Pijn in de nek

images

Toen ik vannacht opstond, om naar de wc te gaan, voelde ik het al: ‘Uh-oh… mijn nek doet pijn.’ En vanochtend voelde ik me net de Efteling attractie van Lange Jan, die stijfjes met zijn nek draait.

Moederen met een blessure vind ik moeilijk. Omdat mijn pijnlijke nek me al genoeg prikkelt, kan ik alle vragen en geruzie van de kinderen er maar moeilijk bij hebben. Dus rommelde ik in het medicijnmandje op zoek naar de tube Midalgan en twee Paracetamols om de boodschap van mijn nek en schouders te onderdrukken.

Normaliter grijp ik niet snel naar pijnstillers, omdat pijn natuurlijk een boodschap is van je lichaam, en in het geval van bijvoorbeeld hoofdpijn, beschouw ik het als een signaal te gaan liggen. Maar van mijn schoonmoeder heb ik gehoord dat het onderdrukken van spierpijn verstandig is, omdat je anders je beweging en houding gaat aanpassen, waardoor het alleen maar erger wordt.

Met nieuw begrip herinner ik me mijn vader die in mijn kindertijd altijd zeer huiverig was voor ‘pijn in de nek’, waardoor we nooit het autoraampje mochten opendraaien. Dat vonden wij als kind zwaar irritant, want we hadden het warm. Maar nu snap ik wel dat mijn vader nekpijn wilde vermijden!

Dus nu zit ik hier met Midalgan in mijn nek, en twee paracetamols in mijn lichaam te wachten tot het over is. Want geduld is een schone zaak, maar veel heb ik er niet van.

Daarom ben ik toch maar snel even naar de Kruidvat gefietst voor nog wat eerste hulp bij nekpijn, namelijk Advil en zo’n schouderkompres van ThermaCare. De Advil omdat daar Ibuprofen in zit, en dat lijkt me letterlijk meer op z’n plaats dan een algemene pijnstiller. En de ThermaCare omdat mijn zusje daar nogal juichend over was.

Want pijn in de nek is zoals de Engelsen dat zo treffend zeggen: ‘A pain the neck’!

SDC10414

Similar Posts

8 Comments

 1. Bij ons hebben ze ook regelmatig nek pijn.
  Een warme pittenzak helpt ook erg goed.
  Ik hoop dat je,je inmiddels al weer wat beter voelt!!
  groetjes van Caatje

 2. Hoe herkenbaar. Zelf pijn hebben en kinderen, dat is niet de beste combinatie. Ik leg het ze altijd maar uit waarom ik dan zo kribbig ben. Hopenlijk ben je er snel weer van af, sterkte!
  Groeten, Jolanda

 3. Net als Caatje, gebruik ik een warme pittenzak voor pijn in nek en rug met een sjaal er om heen.
  En je weet het hé, 6 paracethamols mag je slikken per dag. Ibuprofen gebruik ik nooit vanwege mijn maag.

  Het is vast de drukte en de laatste loodjes voor de zomervakantie, dan heb ik meestal pijntjes in de onderrug, mijn incasseringsvermogen is dan 0,0.
  Sterkte!!

 4. Achhhhhh…ziele piet !!!……………heel veel sterkte…………..enne volgens mij duurt het altijd wel een paar dagen hoor………………dusse………….heb geduld het gaat over !!

  Dikkke kus van mij……………dat helpt echt !!!! hahahahhah!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.