlijk van mijn vader, en daar zaten ze er met z’n vijftienen aan. Dus we hadden er twee nodig. In totaal kostte het 10,-. Het effect is prachtig, en aangezien je het zeil makkelijk kunt schoon vegen kan het nog jaren mee.

Met kerstmis ga ik het weer gebruiken!

tafellaken

Similar Posts

11 Comments

 1. Ziet er mooi uit, ik heb jaren lang geleden ook heel lang plezier gehad van zo’n soort plastic tafelkleed. Wij eten nu meestal op de bank ipv aan tafel. Is zo gekomen door mijn vermoeidheid. Na het koken had ik geen energie meer om rechtop op een stoel te kunnen zitten.

 2. Ziet er mooi uit! Ik heb ook een hele grote tafel en we krijgen regelmatig eters. Meestal gebruik ik zelfgemaakte tafellakens (bij I.ke.a hebben ze de mooiste stoffenvoor weinig geld, tafellaken van ruim 3,40 meter voor 13 euro) Maar bij fonduen of gourmetten met kleine kinderen erbij gebruik ik een plastic “kanten” kleed, ook heel mooi!

 3. Dit ziet er heel mooi uit hoor, zelf heb ik mijn witte tafellakens bij de kringloop vandaan. Drie stuks, zodat ik de hele tafel kan bedekken en ook nog eentje voor reserve, als er wat morst. Tafel is 210 cm lang… met twee lakens kan ik uit de voeten… en ze waren maar €1,50 per stuk… maar ja, die moeten wel in de was natuurlijk…
  Een wit tafellaken maakt een tafel wel af, als je een etentje geeft, dat ben ik helemaal met je eens…
  Fijne avond,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Nog een tip: als ze na verloop van tijd plakkerig worden (wat met een doekje niet meer weg wil) doe ik ze in de wasmachine op een wolwasje. Uit de wasmachine druipen ze dan van het water, even oppassen voor je vloerbedekking ;) Maar dan zijn ze weer als nieuw!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.