Gratis inpakpapier bij supermarkt en Kruidvat!

gratis inpakpapier 2

Naar aanleiding van mijn blogpost over Snel en makkelijk cadeautjes inpakken, schreef een aantal bezoekers dat ze wel eens een velletje gratis inpakpapier meenemen van Albert Heijn of Kruidvat.

Bij Kruidvat zijn er zelfs gratis linten bij blijkbaar ; )

Gratis inpakpapier: service om iets meteen mooi in te pakken

Toen ik het las herinnerde ik me inderdaad dat bij Albert Heijn een grote rol inpakpapier hangt bij een tafeltje. Maar ik had er eigenlijk nooit bij stilgestaan waarvoor die diende.

Nu vermoed ik dat het een service is om bijvoorbeeld een doosje bonbons ter plekke mooi in te pakken. Een handige service dus voor als je iets koopt dat je cadeau wilt doen.

Gratis cadeaupapier bij supermarkt Coop

Hieronder de tafel met gratis inpakpapier bij de Coop bij mijn in de buurt. Ik vind dit zeker niet de beste die ik tot nu gezien heb!

gratis cadeaupapier

Gratis inpakpapier bij Albert Heijn

Hieronder het gratis inpakpapier bij ‘mijn’ Albert Heijn:

gratis inpakpapier

Gratis inpakpapier pakken bij supermarkt: asociaal?

Op Startpagina.nl kwam ik ook een discussie tegen over deze vorm van gratis cadeaupapier. Daarin werd iemand eerst streng toegesproken: ‘Het is asociaal om zo maar gratis inpakpapier te halen bij de supermarkt!’

Maar toen die persoon eraan toevoegde dat ze er natuurlijk eerst ook iets kocht, was het weer oké.

Gratis rol cadeaupapier Kruidvat

Overigens kun je bij Kruidvat ook een hele ról inpakpapier gratis krijgen! Je hebt hiervoor een geactiveerde Jouw Voordeel kaart van Kruidvat nodig. Je kiest de rol die je mooi vindt, en bij de kassa wordt het bedrag kwijtgescholden door je kaart te scannen.

gratis inpakpapier

P.S. Bonustip!

Op pixabay.com vind je gratis patronen, die je kunt printen en dan prima zijn als inpakpapier. Heb je alleen wel een kleurenprinter nodig.

Leestips

Wist jij van het gratis inpakpapier bij supermarkten en Kruidvat?

Similar Posts

20 Comments

 1. Laatst pakte ik, nav jouw blogpost, een doosje voor mijn man met spulletjes van de AH ermee in! Daarvoor nooit gebruikt. Iedereen weet duidelijk dat het van de AH is. Iets ermee inpakken wat daar niet vandaan komt komt nogal vrekkig over voor mij. Ik vind het zelf overigens geen enkel punt als iets niet ingepakt is. Uiteindelijk is dat papier voor eenmalig gebruik natuurlijk niet erg goed voor de wereld.

  1. Wat leuk dat je naar aanleiding van die blogpost er een keer gebruik van hebt gemaakt Anke : ) Iets inpakken wat je daar niet heb gekocht, zou ik ook niet doen.

 2. Ik heb ooit bij de groothandel een enorme rol bruin inpakpapier gekocht. Hierin verpak ik eigenlijk alles. Ik versier het met mooie linten, plaatjes, stempels of iets anders wat bij de ontvanger past.
  Ik maak nooit gebruik van het inpakpapier bij supermarkt of drogist. Vroeger (toen de kinderen klein waren) rond Sinterklaastijd deed ik dat wel zodat er verschillende soorten papier in de zak van Sinterklaas zaten.

 3. Bij Albert Heijn een grote rol inpakpapier, zal eens beter opletten.
  Van de Praxis ken ik het wel.
  Het is een service die men biedt, Bij de Praxis wel gebruik van gemaakt. Hans

 4. Ik vind inderdaad dat je het niet zomaar mag pakken want het is voor de klanten van die winkels. Zouden er echt mensen zijn die het zomaar nemen? fijne dag en liefs van mij

 5. ha Nicole,

  haha… ja… daar maak ik ook altijd gebruik van.
  Met Sinterklaas hebben ze leuk papier en ik pak gewoon mijn kadootjes daar in.
  Kreeg wel een keer commentaar, maar soit!

  groetjes!

 6. Misschien heb ik nooit goed gekeken, maar ik heb het dus bij ‘mijn’ supermarkt nooit gezien, zo’n rol inpakpapier. Ik vind het wel heel erg handig. Ga volgende week toch eens even goed kijken.

 7. Ik deed dat wel eens met pakjes die ik samenstelde uit bijvoorbeeld een mooie baddoeken set uit de ene winkel en een lekker zeepje van Kruidvat. Dat pakte ik dan bij Kruidvat samen in. Daar zie ik helemaal geen probleem of vrekkigheid in. Het is gewoon veel handiger met die inpaktafel en soms een lintje of een sticker voor extra versiering.

  Vroeger werd aan de kassa altijd gevraagd: “is het een cadeautje?” en dan pakte de kassière het in met een strik erop. Die paktafel is voor de winkel goedkoper, omdat de klant het zelf doet. Dat scheelt personeel en de klanten hoeven niet te wachten tot het pakje klaar is.

 8. Bij onze Jumbo hebben ze ook inpakpapier. Compleet met linten en stickers. Maar ik gebruik het ook alleen als ik iets gekocht heb bij hen in de winkel en dat in wil pakken. Ze hebben ook van dat doorzichtige folie voor bloemen. Dan kun je van twee afgeprijsde boeketjes toch een leuke bos maken.

 9. Ik haal zeker geen gratis inpakpapier, maar………….
  Als ik iets in moet pakken wat ik heb gekocht bij de winkel, neem ik wel mee, ook al zou ik thuis eventueel een ander papiertje gebruiken omdat ik dat er toch beter bij vind passen :)
  Wat meestal niet gebeurt :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.