Tuinpret met de Bonte Specht en Eekhoorn

Terwijl ik vredig mijn koffie van 10 uur dronk, zag ik ineens een nieuwe bezoeker bij het vogelvoer. Ik verslikte me bijkans in de koffie, in mijn haast om mijn smartphone te pakken en hem vast te leggen op de gevoelige plaat. Hierboven zie je het resultaat!

Is het de Grote Bonte Specht?

Eerst dacht ik dat het een ekster was, maar bij nader inzien is het dénk ik een Grote Bonte Specht! De vogel is wit met zwart, maar onderaan zijn lijf meende ik wat roods te zien.  Ik heb de Grote Bonte Specht gegoogled, en op vogelbescherming.nl staat een foto. De vogel in onze tuin heeft geen rood op het hoofd, maar wel aan de onderkant. Dus zeker weten doe ik het niet.

Ook nog een eekhoorn!

En net toen ik dacht: ‘Beter wordt het niet,’ kwam er een eekhoorntje langs huppelen en snel de boom insjezen:

En toen….

En toen kwam er ook nog een heuse eenhoorn langs!

Eenhoorn

Echt waar?

Nee.

Similar Posts

26 Comments

 1. Zo aan de zwarte lijnen te zien in vergelijking met foto’s op internet ben ik bijna wel zeker dat het een specht is, de rode vlek zit zo bovenop zijn kop dat ik denk dat het niet raar is dat je die op jou foto niet ziet. Gaaf hè. Wij wonen gewoon in een rijtjeshuis in Amersfoort maar met een voor stad redelijk groene tuin en hadden er een in onze kersenboom zitten vorige zomer. Ik heb er de hele dag van na kunnen genieten. Helaas geen foto omdat ik net met iemand aan de telefoon was. Dat was dan wel weer jammer.

 2. We hebben 3 bonte spechten die we aan de tekening nu herkennen erg regelmatig langskomen. Paar jaar geleden waren ze veel schuwer dan nu. Toen hoefde je maar even met je hoofd te bewegen en weg waren ze maar nu blijven ze veel langer zitten wel erg oplettend altijd.

  Herinnert me eraan dat ik de pindakaas en de bollen nog moet gaan verversen, anders krijg ik klachten van ze

 3. Bij ons komt de grote bonte specht ook regelmatig snoepen van de pindakaas of van de vetbollen. Maar ik vind het nog steeds bijzonder, zo’n prachtige vogel. Die bij jou is een vrouwtje. Die hebben de rode vlek op het achterhoofd niet.

 4. Een groene specht zie ik hier ook weleens

  maar hij wil niet op de foto

  Een eekhoorn zie ik zelden, maar die zijn me te vlug af…

  en een eenhoorn.. dat wil je niet weten

  groeten

 5. Nou….de specht komt hier sinds kort ook steeds eventjes langs. Echt zo raar was dat de eerste keer dat we hem zagen En dat gewoon in een woonwijk (wel in een dorp😁 )

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.