Cadeautje inpakken: 21 leuke ideeën + uitleg!

Cadeautje inpakken

Een cadeautje inpakken geeft een cadeau extra flair. Een ingepakt cadeautje ziet er feestelijk uit, en bovendien is er de spanning van de verrassing: wat zou erin zitten? Maar een cadeautje leuk inpakken is niet altijd even makkelijk. Bijvoorbeeld omdat het een lastige vorm heeft, zoals een fles Kneipp doucheschuim. Of omdat je zelf gewoon helemaal niet handig bent.

Geen nood!

Het boek De kunst van het inpakken van Sanny Bonnes maakt een cadeautje inpakken makkelijk en overzichtelijk. Je kunt het zien als een soort receptenboek voor cadeautje inpakken. Je krijgt een overzicht van de benodigde 'ingrediënten', een foto van het resultaat en een stappenplan. Beter wordt het niet wat mij betreft!

Cadeautje inpakken: de fijne kneepjes van Inpakkunst

Het boek De kunst van het inpakken is gemaakt door Sanny Bonnes. Sanny Bonnes maakte dit boek naar aanleiding van haar inpakworkshops. Ze vond dat er vaak een slechte uitleg zat bij tutorials om cadeautjes leuk in te pakken. Ze gebruikte daarom haar 20 jaar lange ervaring in het onderwijs om het beter te doen. En dat is haar zeker gelukt!

Hieronder een blik in haar boek:

IMG 20191110 140430 1

21 keer een cadeautje inpakken

Er staan 21 'recepten' voor cadeautjes inpakken in het boek.  Hieronder een overzicht van de ingepakte cadeautjes van Sanny Bonnes:

 1. Basisdoosje inpakken met stukje crispy-lint of ander breed lint.
 2. Cadeautje inpakken met diverse soorten zacht lint, lang stuk krullint en wat decohair
 3. Een ingepakt cadeautje met zelfgemaakte stokjes van papier.
 4. Inpakken met krullint.
 5. Je cadeautje inpakken als een tasje.
 6. Een  cadeaubon inpakken als een overhemd
 7. Een zogenoemde egel maken van stevig inpakpapier en krullint
 8. Een cd inpakken als stropdas.
 9. Een boek als cadeautje inpakken met tweekleurig papier en rietjes! Die rietjes hebben echt een bijzonder leuk effect!
 10. Een tube als cadeautje inpakken. Dit kan ik normaliter niet zo goed, maar met de uitleg van dit boek wordt het schitterend. En je hebt er alleen maar soepel cadeaupapier en krullint voor nodig.
 11. Een kaars inpakken met waaier.
 12. Achthoekig bonbondoosjes van Celebrations als cadeautje inpakken! Een doosje Celebrations leuk inpakken kan ik totaal niet. Maar Sanne legt het in dit boek echt heel duidelijk uit! En het resultaat is schitterend. De laatste keer dat ik iemand zo'n doosje Celebrations cadeau deed, gooide ik het maar gauw in een cadeautasje. Maar de volgende keer ga ik denk ik toch eens proberen om het als een leuk cadeautje in te pakken!
 13. Fles inpakken als cadeautje met een waaier.
 14. Fles wijn in koker.
 15. Handdoek als cadeautje inpakken met strik van breed krullint.
 16. Handdoek inpakken in folie.
 17. Waxinelichtje als cadeautje inpakken in folie.
 18. Wijnglas inpakken in folie
 19. Bonbondoosje inpakken
 20. Tasje in gaasjesstof.
 21. Antroposofisch poppetje als kraamcadeautje inpakken.

Cadeautjes leuk inpakken: wat heb je ervoor nodig?

Een cadeautje leuk inpakken vereist eigenlijk maar weinig spullen. Met mooi inpakpapier en lint kom je al een heel eind. Wat betreft cadeaupapier: Sanne schrijft dat je met krantenpapier en tijdschriften ook hele leuke cadeautjes kunt maken. Dus mocht je geen inpakpapier in huis hebben, dan hoeft dat geen probleem te zijn.

Daarnaast gebruikt Sanne graag linten en last but not least, decoraties. En dan kun je denken aan stickers, plakkertjes, veertjes en decohair. Allemaal dingen die je bij de Action vindt : ) Zie ook Stickervellen Action.

Zelf zou ik daar nog graag washi tape aan toevoegen! Daarmee kun je zowel goed inpakken als een mooi effect bereiken.

De basics van het cadeau inpakken in beeld

In onderstaand filmpje zie je hoe je een cadeautje snel, simpel maar erg mooi inpakt:

Grote stappen, snel thuis

cadeautje inpakken

Soms wil je even snel en makkelijk een cadeautje inpakken.

Omdat je haast hebt, of simpelweg een slecht humeur.

Bijvoorbeeld een boek. Zie ook Een boek inpakken.

Dus zonder dat je eerst hélemaal cadeaupapier op maat moet knippen, het cadeautje erin vouwen, plakband zoeken (waar hebben de kinderen de plakband nú weer gelaten @!#@#), afknippen en het cadeautje netjes dichtplakken.

Met zogenoemde cadeauzakjes hoeft dat allemaal niet!

En het ziet er nog superleuk uit ook.

Cadeauzakjes van de Hema

Ik kocht bij de Hema een zakje met cadeauzakjes. Toegegeven, ze zijn niet geschikt voor álle cadeautjes maar simpele, platte cadeau's kunnen er prima in. Een boek inpakken kan het echt prima op deze manier. Ik vind het resultaat telkens weer verrassend goed. En duur is het niet: voor 1 euro heb je 6 cadeauzakjes bij de Hema.

 

Screen Shot 2019 11 10 at 14.27.23
1,50 voor 3 tasjes bij de Hema

Cadeautje in een mooi doosje doen

Een andere optie is een kant en klaar doosje kopen en daar het cadeautje in doen. Moet je bijvoorbeeld deze prachtige cadeaudoos van de Hema zien:

cadeautje leuk inpakken
1,25 bij de Hema

Inspiratie en voorbeelden

Hieronder twee inspirerende voorbeelden van een cadeautje inpakken die ik op Pinterest tegenkwam.

|

|

Mijn conclusie over De kunst van het inpakken

Ik heb echt zitten genieten van dit boek! Het is gewoon erg leuk om door te kijken, en alle mooi ingepakte cadeautjes te bewonderen. Sanne's uitleg over een cadeautje inpakken is echt heel duidelijk, en dankzij foto's met de stappen, zelfs mogelijk voor mensen met twee linkerhanden.

Na het lezen van dit boek kreeg ik helemaal zin om naar de Action te gaan, om leuke spulletjes te halen om de cadeautjes mee te versieren!. Het is echt een inspirerend boek voor een cadeautje inpakken. En ook erg handig als je surprises wilt maken.

Dit is meteen ook een leuke hobby.

Duurzaam cadeautje inpakken? Gebruik een knoopdoek!

Wil je een cadeautje duurzaam inpakken? Gebruik dan stof oftewel een knoopdoek. Dat zie ik ook vaak in de Koreaanse drama's die ik kijk. Daar wordt geen inpakpapier gebruikt maar een mooie stoffen lap. Die wordt simpelweg om het cadeautje heengevouwen. In Japan doen ze dit al eeuwen en heet het Furoshiki.

Furoshiki

Er zijn zelfs speciale furoshiki doeken voor duurzaam inpakken met stof. Zoals deze furoshiki doek die ik op Etsy tegenkwam:

furoshiki doek

Op de website van het Tropenmuseum kun je een gratis pdf downloaden met instructies en foto's van hoe je een cadeautje inpakt met een furoshiki doek! Maar je kunt natuurlijk ook best een oude sjaal of zo gebruiken.

Praktische informatie over De kunst van het inpakken

Dit boek over cadeautjes inpakken is helaas uitverkocht bij bol.com! Gelukkig kun je het gewoon vinden in de bibliotheek! Daar had ik het ook vandaan. Via de landelijke bibliotheeksite kun je eenvoudig op postcode zoeken of het boek bij jou in de bibliotheek is. Een cadeau leuk inpakken is ook voor jou weggelegd : )

Leuke inpak ideetjes: Huisvlijt bezoekers over cadeautjes inpakken

 • Ik pak graag in. Ik heb ook altijd verschillend cadeaupapier in huis. En krullint. En stickers. En leuke labeltjes. Ik leef me altijd helemaal uit. En ik vind het ook nooit fijn om in de winkel te moeten wachten tot mijn cadeautje ingepakt is. Maar van die zakjes zijn soms best handig. (Nicky)
 • Cadeautjes inpakken is altijd zo leuk. Ik gebruik ook wel eens crepe papier, lintjes en washitape. (Tessa)
 • Ik koop ook zakjes, maar bij grote cadeau’s moet ik mijn kunsten nog eens boven halen, of in de winkel laten inpakken. (Zonnebloem)
 • Behalve dat ik wel eens, zeer sporadisch Riet, een velletje meeneem bij de AH, koop ik nog steeds wel rolletjes om zelf kadootjes in te pakken. (Aukje)
 • Hoi, net als Sjoerd pak ik ook wel eens papier bij de Appie, maar ook bij het Kruidvat, daar hebben ze zelfs rollen lint! Ik koop dan wel wat (tandpasta oid) anders voelt het echt een beetje raar om een velletje af te scheuren. (Mevrouw Niekje)
 • Ik heb er zo weinig talent voor dat ik een boek inpakken om op te sturen als vreselijk vind. Daarbij vind ik het zo zonde dat het meteen de vuilnisbak ingaat dat ik cadeautjes meestal zo geef. (Liesbeth)
 • Meestal kan ik de verleiding niet weerstaan om het mee te nemen als ik ergens leuk inpakpapier dat betaalbaar is. En inpakken vind ik een leuke uitdaging dus dat doe ik graag. Maak ook wel gebruik van een inpakmogelijkheid als die in een winkel geboden is al neem ik dat niét op voorraad mee naar huis ( foei Sjoerd, als iedereen dat doet is het snel afgelopen) (Riet)
 • Een cadeau inpakken doen we alleen nog met de kerst. En wellicht een tip waar Appie niet zo blij mee is. Appie heeft heel leuk inpakpapier waar je ook heel goed boeken mee kan kaften. Ik neem regelmatig een velletje mee…(Sjoerd)
 • Ik heb er ook een paar gekocht maar gebruik ze nooit. Al onze kantoorartikelen inclusief postzegels, lijm en batterijen liggen in hetzelfde kastje. Het is de enige plek in huis die zo geweldig georganiseerd is, maar het is zo handig! Alleen een paar keer per jaar de gratis pennen schiften en de overtollige naar de kringloop brengen.
  Het kastje staat in een andere kamer dan die waarin ik werk, dus ik heb thuis een kantoorruimte en een postkamer :-D (Inge)

Leestips

 1. Cadeautje inpakken.
 2. De kracht van cadeautasjes : )
 3. Gratis inpakpapier
 4. zelfgemaakte cadeautjes 
 5. Fles inpakken

Maak jij veel werk van een cadeautje inpakken? Hoe pak je het aan?

Similar Posts

14 Comments

 1. Deze cadeautjes is zeker leuk idee om in te pakken. Olifant vind ik zo schattig om te zien. Het is makkelijk. Ik ben net te laat ermee. Ik had gisteren cadeautjes ingepakt voor Ferry zijn verjaardag. Heel klein beetje vieren.

 2. ik pak zelf in, soms doe ik mijn best, soms niet....
  ik had eens bij ikea soorten inpakpapier gekocht met handleiding, en dan zijn ze voor mij het best
  .* Een @->- voor jou.

 3. Ik vind het leuk werk om een cadeautje in te pakken.
  Bruin inpakpapier kun je mooi versieren met plaatjes.
  Ik doe er vaak bakkerstouw omheen of een geblokt lintje.
  Belletjes eraan, of kantjes eromheen.
  Ook vind ik doorzichtig folie mooi om iets mee in te pakken, alleen ziet de ontvanger dan direct wat erin zit:))

  Dat boek ga ik eens lenen van de bieb, dank voor de tip!

 4. Leuk boek! Ik maak ook altijd wel werk van een cadeautje. Zelfs (of vooral) cadeaubonnen probeer ik zo leuk mogelijk in te pakken. Laatst nog een cadeaukaart cadeaugegeven in een glazen potje, gevuld met M&M’s. Mijn ideetjes jat ik gewoon van het internet.

 5. Wat een leuke blog! Ik pak mn cadeautjes altijd met verschillend cadeaupapier in en soms doe ik er lintjes en strikjes etc om

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.