Celebrations: een handig en feestelijk snoepje?

Celebrations

Celebrations! Niet te verwarren met de feestwinkel Celebrate in Leeuwarden!

Ik vind het erg handige en feestelijke snoepjes. Om die reden heb ik ze graag in huis, want ik vind ze erg geschikt om aan bezoek te presenteren. Als ik bezoek krijg, vind ik het leuk om ze uit te stallen op een mooi schoteltje. Dat oogt meteen vrolijk, en het is uitnodigend. Voor veel mensen vallen ze onder de noemer guilty pleasures.

Wat zijn celebrations?

Voor wie ze niet kent, Celebrations zijn chocolade snoepjes in een papiertje. Ze zijn er in de smaken mars, bounty, milky way en twix, dove, snickers en malteser. In februari van 2010 berichtte ik opgetogen op Huisvlijt dat de namaak versie van de Lidl in de aanbieding was.

Celebrations van de Lidl

Schermafbeelding 2010 02 25 om 14.01.02De namaak Celebrations bij de Lidl zijn in de aanbieding: twee doosjes voor 3 euro. Omdat dit soort zaken altijd handig is om in huis te hebben, voor onverwacht bezoek en onverwachte verjaardagen, mikte ik er onmiddellijk enthousiast twee in mijn karretje. Dat was op maandag.

Nu is het donderdag en ze zijn alweer op! Op dinsdagavond had Maartje de laatste avond van catechisatie. Als bedankje voor de gastvrijheid en moeite, had ik haar een doosje meegegeven voor de gastvrouw. En vandaag was Ots juf jarig.

Zoals ik al zei: ontzettend handig om in huis te hebben, die nep Celebrations.

De vele voordelen van Celebrations 2021

Zoals je kunt lezen vond ik ze destijds al erg handig. En dat is nog steeds zo!

 1. Een Mars celebration weegt 10 gram en bevat 45 calorieën. (Ik zocht het even op met mijn Lifesum app!) Dat maakt dit een handig snoepje voor mensen die niet teveel willen snoepen of aan de lijn doen.
 2. Celebrations zitten in een papiertje. Dat maakt ze aangenaam hygiënisch. Zeker in deze tijden van corona.
 3. Dat ze in een papiertje zitten is ook nog om een andere manier handig: als het bezoek er niet van heeft genomen, ruim je het gewoon weer op voor een volgende keer! Controleer uiteraard wel even even de uiterste houdbaarheidsdatum. Je kunt ze natuurlijk ook te vaak recyclen. Een Celebration van 10 jaar oud is niet zo feestelijk meer.
 4. Een doos Celebrations is een prima cadeautje. Tenzij het om iemand gaat die veganist is, komt zo’n doos altijd wel van pas. Er zitten meerdere smaken in, dus voor elk wat wils. En zo niet, dan kan de ontvanger het ook weer gebruiken voor bezoek. Let op: het is niet ideaal als je ze per ongeluk presenteert aan degene die ze je cadeau gaf.
 5. Je kunt Celebrations kopen in verschillende leuke verpakkingen. Zo is er de simpele doos, maar er is ook een versie van Celebrations in een fles!
 6. Er zijn diverse huismerk versies in omloop. Denk aan Celebrations van de Action. Mijn jongste dochter vond die overigens naar karton smaken. Zelf vond ik de Bounty versie wel lekker, maar de Milky way versie bliefde ik ook niet.
 7. De Action heeft ze ook wel eens. Ik kocht daar ooit Celebrations in een fles.

Celebrations waar te koop?

Hoe open je een fles Celebrations?

In onderstaand filmpje opent een dame tot mijn verbazing een fles Celebrations via de onderkant! Ik wist niet dat dit kon. Ik zou de flessenhals zijn gaan afzagen. Hoewel ik wel zo’n fles cadeau heb gegeven, heb ik er nooit eentje gekregen… Snif.

Celebrations glutenvrij?

De productomschrijving van deze lekkere snoepjes is een beetje onduidelijk. Bij de versie van de fles staat dat ze niet geschikt zijn voor vegetariërs en niet glutenvrij zijn, niet lactosevrij en ook niet palmolie vrij. Maar bij een andere verpakking staat in de productomschrijving dat ze wel geschikt zijn voor vegetariërs. Kortom, je moet zelf goed opletten en controleren als je vegetariër bent. Maar glutenvrij zijn Celebrations dus zeker niet.

Verschillende verpakkingen

Je kunt ze kopen in trommels, dozen, een heuse fles en er is ook een Celebrations adventkalender!

Celebrations fles

4,99 bij de Action, 17 euro bij bol.com!

chocolade snoepjesCelebrations

Celebrations

Celebrations

Tot slot

Het mag duidelijk zijn dat ik een fan ben van deze snoepjes/ bonbons. Hoewel ik ook een citroencake in plakken in de diepvries heb liggen voor bezoek, zijn Celebrations ook leuk om aan te bieden.

Bij Kruidvat koop je voor 4,45 een doos met 14 snoepjes. Bij de Aldi betaal je voor dezelfde doos 3,99.

N.B. Zou ik bijna het belangrijkste vergeten: ze zijn heel moeilijk om af te blijven….

Ben je meer van het zelf maken? Denk dan eens aan Cakepops!

Wat heb jij altijd in huis?

44 Comments

 1. Di mario
 2. Felice Veenman
 3. Diana
 4. Jolanda
 5. Caroline
 6. Corrina
 7. Felice Veenman
 8. Mandy
 9. Jasmina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh