Reacties

Zelfgemaakte cadeautjes: eenvoudig om te geven of te houden — 30 reacties

 1. Hey, ieder zo z'n talenten. Je kunt veel besparen op gebieden waar je goed in bent. Houd je ruimte over om het op een ander vlak, wat meer 'uit te besteden'.

  (Klinkt als een erg leuk boek trouwens!)

 2. Lig helemaal in een deuk om je verhaal. Ik zie je al 3 maanden schudden met die fles ;)

  Ik ben niet echt van het zelfgemaakte, of het moet een lekkere taart of cake zijn die ik cadeau geef. Wel stel ik vaak zelf cadeaupakketjes samen in een bepaald thema. Heb ook altijd cellofaan in huis, en bewaar alle lintjes en kaartjes etc om te hergebruiken.

  Groet Isabelle

 3. Zoek iets dat je graag doet en waarmee je je vertrouwd voelt. In jouw geval misschien een mooie koop scoren bij de kringloop (daar ben je goed in, dat is al meermalen bewezen) en die mooi inpakken. Of een boeket met leuke toepasselijke comic als kaartje (daar ben je goed in, dat is ook al meermalen bewezen).

 4. Boekjeswijheid dus... 'k Heb meer aan ervaringsdeskundigen.
  Wat denk je van een pot eigengemaakte jam of chutney? Of eigengebakken koejes, leuk verpakt in een glazen (wegwerp) pot versierd met leuke linten (die je weer bewaard hebt van zelfgekregen cadeautjes).
  Of, als je handig bent met de naaimachine, een leuk katoenen tasje, of een leuke eigengemaakte bloemenvaas?
  https://cfabbridesigns.com/craft-projects/a-passion-for-pink-newspaper/
  En zo kun je nog veel meer ideetjes googelen.
  Succes. En wees blij dat je dat boek niet gekocht heb. ;-)

 5. S kijkt altijd op pinterest en youtube voor leuke cadeautjes. En dan gaat ze knutselen. Vaak staat daar hele duidelijke uitleg op.

  Love As always
  Dimario

 6. Ja dat heb je vaak vind ik, van die onmogelijk te maken diys. Mijn dochter maakt soms een herinneringspotje voor vrienden, zo'n potjes die ze vult met allerlei verschillende briefjes en op elk briefje staat dan een leuke herinnering die ze samen hebben of andere dingen die heel persoonlijk op ze slaat zoals een liedje dat veel voor ze betekent o.d Het potje versiert ze natuurlijk dan ook. Ik vind het altijd wel leuk. Ik heb toevallig laatst een mooie foto uitgeprint en in een lijstje cadeau gegeven, ook leuk altijd inderdaad.

 7. Die potten met ingrediënten vind ik zo leuk! Ziet er op één of andere manier heerlijk feestelijk uit. Ik begin er gewoon niet aan om cadeautjes zelf te maken, want dan geef ik het altijd met wat 'verlegenheid' weg.

 8. Hahaha, elke dag drie maanden lang schudden, wat een onzin. Mensen doen vaak zo ingewikkeld met recepten, dat staat stoer en alsof je er verstand van hebt(en het vult de pagina's in je boek).
  Ik ben ervaringsdeskundige,ik maak zelf drankjes en likeuren. Hoe ik het doe? Alle ingrediënten in een pot doen, een week in de vensterbank en wel (bijna) elke dag even schudden en daarna onderin de voorraadkast zetten en maanden vergeten. Afgelopen jaar notenlikeur gemaakt van onze walnotenboom....die was ik helemaal vergeten nadat die onder in de kast stond dus vorige week pas geproefd. Normaal vul ik een klein flesje met likeur en die is dan voor een jarige ofzo. Ik maak dus niet speciaal voor iemand een bepaalde likeur.

  • Dat klinkt helemaal niet zo moeilijk Greet! Goed om te lezen dat het niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Wat leuk dat jij zelf drankjes en likeuren maakt ook trouwens.

 9. Wat niet moeilijk is om te maken is een potje met bloembolletjes erin.
  Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een gebruikt potje of mandje hergebruiken.
  Vaak koop ik dan alleen de bloembolletjes, en vul ik het verder aan met wat mos, takjes of mooie steentjes. En in deze tijd kun je er bijvoorbeeld wat decoratie eitjes op doen.
  Zo heb je een semi-zelfgemaakt cadeautje, goed voor het milieu omdat je hergebruikt, en goed voor je portemonnee.

  • Zeker in jouw geval vind ik dat een prachtig idee Sjoerd, want ik vind dat je echt hele mooie dingen maakt. In mijn geval vrees ik dat het bij een soort koppoters zou blijven...

 10. Voor opa's en oma's gaan wij vaak voor zelfgemaakte cadeautjes. Daar zijn ze dol op, zeker als ze door de (achter)kleinkinderen gemaakt zijn! Voor andere mensen doen we dat eigenlijk nooit, maar ik zie in je blog wel leuke inspiratie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder