Blauwe Nivea als dagcrème en nachtcrème: een goed idee?

Blauwe Nivea als dagcreme

Blauwe Nivea als dagcrème?

Het begon allemaal toen ik een interview las met André van Duin. Daarin kwam ter sprake dat hij er zo goed uitzag voor zijn leeftijd. Daarop verklaarde André van Duin dat hij zijn hele leven het Nivea blauwe blik gebruikt voor zijn gezicht! Dat blauwe Nivea blik kent denk ik bijna iedereen wel! Het is spotgoedkoop, overal verkrijgbaar en nu zou het dus ook nog eens geschikt zijn als huidverzorging?

Zelfs míjn lakse interesse werd hierdoor gewekt.

Ik ben nu eenmaal niet bepaald iemand die moeite doet om haar gezicht te verzorgen. Sterker nog, ik héb geen dagelijkse verzorgingsroutine. Hoogstens kledder ik bij tijd en wijle wat crème op mijn gezicht, in een oprisping van paniek. Meestal als ik een eng artikel heb gelezen over de kwalijke gevolgen van niets doen aan huidverzorging.

Maar het verhaal over het positieve effect van iets simpels als het Niveau blauwe blik voor je gezicht sprak me aan. Dus ik besloot dat eens nader te onderzoeken.

Blauwe Nivea als dagcrème: ervaringen

Ik kwam diverse positieve verhalen tegen over Nivea in het blauwe blik als gezichtscrème. Deze bevestigen het verhaal van André van Duin. De meest overtuigende ervaring met de positieve kracht van Nivea in het blauwe blikje komt van journaliste Claire Cisotti. Zij smeerde 4 weken lang de linkerhelft van haar gezicht in met Nivea uit het blauwe blikje, en de rechterhelft met de veel duurdere gezichtscrème Creme de la Mer.

Even voor de aardigheid: hieronder de twee crèmes bij elkaar zodat je goed het prijsverschil kunt zien.

Niveau blauwe blik versus Creme de la Mer: 6,29 versus 159,99

Creme de la Mer kost 159,99

Screen Shot 2019 09 01 at 14.09.39

Dit blik Nivea cème in het blauwe blik kost 6,29

Screen Shot 2019 09 01 at 14.10.00

Experiment Claire Cisotti 4 weken Nivea gebruiken: wat is het effect?

Voordat Claire Cisotti met het Nivea blauwe blik experiment begon, liet ze haar huid beoordelen door Nicolas Miedzianowski-Sinclair van The Cosmetic Imaging Studio. Die maakte een scan van haar gezicht met een Visia machine. Na 4 weken smeren werd er opnieuw een scan van haar huid gemaakt. De resultaten waren verbluffend: de Nivea crème werkte het best.

 • De kant die Claire met Nivea had ingesmeerd was beter gehydrateerd.
 • Haar huid was minder rood.
 • Een aantal van de fijne lijntjes rondom haar ogen waren verdwenen.
 • Haar huid aan de ‘Nivea kant’ was vergelijkbaar met de huid van iemand die 5 jaar jonger was dan Claire’s kalenderleeftijd.

Mijn ervaringen met Blauwe Nivea als nachtcrème

Bij de Kruidvat kocht ik twee blauwe blikken Nivea, want de tweede was gratis : ) Eén pot zette ik beneden in mijn kantoortje, en de andere deed ik in mijn nachtkastje. ‘s Avonds als ik naar bed ging smeerde ik een flinke laag op mijn gezicht. Zeker in de winter smeerde de Nivea crème niet zo makkelijk, want onze zolder slaapkamer wordt best koud. Maar met een beetje goede wil, kon ik het best uitsmeren.

In de zomermaanden is onze slaapkamer net een oven, voordat ik de vaste airco in huis aan heb gezet. Prettige bijkomstigheid is dat de Nivea crème in het blauwe blikje door de warmte veel makkelijker smeert : )

De Nivea crème laat een laagje op mijn gezicht achter. Na een half uur voel ik de crème nog steeds zitten. Het is dus niet dat het onmiddellijk intrekt. Maar als ik ‘s ochtends wakker wordt, is het wel keurig ingetrokken.

Andere mensen die Blauwe Nivea als dagcrème gebruiken

Niveau in het blauwe blik est. 1911

De Nivea crème in het blauwe blik bestaat al sinds 1911! En al die tijd is de samenstelling amper veranderd. De naam Nivea is afgeleid van het Latijnse bijvoeglijk naamwoord niveus, dat sneeuwwit betekent. De crème doet haar naam eer aan: ze is ook echt sneeuwwit! Nivea in het blauwe blik was de eerste stabiele zalf op basis van zowel water als olie.

Mijn conclusie over Blauwe Nivea als dagcrème

Is mijn huid beter geworden van de Nivea crème? Geen idee eigenlijk. Ik heb mijn huid van te voren niet laten testen. Maar op z’n minst krijgt mijn huid nu tenminste dagelijks wat verzorging. Voor de prijs van een blauw Nivea blik hoef ik het niet te laten. En zeker na het lezen van de ervaringen van journaliste Claire Cisotti heb ik besloten om de Nivea in het blauwe blik als dagcrème en nachcrème te blijven gebruiken.

Wat zal ik mooi worden!

N.B. Omdat de Nivea crème in het blauwe blikje best dik is, smeert het minder makkelijk uit dan officiële gezichtscrème.

Wat gebruik jij als gezichtsverzorging? En heb je Nivea in huis?

Gebruikte bronnen: o.a. Nivea, Wikipedia, Curvacious, GeekyPosh, The Insiders, Kaleidoscope, Quora

Similar Posts

42 Comments

 1. ik gebruik eigenlijk telkens wat anders, want ik las eens dat overal wel iets goed in zit, dus….
  maar op het werk hebben al de oudjes een pot nivea, het is het bekendste
  .* Een @->- voor jou.

 2. Hoi Nicole,

  ja, natuurlijk gebruik ik Nivea.
  Overal voor… behalve… op mijn gezicht.
  Ik heb het een tijdje uitgeprobeerd, maar krijg er zo’n jeuk van. De hele nacht lag ik op mijn gezicht te krabbelen… Blêjh! Ik denk dat het bij mij mijn huid teveel afsluit.
  Of zoiets.
  Daarom gebruik ik iets van l’Oreal, dat ik bij de Action koop. Ook voor een habbekrats. Werkt prima!

  Groetjes van Marlou

  .

 3. Grappig!
  Mijn vader gebruikt ook al zijn hele leven Nivea creme, na het scheren. Hij is nu 92 en heeft een mooie huid. Maar ik denk dat de conditie van je huid niet alleen te maken heeft met wat je erop smeert. Het komt ook van binnenuit. Mijn vader heeft over het algemeen een groot herstelvermogen, bijvoorbeeld, tenminste wat zijn huid betreft (met wondjes e.d.).
  Maar leuk dat je hier aandacht aan besteedt!

 4. Tja, ik vrees dat ik net zo ‘goed’ ben in gezichtsverzorging als jij. Ik smeer niks. Alleen mijn lippen, die smeer ik elke avond in met Purol. Zodra ik dat een nachtje oversla, loop ik met een open wond op m’n lip. Al járen.

 5. De enige gezichtscrème waar ik tegen kan is nivea soft die verkopen ze ook in een grote pot. Ik verzorg mijn huid altijd wel. Ik kreeg alleen bij andere crèmes kleine pukkeltjes. En nivea soft is de enige crème die dit niet doet. Het trekt heerlijk snel in.

 6. Ik smeer ook nooit iets, al krijg ik hele potten met smeersels van mijn moeder, die zij weer gratis krijgt bij een bestelling. Ik vind Nivea te dik voelen. Alsof ik het dichtsmeer. Heb nu een Kruidvatdagcreme staan, maar ook die vind ik eigenlijk te dik.
  Maar wel leuk die vergelijking.

  1. Probeer een keer Nivea Soft hydraterende crème (2.19 euro bij AH). Is heel zacht, niet vet en smeert goed uit.
   Ik heb geen aandelen of zo hoor, vind het gewoon een goed product.

 7. Ik gebruik al jaren de dag- en nachtcreme van de Aldi. De nachtcreme doe ik voor het slapen op want die is wat vetter.
  In de zomer gebruik ik een bb creme van Vichy met een kleurtje. Mijn huid is nu eenmaal wat gevlekter en bleker dan in mijn jonge jaren. En ik vind dit wat verzorgder staan. De creme heeft ook factor 50. Dit doe ik omdat ik laatst geholpen ben aan een plekje op mijn neus. Hij dekt de huid met een mooie kleur en ik heb daar wel de prijs voor over. Na het schoonmaken van mijn gezicht gebruik ik dus de vette creme van de Aldi.

 8. Ik gebruik Nivea Soft hydraterende crème. Een tube van 75 ml kost 2.19 euro. Geen geld want ik doe er heel lang mee (gebruik het alleen voor mijn gezicht – als ik het niet vergeet). Die blauwe pot heb ik ook in huis maar ik vind hem niet fijn om te gebruiken. Te dik en te vet.

 9. Ik ben ook fan van Nivea soft.
  Man en ik gebruiken het allebei. Voor gezicht, en body het douchen.

  Heel makkelijk. Één grote pot in het toiletkastje.

  En als je ze in de aanbieding koopt voor 1+1 gratis, ben je maar heel weinig kwijt.
  Die aktie komt heel regelmatig terug.

 10. Ik gebruik een goedkoop smeerseltje voor de ouder wordende huid van de HEMA. Alleen ‘-smorgens btw.

  Ik heb een tijdje niveau blauw als dagcreme gebruikt, maar dat had een negatief effect op de conditie van mijn huid. De prorien liepen vol zooi door die vettigheid en de meeëters vierden feest.
  Ben er acuut mee gestopt.

  Het spul heb ik niet (meer) in huis.

 11. Ik weet alles van Nivea. Ik gebruikt alleen niet. Zit parfum in denk ik. Gebruikt zonder parfum. Gezicht crème zonder parfum erin. Anders krijg ik uitslag van. Dan moet ik niet hebben. Ieder mens gebruikt wat anders.

 12. Je gezicht schoonmaken voor je gaat smeren is ook belangrijk. Kan gewoon met water. Anders wrijf je alle stof, vuil en huidvet samen met de Nivea in je huid,
  Ik vind Nivea heel lekker ruiken maar kan er jammer genoeg niet goed tegen, krijg er rode vlekken van.

 13. Ik gebruik (na heel veel andere dingen geprobeerd te hebben) nu Wild Argan Oil Body Butter. Van de Body Shop. Subtiele geur die lang blijft hangen. En net als Nivea duurt het even voordat het opgenomen is in je huid. #drogehuid

 14. Ik gebruik de producten van Biodermal. Bevallen me toch het best. Heb veel merken geprobeerd, maar bij Biodermal blijven hangen. Vaak heeft het Kruidvat een actie, dan heb je twee voor de prijs van 1, goed te doen dus!

 15. Door het blikje Nivea ben ik (helaas of gelukkig) erachter gekomen dat ik super allergisch ben voor lanoline. Ik smeër het nooit meer.

 16. Ik gebruik al jaren dove rich nourishment creme. Dat is die in het platte potje. Heerlijke creme voor mijn droge huid. Niet duur en heel vaak een actie van 1+1 gratis. Ook mijn dochters gebruiken het inmiddels als dag en nachtcreme.

 17. Uiercrème, 1,50 bij Action, een enorme pot. Kun je gezicht en hele lijf mee insmeren. In de winter in combi met vaseline voor de nacht.

 18. Ik vind de blauwe nog es helemaal niks. Het laat een witte waas op me lichaam achter.
  Ik gebruik cacoaboter.
  Wel gebruik ik nivea soft als basis voor mijn make up.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.