Vakantie naar de Alpen

Zelf ben ik dan wel niet zo’n vakantieganger, maar ik vind het wel leuk

Door Kim

alpenIk ben een fervent vakantieliefhebster. Mijn vakantie heb ik al regelmatig in de Alpen doorgebracht en die kan ik je zeker aanbevelen.

De Alpen zijn een enorme bergketen in Europa en ze zijn verdeeld over maar liefst 8 landen. Zelf heb ik in 3 verschillende landen een Alpenvakantie gehouden. Dit waren Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. Per land wil ik je graag wat tips en adviezen geven.

Kamperen in de Duitse Alpen

Het voordeel van de Duitse Alpen is dat ze lekker dichtbij liggen. Je hoeft er niet ver voor te reizen en tegelijkertijd kun je er een heerlijke tijd doorbrengen. De Beierse Alpen bieden een divers landschap aan, waaronder klaterende beekjes en snelstromende riviertjes. Het is de ideale kampeerplek voor het hele gezin. Een leuke camping kun je bijvoorbeeld boeken via allcamps.nl.

Actief bezig zijn in de Franse Alpen

Mijn partner en ik zijn dol op avontuur en daarom hebben we regelmatig onze vakantie doorgebracht in de Franse Alpen. In Frankrijk liggen de hoogste Alpen van Europa, waaronder de Mont Blanc. Als je een beetje van uitdaging houdt, moet je hier zeker je vakantie doorbrengen.

In de Franse Alpen kun je uitstekend wandelen en fietsen. Het gletsjermassief van de Écrins is erg indrukwekkend en de moeite waard om te bewonderen.

Klimmen en klauteren in de Oostenrijkse Alpen

Oostenrijk is het land van de grote bergen. Het is dan ook het land waar je prima diverse bergen kunt beklimmen. Probeer bijvoorbeeld eens de Kitzbüheler Alpen in Tirol. Op een beetje hoogte heb je een adembenemend uitzicht over de omgeving.

Laat je verrassen door alles dat deze landen je te bieden hebben. Er zijn voldoende kindvriendelijke campings te vinden in deze landen, waardoor het gehele gezin prima mee op vakantie kan. Of je nou kiest voor een grote of een kleine camping.

Bronnen:
https://www.bergwijzer.nl/reportage/wandelen-in-de-bergen-met-kinderen-tips-en-inspiratie
https://www.roan.nl

Similar Posts

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.