Sonicare Diamand opzetborstels : goedkope alternatieven!

Omdat ik bang voor de tandarts ben, investeerde ik in zo'n zogenaamde super tandenborstel. Een Sonicare Diamond borstel. Mijn ervaringen met deze dure tandenborstel lees je op mijn review blog.

Net zoveel tandsteen als met goedkopere tandenborstel

Maar tot mijn teleurstelling had ik nog net zoveel tandsteen bij de halfjaarlijkse controle als toen ik een goedkopere electrtische tandenborstel gebruikte van Braun. Zonde van het geld dus. Maar ja, ik heb dat ding nu, dus dan zal ik hem gebruiken ook.

Opzetborstels Sonicare prijzig en slecht

Behalve de algemene tegenvaller dat deze tandenborstel dus niet beter schoonmaakt, zijn er ook de tegenvallende opzetborstels. In de eerste plaats zijn ze heel erg duur. Voor een setje van 2 opzetborstels betaal je zo 15 euro! En dat zou nog tot daar aan toe zijn, als ze heel erg goed waren. Maar moet je kijken hoe mijn opzetborstel er na 3 dagen al uit zag:

sonicare opzetborstels
Na 3 dagen gebruik!

Zoals je ziet, staan de borstelharen nú al helemaal uit elkaar. Voordat mensen gaan zeggen: 'Dan druk je zeker te hard!' dat is niet het geval. Ik doe zo zachtjes mogelijk. En al drukte ik wel, dan nog vind ik niet dat de borstelharen zo snel slecht mogen worden. Niet voor die prijs!

Goedkope alternatieven voor de Sonicare tandenborstel?

Aangezien de Sonicare opzetborstels mij geen schoner gebit hebben opgeleverd, wil ik eigenlijk liever een goedkopere opzetborstel gebruiken op mijn Sonicare tandenborstel. Ik besloot daarom eens wat research te doen naar goedkopere alternatieven.

Ik zocht dus nep Sonicare opzetborstels, maar vond de echte voor veel vriendelijker prijzen!

1. eBay.nl: 12 opzetborstels voor 12 euro

En op ebay.nl vond ik een fijne aanbieding voor Sonicare Diamond Clean opzetborstels: 12 opzetborstels voor maar 12 euro. Met de verzendkosten erbij betaalde ik dus 15 euro voor maar liefst 12 opzetborstels. Een heel verschil met die 15 euro voor 2 miezerige opzetborstels...

sonicare diamond clean goedkope alternatieven

Het klinkt bijna te mooi om waard te zijn... Maar ik weet dat eBay een goede kopersbescherming heeft, dus ik besloot het te wagen. De geschatte levertijd is 5 tot 11 dagen, dus ik ben benieuwd. Als het goed gaat, is dit echt een geweldig alternatief boven de opzetborstels kopen in Nederland.

2. Poetsgoedkoop.nl: 4 opzetborstels voor 9,-

Op de Nederlandse website Poetsgoedkoop zijn de prijzen ook een stuk vriendelijker: 4 opzetborstels voor de Sonicare Diamond Clean voor 9 euro. Dus wie eBay eng vindt, kan daar goedkoper terecht.

Conclusie over goedkopere opzetborstels voor tandenborstels

Het is absoluut niet nodig om 15 euro neer te tellen voor twee opzetborstels voor je Sonicare tandenborstel bij de Kruidvat, Etos, Trekpleister etc. Als je even rond neust vind je ze stukken goedkoper. Ik baal nu dat ik niet eerder de moeite heb genomen om dit uit te zoeken. Dan had ik me flink wat geld kunnen besparen!

Deze veel vriendelijker prijzen verzoenen me enigszins met mijn veels te dure Sonicare Diamond Clean!

Leestip

Is elektrisch poetsen beter?

Wie weet nog meer goedkope alternatieven voor dure opzetborstels?

Similar Posts

14 Comments

 1. Ik weet niet welke tandpasta jij gebruikt maar mijn man had het zelfde probleem en gebruikt nu een andere tandpasta en dat scheelt veel tandsteen. Ik maak voor mezelf (man vindt het vies) tandpasta van bakingsoda en een beetje kokosolie. Dat werkt prima en bovendien heb ik, sinds ik mijn eigen tandpasta maak, geen last meer van pijnlijke plekjes in mijn mond!

 2. tandepoetsen alléén, helpt niet tegen tandsteen.
  De tandeborstel komt nl niet tussen de tanden. Als je goed stokert (één keer per dag),heb je al veel minder tandsteen.
  Tinka

 3. Ik heb toevallig bij het laatste bezoekje aan de tandarts een gesprekje met haar over tandsteen gehad, want iedereen bij ons thuis behalve ik heeft het. Ik vroeg haar of ze misshien beter moesten gaan poetsen of andere tandpasta zouden moeten gebruiken? Maar niets van dat alles blijkt het te zijn het is gewoon een aanleg om tandsteen aan te maken . Volgens haar heeft het niets met veel en vaak poetsen te maken.
  Uh misschien kan je eens op Tandartsplein kijken, ik kwam daar via pleinshoppen.nl terecht.

 4. Hopelijk is goedkoop geen duurkoop voor je: ik kocht enige tijd geleden merkloze opzetborstels voor de Oral elektrische tandeborstel, maar deze waren in no time kapot (borsteltjes lijken een soort te wijd geworden waardoor ze geen trilbeweging meer maken). Ik koop nu toch weer het echte merk, die zijn gelukkig regelmatig in de aanbieding.

  1. De sonicare borstels waren ook binnen een dag of 3 niet meer goed. Dus heel veel slechter kan het denk ik niet. De borstels op eBay zijn trouwens nog van Sonicare ook. Dat staat er tenminste....

   Ik ben benieuwd! Ik houd jullie in ieder geval op de hoogte!

 5. Wij zijn ook juist weer bij de tandarts geweest donderdag.
  Brrr....hoewel ik evenveel poets en met dezelfde tandpasta en soort tandenborstel
  heb ik ook altijd meer tandsteen dan de andere gezinsleden en ook sneller een gaatje.
  Zal ook wel met aanleg te maken hebben denk ik zoals hierboven reeds gezegd werd.

  Sorry voor mijn late reactie op jouw vraag wat mijn dochter nu gaat doen na haar afstuderen. Ze is volop aan het solliciteren naar een baan in het onderwijs....
  Veel antwoorden heeft ze nog niet gekregen maar dat zou normaal zijn....de meeste
  scholen beginnen pas alles te regelen een drietal weken voor de vakantie gedaan is.
  Ik ben benieuwd en hoop dat ze snel een job vindt.
  Heel veel liefs en fijne zondagavond nog!

 6. Regelmatig voor de Oral B zijn er borstels te bestellen bij Groupdeal.. Kosten 5,95 aan verzendkosten en verder gratis.. Ben er erg over te spreken! Bestel er dan meestal een hoop en geef die door, en uiteraard hou ik mn voorraad op peil.. ;-)

 7. Ik zie dat dit een hele oude post is, maar voor wie dit nu leest en op zoek is naar borsteltjes voor sonicare: Kruidvat heeft nu goede huismerk borsteltjes voor de sonicare voor 4 euro per 2 stuks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.