Winkelen op afspraak bij Action: hoe het werkt + ervaring

Winkelen op afspraak bij Action

Winkelen op afspraak bij Action.

Het is eigenlijk een paradox, want winkelen is in mijn beleving juist heel vrijblijvend ergens binnenwandelen en een beetje rondneuzen. Winkelen op afspraak is per definitie eigenlijk niet winkelen. Maar goed, je kunt dus winkelen op afspraak bij de Action.

Winkelen op afspraak bij Action

Hoewel mijn eerste reactie was: ‘Dat lijkt me niks, ik wacht wel tot de winkels weer gewoon open gaan,’ deden zich een aantal omstandigheden voor waardoor ik van gedachten veranderde. Ik moest namelijk toch naar Varsseveld om boeken op te halen voor mijn vrijwilligerswerk voor Boek aan huis van de bibliotheek. De bibliotheek zit bijna aan de Action vast! Dus besloot ik dat ik dan net zo goed dat winkelen op afspraak bij de Action eens kon proberen.

Hieronder een overzicht van de stappen die je moet doen om een afspraak te maken

Afspraak maken bij Action

 1. Ga de website van de Action
 2. Linksonder het logo staat een oranje balk met de tekst: ‘Meer over winkelen op afspraak’. Klik daarop.Winkelen op afspraak bij Action
 3. Op de pagina waar je dan komt staat een grote button: Klik op: Kies een winkel.kies een winkel
 4. Vervolgens kun je de Action jouw locatie laten gebruiken, of een plaatsnaam of postcode invullen. Ik vulde een plaatsnaam in. Wat je vervolgens doet, is klikken op het adres van jouw Action.Winkelen op afspraak bij Action
 5. Nu begint het ergens op te lijken, want op de pagina die dan komt staat een veelbelovende oranje knop met de tekst Maak een winkelafspraak:adres kiezen
 6. Maar juich niet te vroeg. Nadat je hebt geklikt op Maak een winkelafspraak, kom je op een pagina waarop je opnieuw moet klikken op een oranje button:Winkelen op afspraak bij Action
 7. Nu heb je echt wat! Want nu kun je een dag en tijdstip kiezen voor winkelen op afspraak bij de Action: dag kiezen
 8. Onderaan dit formulier met tijden, moet je je naam en emailadres opgeven, en vervolgens bevestig je de afspraak.
 9. Je krijgt een bevestigingsmailtje dat je een afspraak hebt voor winkelen op afspraak bij de Action. Daarin staan ook alle dingen waaraan je moet denken, en het verzoek om 10 minuten van te voren aanwezig te zijn.

Hoe winkelen op afspraak? Instructies in de bevestigingsmail

 • Kom alleen, de afspraak is voor 1 persoon
 • Meld je 10 minuten voor jouw winkelafspraak bij een medewerker
 • Er is een aparte wachtrij voor “Winkelen op afspraak”, ga niet in de Click & Collect rij staan
 • Als je te laat bent kunnen we je helaas niet meer toelaten, maak dan een nieuwe afspraak
 • Neem je bevestigingsmail mee, geprint of op mobiel! Dit is heel belangrijk, want dit mailtje is je toegangsbewijs.
 • Draag een mondkapje en desinfecteer je handen
 • Heb je corona gerelateerde gezondheidsklachten? Blijft dan thuis, afmelden hoeft niet
 • Je hebt 10 minuten de tijd om te winkelen. Zorg dat je binnen de tijd klaar bent, zodat klanten na jou ook evenveel tijd hebben om te winkelen.
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand
 • Er is een medewerker beschikbaar voor vragen
 • Als de tijd bijna voorbij is, wordt dit omgeroepen in de winkel
 • Reken af bij de kassa, bij voorkeur met betaalpas, creditcard of mobiel, maar contant of met cadeaukaart is ook mogelijk
 • Tijdens dit winkelbezoek kan je niet ruilen of retourneren. Dit is weer mogelijk als onze winkels volledig open zijn.
Winkelen op afspraak bij Action
Ik stond daar dus met een afspraakbevestiging op zak!

Hieronder mijn ervaringen met winkelen op afspraak bij de Action

Winkelen op afspraak bij de Action: mijn ervaringen

Ik was uiteraard ruim 10 minuten voor mijn afspraak bij de Action. Het was gelukkig totaal niet druk. Keurig op tijd mocht ik naar binnen. Omdat onze printer weer eens geen inkt had, gebruikte ik mijn smartphone met het bevestigingsmailtje als bewijs van mijn afspraak. Eenmaal binnen mocht ik doorlopen naar een karretje, dat ik eerst kon schoonmaken. In het karretje lag een eierwekker die was ingesteld op 10 minuten. Ik moest hem aanzetten toen ik de winkel in ging.

Winkelen in 10 minuten

Ik voelde de tijd in mijn nek hijgen, en ging met gezwinde draf de Action in. Van de consternatie was ik meteen al mijn zorgvuldig samengestelde boodschappenlijstje kwijtgeraakt… Ik moest dus uit het blote hoofd mijn boodschappen doen. Gelukkig hadden ze niet de hele indeling veranderd bij de Action, en kon ik mijn standaard rondje lopen. Ik kocht onder andere organisch afvalzakjes, aanmaakblokjes, soda en bakpapier. Met nog 9 seconden te gaan bereikte ik de kassa.

Andere ervaringen met winkelen op afspraak

Juf Jannie

In onderstaand filmpje de ervaringen van Juf Jannie met winkelen op afspraak.

Kelly Caresse

Ook blogger en vlogger Kelly Caresse ging winkelen op afspraak bij de Action. Zij maakte onderstaand filmpje van hoe ze door de Action sprint.

Mijn conclusie

Eerlijk is eerlijk, het winkelen op afspraak bij de Action viel me niet tegen. Ik vond alleen de tijdsdruk niet prettig, maar verder was het goed te doen. Het was eigenlijk heel gewoon om weer eens in de Action te zijn. Maar het is niet iets dat ik op korte termijn nog een keer voor mijn plezier doe.

Dan moet ik echt wel iets dringend nodig hebben.

Leestip: Mondkapjes Action

Hoe zijn jouw ervaringen met winkelen op afspraak?

P.S. Vanmiddag een ‘shoplog’ met de dingen die ik kocht in nog geen 10 minuten : )

P.P.S. Ik wou nog even zeggen dat het heel knap van mij was dat ik nog een foto kon maken van die kookwekker in mijn karretje! Dat ging van mijn kostbare winkeltijd af ; )

Similar Posts

28 Comments

 1. Foto van de eierwekker, je doet alles voor je log.
  Winkelen is anders dan eerst, maar wel een begin aan een normaal leven. Hans

 2. Goed om te weten. Ik heb weinig nodig. Ik mis de bijvulzeep, maar de Makro is open, kost meer, ook meer tijd. Andere spullen kocht ik elders. Als we ooit weer normaal kunnen shoppen ben ik van de partij. Voor Action ben ik blij dat jij in ieder geval een behoorlijk bedrag bij elkaar hebt gesprokkeld.

 3. ha Nicole,

  eigenlijk had ik alleen een blocnote nodig.
  Maar omdat je voor 15 euro moet besteden heb ik er nog van alles bij gedaan.
  Kom ik daar……
  BLOCNOTE uitverkocht!

  Voorlopig ga ik niet meer.
  groetjes!

 4. Echt… aan mij zo niet besteed dit, als ik al naar de Action ga, of de Praxis waarvan ik net een mail heb gekregen dat je op afspraak maar 15 minuten krijgt in de bouwmarkt? Echt hoor, ik ben al langer aan het zoeken waar ik iets moet vinden wat ik eventueel nodig heb, maar goed, 10 minuten bij de action, als ik daar al heen ga dus, dan wil ik rustig aan, mijn tijd nemen, alles bekijken, zien, lezen… voelen zelfs soms… kortom… ik kom er niet vaak, maar als dan, kan ik er wel mijn tijd voor nemen en er 3 kwartier rond hangen.

  Ik wacht wel tot het allemaal weer wat meer normaal is en open. Ik snap het nog steeds niet waarom alles dicht moet, het ging gewoon goed. het is in mijn ogen echt weer een kwestie van een paar slechten die zich nergens aan hielden, die het voor de rest hebben verknald.

  x

  1. Goede vraag Conny. Ik denk dat je dan wordt aangesproken en op indringende toon wordt verzocht je naar de kassa te begeven. Zoiets maak ik nooit mee, want ik ben veels te braaf ; )

 5. Dit is dus echt helemaal niks voor mij want ik loop heel traag en voor ik dan goed en wel binnen ben moet ik er dus weer uit. Gelukkig nog genoeg in de voorraad en ik wacht wel wel tot het weer normaal is hoor. Snap ook niet dat dit hier zo moet want in de levensmiddelen winkels is toch ook alles normaal. Kan je gewoon rustig winkelen zonder stress.

 6. Deze spullen verkopen ze toch ook gewoon bij de suup? Als ik dan al naar Action zou gaan, zou ik dat doen voor winkelexclusieve zaken. Maar gelukkig is de nood er niet. Ik heb zo’n hekel aan Action.

 7. Ik vind 10 minuten best wel kort. Bij andere winkels mocht ik een halfuur binnen blijven. Bij een winkel zelfs een uur. Maar dat waren andere soorten winkels dan de Action waar heel Nederland heen wil

 8. Ik heb inmiddels al twee keer op afspraak moeten winkelen voor een cadeautje. Maar eerlijk? Anders zou ik het lekker uitstellen tot ik op mijn gemak kan winkelen. Hoewel de tweede keer mij een stuk beter af ging dan de eerste keer. Winkelen met druk is – zoals jij al zegt – niet echt winkelen.

 9. Toen ik de foto zag, was dat ook het eerste wat ik dacht: heb je dat óók nog in die tijd gedaan? Het lijkt me heerlijk om door zo’n rustige Action te gaan, maar tien minuten lijkt me ook kort. En als ik zie hoeveel plekken er nog vrij zijn, zou ik denken dat ze wel afspraken van twintig minuten in kunnen plannen. Lijkt me voor iedereen net iets rustiger…

 10. Ik kom op dit moment alleen in de essentiële winkels. Dat scheelt afspraken maken en tijdsdruk.

  Love As Always
  Dimario

 11. Met die tijdregistratie gaat het plezier in winkelen verloren en wordt er weer meer en meer gestrest. Daar houd ik helemaal niet van. En zeker 10 minuten, de tijd is zo voorbij want deze staat nooit stil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.