Fles inpakken: Hoe pak je een fles leuk in?

fles inpakken

Een fles inpakken is best lastig.

Maar het is me gelukt!

Fles inpakken? Dat kwam zo!

Eén van mijn buurvrouwen was een paar weken geleden 18 jaar getrouwd. En ze was jarig.

Voor haar trouwdag gaf ik haar een fles Celebrations en voor haar verjaardag een lightbox van de Action. Ik was zelfs zo slim om er meteen batterijen bij te kopen, zodat het ding het ook meteen zou doen. Het is altijd zo balen als je een cadeau krijgt waarvoor je eerst zelf nog weer boodschappen moet doen vind ik.

Ik wilde de fles met Celebrations leuk inpakken. Maar ik had geen speciale verpakking voor flessen. Een gewoon cadeautje inpakken kan ik wel, maar een fles is toch wel erg lastig. Wel had ik een vage herinnering hoe ze in slijterijen een fles feestelijk inpakken. Dus heb ik geprobeerd na te doen.

Het idee was uitstekend.

Mijn resultaat?

Tsja… Laten we het erop houden dat je kunt zien dat ik vol goede bedoelingen zat en dat ik erg mijn best heb gedaan! Een fles inpakken is best lastig!

Hoe pak je een fles leuk in?

Neem een stuk pakpapier, en knip dat op een formaat dat geschikt is om een fles mee in te pakken:

Hoe pak je een fles leuk in? Tutorial!

Doe de fles er in, en plak de boel aan de onderkant goed dicht. Doe ook alvast een plakbandje halverwege.

Hoe pak je een fles leuk in? Tutorial!

Aan de bovenkant vouw je nu het papier als een soort harmonica. Dus eerst vouw je naar voren, vervolgens naar achteren, dan weer naar voren etc. En dat ziet er dan ongeveer zo uit:

Hoe pak je een fles leuk in? Tutorial!

Als je met vouwen uitkomt bij de bovenkant van de fles stop je. Je pakt de uiteinden en niet  die in het midden aan elkaar. En dan krijg je zoiets als dit:

Hoe pak je een fles leuk in? Tutorial!

Ik moet toegeven dat het er bij de Slijterij mooier uitzag. Maar het idee is wel hetzelfde.

Een sticker doet wonderen:

Hoe pak je een fles leuk in? Tutorial!

Onderschat nooit het effect van een goede presentatie! Pak je presentjes, en doe ze in een mooi papieren tasje:

Hoe pak je een fles leuk in? Tutorial!

Tadaa! Een mooi, en feestelijk verpakt cadeautje.

En ja, de verpakking van de fles is ietwat knullig uitgevoerd. Maar het concept is goed.

Fles inpakken: Andere manieren om een fles mooi in te pakken

Op de site Eggink Verpakkingen kwam ik ook een eenvoudige methode tegen om een fles mooi in te pakken. Zij róllen de bovenkant van het pakpapier gewoon! Daarnaast heb je ook nog kant en klare wijnfles verpakkingen. Die kosten ongeveer 50 cent. Ik vond er wat bij drankgigant.nl.

Hallmark maakte een handig filmpje waarin ze laten zien hoe je een fles mooi kunt inpakken:

Fles inpakken samenvattend

Veel mensen vinden het lastig om een fles mooi  in te pakken. Ik ook. In deze post las je hoe je een fles kunt inpakken.

Veel cadeautjes kun je net iets extra’s geven met washi tape! Zie ook Zelfgemaakte cadeautjes.

Hoe pak jij een fles mooi in?

Similar Posts

6 Comments

  1. Ik geef nooit een fles cadeau. Ik kreeg bij speciale gelegenheden vaak een fles wijn, totdat ik her en der maar eens ging vertellen dat ik niet drink. Waarschijnlijk vind ik het daarom ook een dodelijk saai, fantasieloos cadeau.

  2. in ieder geval je best gedaan,dat is waar het om draait en dat kun je gewoon zien,heel lief en leuk. als iemand moeite doet moet dat gewaardeerd worden ook al zien sommige mensen het niet,maar dat is hun eigen schuld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.