Dag coronacoupe, Gewoon Bloot en nieuwe Linkparty

Huisvlijt linkparty

Het was de week van een paar voorzichtige versoepelingen. Diverse mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om 10 minuten te winkelen in de Action, en de kappers zijn koortsachtig aan het knippen. Ik las dat sommige kappers zelfs op zondag werken.

Zelf heb ik nog van geen van beide mogelijkheden gebruik gemaakt. Het lijkt me een beetje stresserig, om met zo’n tijdsdruk door de Action te racen. Maar omdat ik aanstaande maandag toch in de buurt ben omdat ik boeken moet ophalen bij de bibliotheek, heb ik toch een ‘tijdslot’ gereserveerd. Het lijkt me niks, maar goed, dan heb ik dat ook eens meegemaakt. Later deze week een post over mijn ervaringen met winkelen op afspraak in Action!

Gewoon Bloot: kinderen stellen vragen aan blote volwassenen

Verder kwam er in het nieuws dat de SGP de uitzending van het programma Gewoon Bloot wil voorkomen. Dat is een programma waarin kinderen vragen kunnen stellen aan een stel blote volwassenen. De gedachte daarachter is om blote lichamen gewoner te maken, en te laten zien dat ieder lichaam ‘normaal’ is. Hoe het er dan ook uitziet. Hieronder het fragment uit Gewoon Bloot dat Het Jeugdjournaal liet zien:

Tsja…

En dan nu door naar de wekelijkse linkparty waar je jouw blogpost kunt delen en leuke blogs ontdekken!

De populairste post van week 9 van 2021 + de nummers 2 en 3!

De post waarop het meest geklikt in de afgelopen week, was de post Corona van het blog Inge Beleeft.

Corona

 • Op nummer 2 staat de post: Bent u hier bekend van het blog Saya May
 • Op nummer 3 staat de post Nieuwe of gerecyclede keuken van Groener Leven.

Ben je nieuwsgierig naar deze blogposts? Je vindt ze in de linkparty van vorige week.

Linkparty week 10 van 2021

Klik op de blauwe knop met de tekst Add Link en voeg de blogpost toe die je wilt delen! Let op: plaats de link naar je blogpost, niet de algemene link naar je blog, want dan kun je niet kans maken op de nummer 1 plek.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Deel deze leuke linkparty met anderen!

Vind je deze blog hop een leuk idee? Dan kun je hem heel eenvoudig delen op je blog. Kopieer en plak de code onder het plaatje en plak hem in een blogpost of in je sidebar!

Huisvlijt

Similar Posts

8 Comments

 1. Typisch D66 om dit bespreekbaar te maken voor kinderen. Toen ik kind was, vond ik oude blote mensen raar. In de pubertijd gaat het ontdekken van jezelf op sneltreinvaart.
  Blote oudere mensen stoten kinderen af. Niet doen dus.
  Ik mis wel de FA reclames en dat gewoon bloot op het strand normaal was. Dat was een leuke tijdgeest. Via de tv is het opgedrongen. Ik herinner me nog Phil Bloom die met de trouw op tv kwam. Dat had wat. Maar je gaat niet kinderen lastig vallen met dit.

 2. Bloot is niet iets om te schamen, maar ook niet iets om op te dringen. Belangrijk is dat kinderen leren dat het niet iets slechts is. Wel moeten ze oppassen voor bepaalde lui op sociale sites die ze graag uit de kleren zouden zien gaan.

 3. De combinatie kinderen, gewoon en bloot begrijp ik niet. Hadden de volwassenen echt geen badgoed kunnen aantrekken? Ze kunnen beter een programma maken voor kinderen dat ze zich letterlijk niet moeten blootgeven. Vooral niet op internet. Dat zet pas zoden aan de dijk.

 4. Hierover las ik al. Ook dat een van de christelijke partijen bezwaar maakte alsof de kinderen iets heel slechts werd aangeleerd.
  Tijd om politiek en religie eindelijk eens te scheiden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.