Reacties

Auto koel houden: 10 tips — 10 reacties

 1. Wij hebben airco in deze auto, maar voor we deze auto hadden, zo'n drie jaar geleden, hadden we dit nooit. Deze tips die je hier beschrijft zijn heel erg handig. Ondanks de airco zet ik de auto evengoed het liefst in de schaduw, want ook deze auto wordt bloedheet zolang de motor nog niet loopt. Dus hier gaan ook de raampjes nog even open als we op pad gaan hoor...
  Fijne dag vandaag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  • Ja, ik reed laatst met een vriendin mee en toen merkte ik ook dat bij het instappen je alsnog eerst in een soort oven stapt. Maar de airconditioning bracht snel soelaas!

 2. Ik heb tegenwoordig wel airco, maar ik gebruik het nooit. Tenminste, het kan zijn dat het per ongeluk aan staat, want ik snap die knoppen af en toe echt niet, maar bewust gebruik ik het niet. Ik houd er niet van. Liever zet ik gewoon de raampjes aan beide zijkanten open, dan waait het lekker door.

 3. Wij hebben deze zomer net hetzelfde aan de hand!
  De airco-vulling laten bijvullen (100 euro, auwie!) en een week later voelden we er niets meer van... Blijkt dat het kapot is en zo'n 400 euro zou kosten om het te laten maken.
  Bedankt voor de tips, daar kunnen we echt wat mee hier :)

 4. hebben wel airco. Maar meestal even de ramen open. Als ik alleen ben doe ik het raam open achter de passagierstoel. dan gaat het rond en werkt goed. Heb ik bij anderen gezien.
  Hier zijn auto's standard met airco, maar ik vind het te koud als het vol open staat. Maar het kan hier al weken erg warm zijn.
  Let op de stand van de zon. Komt in het oosten op en gat in west onder. even oefenen en je bent safe.
  Groet, Wilma

 5. sinds kort doet mijn airco het weer (boffen met een schoonzoon die monteur is) maar ik gebruik hem alleen als ik op de snelweg rij. gewoon op 60 km wegen doe ik heerlijk de raampjes open.

  • Fijn zo'n handige zoon! Hier boven was iemand die vertelde dat een reparatie kan oplopen tot 450 euro! Ik ben benieuwd: waarom doe je op 60km de raampjes open? Is dat fijner dan airconditioning?

  • Ja klopt hoor ik ben ook super blij met hem nu was ik 55 euro kwijt dat scheelt dus een hoop geld. Waarom ik alleen airco op de snelweg gebruik nou eigenlijk omdat ik het dan te veel vind waaien in de auto en op 60 km wegen is dat natuurlijk niet dan is het heerlijk om met raampjes open te rijden. Bovendien gebruik je met de airco aan meer brandstof, en die benzine prijzen vind ik niet echt leuk.

 6. Om de ergste hitte voor het instappen kwijt te raken maak ik met een natte spons of doek het stuur en alle oppervlakken die ertegen kunnen lekker nat. Bij het verdampen koelt alles dan flink af. Ik heb hiervoor altijd een paar flessen water en een doek in de auto liggen.
  De airco gebruik ik eigenlijk nooit om te koelen. Ik kan door mijn hooikoorts slecht tegen de erg droge lucht. Alleen als de ramen dreigen te beslaan gaat hij even aan. 's Winters zelfs vaker dan in de zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder