Reacties

Wat mag een verjaardagscadeautje kosten? — 10 reacties

 1. Topcadeau !
  De Action heeft zúlke leuke dingen, daar kom ik dan ook regelmatig voor cadeautjes. Ik ben geen fan van geld geven of cadeaubonnen. Zeker nu ik weinig te besteden hebt, word ik nog creatiever dan ik al was met verjaardagen. Dus veel zelf maken, evt. aangevuld met iets kleins. Morgen heb ik een probleem, mijn nichtje viert haar sweet sixteen. Ze is aan het sparen voor haar duikbrevet. Dat wordt dus toch een beetje geld geven, maar ik heb ook een vis gehaakt met wolletjes uit de voorraad zodat ik leuk kan verpakken.
  Voor kinderfeestjes (mijn zoon heeft ze de laatste tijd ineens best vaak) geef ik rond de 5 euro uit. Wat ik ook heel leuk vond: Laura kreeg van een hele vriendinnengroep voor haar 14e verjaardag een gezamenlijk cadeau, een dienblad met allerlei leuks erop, mok, snoepjes, douchespul etc. Ze was daar zó blij mee.

  • Ik vind 5 euro een net bedrag voor een kinderfeestje moet ik zeggen. En wat leuk dat je dochter een cadeau kreeg van de hele groep. Dat is natuurlijk ook een manier om een wat duurder cadeau te kunnen geven.

   Leuk dat je het geld voor het duikbrevet toch nog persoonlijk maakt op deze manier!

 2. Dat vind ik wel een hoog bedrag. Hier wordt altijd 5 euro gegeven voor een kinderfeestje en dat vind ik al zat. Ook op het voortgezet onderwijs blijft het 5 euro. Soms is het wel meer als het een heel goede vriend(in) betreft.
  Soms neem ik ook wat (voor een klein kind) uit de cadeautjeskast en dan gok ik een beetje wat prijs betreft... het gaat uiteindelijk om een aardigheidje, kleintjes vinden het al gauw leuk. Ik haal ook vaak wat uit de Action. Voor de groteren heeft Xenos ook leuke aparte dingen.

 3. Hier is het gemiddeld vijf euro en als ik echt iets heel erg leuks vind en het is voor een kindje waar zoonlief veel mee speelt mag het wel 2 euro meer kosten. Maar dat vind ik ook wel de max. Vroeger in onze tijd was het 5 gulden toen we klein waren en op de middelbare school tussen de 7,50 en 10 gulden. En ik vind het niet erg om geld te geven kunnen ze iets voor kopen waar ze voor sparen of wat ze heel erg graag willen hebben dan weer de zoveelste A.ction meuk. Hoe leuk het soms is, het gaat ook vaak snel stuk is mijn ervaring. En ook een idee is het idd om met andere kindjes een gezamenlijk cadeau te doen.
  Mijn nichtje gaf laatst een feestje en kreeg ze van iedereen 5 euro aan a.ction spul, nou dan heb je heel veel cadeautjes. Ook niet echt leuk, en dan kan ik ondankbaar overkomen maar ik geef dan liever een gezamenlijk cadeau waar ze ook echt wat aan hebben. Bij neefjes en nichtjes doen we dit bijna altijd. Dus wat mij betreft gaan ze over naar gezamenlijke cadeau's op kinderfeestjes. Mijn zoon vind bijv spelletjes heel erg leuk maar dat kost meer dan 5 euro. Ik heb dus ook geen idee wat hij gaat/wil vragen voor zijn feestje binnenkort. Want rond de 5 euro heb je niet zoveel spul wat mijn zoon ook leuk vind. Hij is niet van de speelfiguren e.d.

  groetjes
  Janneke

 4. Hier in België is het helemaal gek. Mijn zoon krijg van sommige kindjes voor zijn verjaardag 20 euro!!! En al de rest 15 euro. Dit was trouwens gewoon een feestje thuis... Als alleenstaande mama vind ik dit exht veel te veel...

 5. Wat een leuk cadeautje heeft je dochter uitgekozen.
  Zo probeer ik het ook vaak. Mijn max is 5 euro (behalve voor heel goede vriendjes,vriendinnetjes). Vaak probeer ik dingen in de uitverkoop te scoren die dan in de cadeautjesmand komen.
  Ook maak ik zelf wel eens wat leuks (als ik weet dat dat gewaardeerd wordt. )

 6. Bij Intertoys mogen ze zelf iets uitkiezen maar wat als je die uitgezochte cadeautjes te duur vindt dan kun je het bedrag ook delen. Er zat een cadeau in van 19 euro en voor 27,- euro en wat kleine pakjes. 27 euro wel wat duur. Mijn zus is verveeld blase en verrot en te verwend. Altijd naar moeilijk en negatief. Ophra Winfrey zei ooit dat verwende kinderen niet het beste gezelschap zou zijn. Dan zijn ze te veel in de watten gelegd. Ze vinden al vlug te min. Als het hun maar niet bederft maar sommige kinderen bedierf het niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder