Boeken kaften

boeken kaften

Het is een jaarlijks terugkerend klusje voor middelbare scholieren, of hun ouders: boeken kaften.

Door een boek te kaften is het namelijk enigszins beschermd, en blijft het boek relatief onbeschadigd.

Wil je meer weten over de rekbare boekenkaft van de Action? Klik dan hier!

Boeken kaften: rekbare kaften versus gewone kaften

Rekbare kaften: ± 39 euro

Sinds een aantal jaren is boeken kaften een stuk makkelijker geworden. Er zijn namelijk rekbare kaften op de markt gekomen, ook wel rekbaar kaftpapier genoemd. Dat zijn stoffen omslagen die zo rekbaar zijn, dat je ze vrij gemakkelijk om een boek kunt schuiven.

Zelf heb ik rekbare kaften nog nooit gekocht, omdat ik terugschrok voor deze in mijn ogen dure vorm van boeken kaften. De goedkoopste rekbare kaft bij de Hema is toch altijd nog 1,95. Mijn 14-jarige dochter heeft zo’n 20 boeken die gekaft moeten worden. Dat zou me in totaal toch 39 euro kosten!

Gewoon boeken kaften: ± 5 euro

Koop je gewoon kaftpapier om de boeken te kaften, dan ben je zo’n 2,50 aan een rol kaftpapier kwijt bij de Hema. Stel je hebt er drie nodig, dan ben je klaar voor 7,50. Bij de Wibra heb je voor 1 euro al een rol, en zou je dus voor 3 euro per jaar klaar kunnen zijn.

Rekbare kaften zijn voordeliger

Maar het voordeel van rekbare kaften is natuurlijk dat je ze opnieuw kunt gebruiken. Mijn dochter doet Gymnasium, en moet dus zes jaar lang haar boeken kaften. Als ik in haar eerste schooljaar meteen had geïnvesteerd in rekbare kaften, dan was ik wel degelijk goedkoper uit geweest! Want 6 x 7,50 is 45 euro. Ik had dan dus 6 euro kunnen besparen door rekbare kaften te kopen om haar boeken te kaften.

Maar dit sommetje is gebaseerd op het feit dat mijn dochter 20 boeken moet kaften, de prijs van een rekbare kaft bij de Hema, en de prijs van kaftpapier van de Hema. Bij de Action hebben ze rekbare kaften voor maar 99 cent. En bij de Hema kun je een 6-pak rekbare kaften kopen voor 9,50. Zo bekeken krijg ik nu toch steeds meer het idee dat boeken kaften met een rekbare kaft niet alleen makkelijker is, maar op den duur zelfs goedkoper!

Voor en nadelen van rekbare kaften

Dus ik vroeg mijn dochter: ‘Waarom heb jij eigenlijk geen rekbare kaften?’ En ze antwoordde dat ze dat niet leuk vindt, omdat ze dan elk jaar ‘dezelfde’ boeken heeft. Een goed punt! Ik zet daarom de voor- en nadelen van boeken kaften met rekbare kaften in een tabel op een rijtje:

rekbare kaften

Boeken kaften: how-to video

Toen ik naar de middelbare school ging, kafte ik mijn boeken altijd zelf. Dus toen mijn dochters zo ver waren, hielp ik ze met boeken kaften. Maar ik denk dat ik iets fout deed, want het boek kon niet meer dicht!

Gelukkig zijn er tutorials over boeken kaften. Wil je weten hoe je moet kaften? In onderstaande video wordt het uitgelegd.

Zelf een rekbare boekenkaft maken?

Er zijn zoveel handige mensen in blogland, dat ik op zoek ging naar tutorial over zelf een rekbare boekenkaft maken. Op Nederlandstalig gebied vond ik niets, maar op Engelstalig gebied wel. Ik vond een tutorial dat in 8 stappen uitlegt hoe je zelf een rekbaar boekenkaft maakt. Hier is de link naar het gratis pdf-bestand! Je vindt er ook een handleiding in, om een rekbaar boekenkaft te maken van een t-shirt.

Het is in het Engels dus ze hebben het over inches. Maar 1 inch = 2,54 cm!

Rekbare boekenkaften aanbieding

Rekbare boekenkaften kunnen flink variëren in prijs. Bij de Action heb je er eentje voor 1,- maar er zijn ook rekbare boekenkaften van 2,40 per stuk. Daarom is het goed om een rekbare boekenkaften aanbieding in de gaten te houden. Ben je op zoek naar een goede prijs voor een rekbare  boekenkaft kijk dan bijvoorbeeld op Beslist.nl. Type rekbare boekenkaft in de zoekbalk, en je krijgt een overzicht van rekbare boekenkaften aanbiedingen en prijzen.

Verder is het een kwestie van de folders in de gaten houden. Een rekbare boekenkaften aanbieding vind je in de zomerperiode. Vanaf ongeveer 1 juni tot 15 september. Daarna zijn alle scholen weer begonnen, en zijn er minder aanbiedingen.

Rekbare boekenkaft Action

Op dit momenten zie ik geen rekbare boekenkaften bij de Action. Maar grote kans dat ze er binnenkort wel weer zijn. Ondertussen kun je alvast mijn review van de Action rekbare boekenkaften lezen.

Rekbare boekenkaft Hema

Bij de Hema verkopen ze onderstaande zwarte rekbare boekenkaften:

hema rekbare boekenkaft

Ik vind ze nogal saai, maar praktisch en neutraal zijn ze wel.

Lees ook mijn post over het fenomeen schoolcampus!

Hoeveel geld geef jij uit aan kaftpapier voor boeken kaften? Waar koop je het, en gebruik je ook rekbare kaften?

Michiel TM, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

26 Comments

  1. tio
  2. Alice
    • Alice
    • Michelle
  3. Ilse
  4. wilma
  5. Mandy
  6. Dimario

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh