Is Kruidvat een goede vervanger voor de Action?

Kruidvast versus Action

Is Kruidvat een goede vervanger voor de Action, nu die dicht is?

Toen alle  niet essentiële winkels dicht moesten, was er veel kritiek op de Action die haar winkels toch opende. Weliswaar hadden ze alle ‘niet-essentiële’ producten afgedekt, het werd afgekeurd. En ‘s middag werden de regels zo aangepast, dat de Action alsnog dicht moest.

Action gesloten: hoe koop ik nu voordelige deodorant?

Destijds schreef ik dat mijn deodorant op was, en dat ik de goedkope prijzen van de Action miste. Iemand merkte toen op dat Kruidvat een prima alternatief is voor budgetvriendelijke spullen.

Kruidvat inderdaad vaak leuke aanbiedingen.

Dus: is Kruidvat inderdaad een goede vervanger voor de Action?

Kruidvat goede vervanging van de Action in coronatijd?

Ik neem even een aantal producten die ik normaliter bij de Action koop, en vergelijk die qua prijs met die van Kruidvat!

Dove deodorant Action – Kruidvat

 • Action: 1,79
 • Kruidvat: 3,96 maar terwijl ik deze post schrijf is er een aanbieding van 1+1. Dat komt neer op 1,98 per stuk.

Nivea doucheschuim: Action – Kruidvat

 • Action: 2,96
 • Kruidvat: 3,59 maar in de aanbieding: 5 voor 10 euro. Dus maar 2 euro per stuk!

Vochtige schoonmaakdoekjes Action – Kruidvat

 • Action: 99 cent voor dat gele pak Spargo vochtige schoonmaakdoekjes
 • Kruidvat: 1,29 voor Kruidvat allesreiniger doekjes.

Oral B Opzetborstels

 • Action: 6,95
 • Kruidvat: 9,29

Libresse Maandverband

 • Action: 0,99 cent voor 10 stuks
 • Kruidvat: 2,49 voor 14 stuks

Vuilniszakken extra hoog 35-40 ml

 • Action: 0,99 cent voor 20 stuks
 • Kruidvat: online heeft Kruidvat geen hoge zakken. De gewone kosten 0,99 voor 12 stuks

Mijn conclusie

Voor Nivea doucheschuim ben je voordeliger uit bij Kruidvat. Alle overige producten uit mijn lijstje zijn goedkoper bij de Action. Hoewel Kruidvat doorgaans goedkoper is dan de supermarkt, is het niet echt een vervanger voor de Action.

Niet qua prijs, en niet qua aanbod.

Leestip: Isopropyl bij Kruidvat

Similar Posts

19 Comments

 1. Natuurlijk niet, voor zover ik weet verkoopt het Kruidvat niet altijd bestek of glazen of andere meuk, zeggen we dan die niet nodig is.

  En inderdaad, wat betreft voordeel bij Kruidvat, moet je gewoon opletten wanneer ze de aanbieding van jouw merken hebben, alleen dan kom je erbij in de buurt. maar goed, de Action is voor mij 5 km fietsen heen en dan weer terug, dus ja, dan is die afweging er ook nog, is het mij waard voor die prijs verschillen. Als ik er in de buurt ben, loop ik er zeker even naar binnen. Maar niet specifiek.

  x

 2. Het is er net zo absurd druk, met volle bijna ontoegankelijke winkelpaden. Voor de shop-beleving wel vergelijkbaar. Alleen het aanbod en de prijs zijn anders.

 3. En bij Action hebben ze nooit wat je zoekt. Alleen partijen en waardeloze meuk.
  Koop je zooi gewoon bij de plaatselijke drogist of de supermarkt. En dan wat minder.

 4. Bij het Kruidvat kom ik zelden ,echt een ontzettend rommelige winkel ,ook de Action is niet mijn ding ,ook een heel onprettige winkel .Goedkope deo? ik gebruik al jaren die van de Lidl ik geloof iets ergens onder de euro [erg he] ik weet de echte prijs niet eens en niet om de prijs maar het is een van de weinige waar ik tegen kan .Doucheschuim is supergoedkoop bij Etos 1 euro wat wil je nog meer .De Action was in het begin leuk voor allerlei tuttemerul ,nu hoeft dat voor mij echt niet meer dus kom ik er bijna nooit meer .En ach nu kan het niet eens meer .

 5. Het is mij helaas te druk in onze Kruidvat in het Piazza centrum want overal staan dozen die uitgepakt moeten worden. Geen afstand daarbij en ook veel te druk binnen en er wordt totaal niet gelet over hoeveel mensen er binnen zijn. En helaas is action nu dicht hier, maar daar vind ik wel meer wat ik nodig zal hebben. Ik vind het zo wie zo al vreemd dat Kruidvat open is want levensmiddelen vind men hier niet terwijl blokker meer heb en dicht moet wezen. En daar is wel afstand genoeg en mochten er maar een paar naar binnen. Zo zie je maar weer dat er overal een groot verschil is wat open mag en wat niet. Dat maakt het zo verwarrend voor ons als koper.

  1. De ene Kruidvat is inderdaad de andere niet. Wij hebben er hier ook eentje waar inderdaad altijd dozen staan die nog moeten worden uitgepakt. Maar er is er ook eentje die heel ruim is, en waar je wel prima kunt rondlopen.

 6. Ik vind algemeen allebei goed. Het maakt voor mij echt niks uit. Action hebben meer spullen. En wat goedkoper dan Kruidvat. Kruid vat staat altijd lange rijen bij de kassa. Dat geeft irritatie in de winkel. Dan staat maar 1 kassa open. Echt waar. Action ook wel. Maar dan komt nog 1 erbij. Fijn weekend.

 7. Het is echt geweldig hoe jij alles iedere keer weer uitzoekt. Nu ook weer met de prijsvergelijking. Ik vind de Kruitvat een prima winkel en eigenlijk niet te vergelijken met de action. Ze hebben er geregeld leuke en fijne aanbiedingen.

 8. Aan allebei deze winkels heb ik heel eerlijk gezegd een hekel, dus of de één nu een goede vervanger is voor de ander? Daar kan ik niet over meepraten. Maar voor de fans van deze discounters, en dat zijn er vast veel vanwege de gunstige prijsjes, is dit natuurlijk hele fijne info om door te spitten.

 9. Het voordeel van de Action vind ik ook dat je daar niet hoeft op te letten wanneer producten in de aanbieding zijn. Dat probleem heb ik bij Kruidvat wel altijd. En dat vind ik dan weer veel te veel moeite;).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.