Reacties

Guilty pleasures: Mijn 5 guilty pleasures... — 42 reacties

 1. Leuk onderwerp zeg! Mijn guilty pleasures: feelgood boeken en films (niet te moeilijk liefst...), dikke patat, een heel simpel computerspelletje opm'n telefoon (5 op een rij, waarbij de vijf balletjes verdwijnen als je ze compleet hebt - en dan het veld zo lang mogelijk open houden).

  En tot slot iets wat eigenlijk geen geheim is, maar gewoon bijna niemand weet... Ik ben dol op reggae. Daar wordt ik altijd onmiddelljk blij van :-)

 2. Smullen deze blogpost zowel letterlijk als figuurlijk. Zelf verlies ik mijzelf graag in een zak vers gebakken Vlaamse friet met majo of in een doos negerzoenen (oeps mag je dat nog zeggen?)

 3. Haha, ik had niet achter jou gezocht dat je zo n Utopia fan bent! En patat, hm maar dan wel van ,,kruimeldief,, in Velp in een puntzak met houten vorkje en dan je vingers onder de mayo! Heerlijk!

 4. Ik kijk elke dag naar thuis op de zender éen en ook wat chocolade het kan ook een boke met muisjes zijn en verder heb ik eigenlijk niets, ik kijk ook graag in oude quiltboeken als je dat een guilty pleasure kan noemen.

 5. Jaaaaaa, ik ben verslaafd aan het computerspelletje Supaplex :-) Uren van mijn leven zei je? inderdaad :-) En dan is er nog heimelijk neuspeuteren met een lange duimnagel :-p
  Een kleine week voor ik Opoe verwacht 2 ons chocola van de Jumbo kopen.
  En ik <3 de nummerweergave. Als mijn moeder belt -die houdt het zelden korter dan 10 minuten en heeft allerlei drama waarvoor aandacht benodigd is- is het hééŕlijk om te denken: Nee, ik neem nu niet op (ze belt echt nog wel 10 keer...)
  Oh natuurlijk, en meeëters uitknijpen op de rug van mijn man :-D

 6. Vind je het erg als ik guilty pleasures vervang door heimelijke genoegens. Klinkt wellicht wat oudbollig. Het geeft echter wel duidelijk weer wat er bedoeld word. Maar dat even terzijde.
  Mijn heimelijke genoegens? Op Joe Tjoep muziek downloaden, de teksten erbij zoeken en dan lekker meezingen. Vaak Nederlandse smartlappenmuziek, maar vooral niet te vergeten de prachtige Duitse Heimatmuzik. Engelstalig vind ik ook leuk. Het is allemaal muziek uit de oude doos.
  Een ander heimelijk genoegen is als we naar bed gaan en Fleurtje tegen me aan komt liggen. Ze vindt het fijn als ik haar door haar mooie lange en zachte rode haren streel en zeg dat ze zo mooi is. Dan krijg ik steevast een kus en valt ze in mijn armen in slaap.
  En om misverstanden te voorkomen, Fleurtje is mijn Dwergteckel.

  • Ik kreeg eerst al helemaal een beeld van een mooie langharige vrouw Joannes. Maar een dwergteckel is ook prachtig!

   Wat leuk dat je van smartlappenmuziek houdt. Heb je ook 1 absoluut favoriet nummer? Zoiets als 'Papa loop toch niet zo snel?'

 7. Gelukkig heeft iedereen wel quilty pleasures :P
  Ik keek het eerste jaar ook iedere dag utopia maar op eens was ik het zat en ben ik ermee gestopt.
  Laatst keek ik weer een keertje maar snapte er niks meer van
  Ondernemers en niet ondernemers? Hmm toen dacht ik laat maar :D
  Wel kijk ik temptation Island..Mijn quilty pleasure dus hihi

 8. Oh Utopia vind ik zo vreselijk, ik zap altijd snel weg als het begint, vind alleen het deuntje al niet om aan te horen haha.
  Met het bord op schoot eten vind ik ook altijd fijn, we doen het niet dagelijks maar met een makkelijke maaltijd wel. Luv it!

  • Bedoel je met romannetje Bouquetreeks? Die vallen zeker onder de noemer van secret pleasures denk ik. Ze worden heel veel gelezen, maar ze staan niet bepaald bekend als hoogstaand leesvoer : )

 9. Ik geloof dat ik nergens mee zit qua guilty pleasures :-) Met een bord op schoot warm eten, doen we al jaren. Aan tafel warm eten nadat ik gekookt heb, lukt me echt niet. Wat misschien ongebruikelijk is, is dat ik bij wijze van snoepen gek ben op een lepel pindakaas in combinatie met chocopasta. Dat lijkt op een snickers. Die kan ik niet eten ivm gluten en melk.

 10. Mijn heimelijke genoegens ( vind ik zo'n prachtige uitdrukking, ik spreek nooit over quilty pleasures) lijken wel wat op die van jou:
  ..ik eet ook iedere dag chocolade, soms een paar blokjes puur maar als het melkchocolade is, is 'n reep amper genoeg.
  ..ik kijk bijna iedere dag DWDD en baal als partner graag iets anders wil zien
  ..ik kan niet zingen en niet dansen maar doe dat heel veel en het zingen ook heel hard
  ..ik eet al ruim 15 (of is het al 16) jaar geen vlees alleen.....voor een Kwekkeboom vleeskroket mag je me wakker maken
  ..wij eten om 13.00 uur een warme maaltijd ivm partner's maagklachten zodat ik elke avond met dienblad (broodje en thee) op schoot naar DWDD kijk

  • Wat grappig dat je al zo lang geen vlees meer eet Thea, maar zo'n Kwekkeboom kroket wel. Dat is ook de manier om iets vol te houden soms. Je moet je zelf wat kleine genoegens blijven toestaan.

   Tussen de middag warm eten lijkt me fijn. Wij doen dat hier nog wel op woensdag. Dat is een overblijfsel van de vrije woensdagmiddag op de basisschool.

 11. Utopia kijk ik ook iedere dag. En dan op twitter nog even "napraten" met andere utopiakijkers. Heerlijk. Ja ook chocolade is nr. 1 in dit huishouden. Wat mijn man betreft die ik gek op een simpel volkoren biscuitje. Daar word ik niet warm of koud van. Niet vies, maar echt lekker? nee. En ik lees graag de Donald Duck. En ik vind het heerlijk om te slenteren in de supermarkt. Wat nog leuker is in een super grote supermarkt bijv. in Frankrijk .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder