Reacties

Boeken kaften — 26 reacties

 1. Natuurlijk moeten die rekbare kaften dan ook nog die 6 jaar doorstaan...
  en passen ze voor alle maten boeken... ik had er eigenlijk zelf nog nooit van gehoord.
  Hier hebben we al kaftpapier gekocht voor onze 2 lagere schoolkinderen, bij de action, ik dacht dat ze daar rond de 0.50 euro per rol waren... Nu hebben ze er nog niet veel nodig, voor een 6tal boeken.

  • Of die rekbare kaften echt 6 jaar mee gaan weet ik helaas ook niet. Interessant vraagstuk! We zouden iemand moeten kennen die ze al 6 jaar gebruikt!

   50 cent per rol is niet duur, maar soms merk je het wel aan de kwaliteit. Wij kochten ooit heel goedkoop kaftpapier bij de Wibra, en dat was net cadeaupapier. Rond Kerstmis moesten alle boeken opnieuw gekaft worden.

 2. Zelf heb ik het niet meer nodig voor boeken te kaften. Als ik bij de kringloop kom en er ligt kaft papier koop ik het voor een paar eurocent en gebruik het om eens iets te versturen. Dus het hoeft echt niet duur te zijn. Wat ik me wel afvraag als je voor de duurdere rekbare gaat of ze inderdaad wel 6 jaar mee gaan.
  Als je ze zelf kaft moet je bij de laatste vouw altijd eerst het boek sluiten zo voorkom je dat het niet meer dicht kan. Ik kan me dat probleem ook nog herinneren.

 3. Ik had er ook nog nooit van gehoord. Het duurt nog even voordat DL boeken moet kaften maar ik denk dat we dan ook voor het papieren formaat gaan. Dan gaan we samen kaften. Dat heeft wel weer wat gezelligs en kneuterigs.
  Tja en het argument van je dochter dat ze elk jaar wat anders wil, kan ik me wel voorstellen. Dat wilde ik vroeger ook. Op een of andere manier is hoe je boeken er dan uit zien heel belangrijk.

 4. Hoi,

  Hier wel rekbare kaften, maar ook gewoon kaftpapier. Want rekbare kaften kunnen alleen om boeken met een harde kaft. Ze gaan nu voor het 2de jaar mee. Het is wel heel erg handig moet ik zeggen. Wij hebben die van de Hema, ik zag vorig jaar dat ze aan het eind van de vakantie/ begin van het nieuwe schooljaar in de aanbieding waren.
  Hier gebruiken we dus allebei.

  Groetjes Alice

  • Mijn dochter gebruikt ze al vier jaar, en ze zijn nog goed. Ik heb wel tussendoor de lintjes moeten vervangen, of opnieuw vast moeten zetten.
   Dus goede aankoop!
   Bij boeken met een slappe kaft is het wel zo dat je een stuk karton er tussen moet stoppen voor de stevigheid.

 5. Ik heb altijd papieren kaften gebruikt, maar die kan je ook soms hergebruiken. Bij boeken met een zachte kaft kan je ze eruit halen en opnieuw over een ander boek doen.
  Maar ik denk ook dat het voor een tiener leuk is om een nieuw jaar fris te beginnen met een leuke nieuwe print.

  • Dat is waar: je kunt kaftpapier inderdaad recyclen! Maar dan heb je wel hele goede kwaliteit kaftpapier nodig denk ik. En wat je zegt: een fris begin met een nieuwe print of kleur is toch ook wel erg leuk.

 6. Hier voor het 2e jaar rekbare kaften. Ze zien er nog prima uit. Vies... geen probleem ze kunnen in de wasmachine. Er is wel verschil tussen die van de Hema en de action. De pasvorm van de Hema is echt beter. Dunne kaften maken wij steviger d.m.v. een stuk stevig karton.

 7. Hier ook rekbare kaften van de Hema. Vorig schooljaar aangeschaft en nu liggen ze te wachten op de boeken die binnenkort bezorgd worden. Ze zijn nog in prima staat. Dat kon ik niet zeggen van het dure VI kaftpapier. Met de kerst was dat al van de meeste boeken af. We hebben toen een zware kwaliteit inpak papier gekocht en die bleef gelukkig goed. Zoon had veel werkboeken die hij niet in hoefde te leveren dus die hebben we niet gekaft.
  Of ze 6 jaar meegaan de hoesjes weet ik niet. Zoon doet mavo en dat zal wel lukken.

 8. Hier hebben we het makkelijk in het Canadese. Boeken blijven op school tenzij je moet leren voor een test.Onze dochtr heft nu voor het tweede jaar een stoffen hoes en dat ziet er nog heel best uit. Heb geen idee wat ik er voor betaald heb. Maar ze vliegen als broodjes over de toonbank. Ze zijn er hier in 2 maten.
  Ze moet er nog 4 jaar mee doen dus I hope so dat alles goed blijft.
  Groet, Wilma

 9. Ik hoorde deze week pas voor het eerst van die rekbare kaften. Ik kaftte vroeger gewoon met het goedkoopste papier van de Hema en ik vond kaften nog leuk om te doen ook, dus ik deed de boeken van mijn broers ook:).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder