Reacties

Familie parkeerplaats voor ouders met kinderen — 35 reacties

 1. Die blauwe blokkendoos heeft ze al jaren, voordeel is vooral dat ze dubbel zo groot zijn zodat je de ruimte hebt om je deur goed open te kunnen doen. Dat ze dicht bij de ingang liggen vind ik niet noodzakelijk, zoals dat wel voor invaliden het geval is. Vrouwen parkeerplaatsen vind ik ook onzin.

 2. Ik vind vrouwenparkeerplaatsen wel discriminerend. Het zou betekenen dat wij vrouwen slechter kunnen parkeren dan mannen en dat ons daarom meer ruimte gegund moet worden.
  Misschien zouden ze parkeerplaatsen voor "slechte parkeerders" moeten maken... Die zouden dan heel vaak mooi leeg zijn, want bijna niemand vindt zichzelf natuurlijk een slechte parkeerder. :-)

 3. Volgens mij waren de vroeuwenparkeerplaatsen bedoeld om het s'avonds veiliger te maken voor vrouwen,het heeft niets te maken met wel of niet kunnen parkeren.
  Het ging er hier volgens mij om dat je als alleengaande vrouw niet een hele parkeerplaats in het donker moet oversteken
  (volgens mij is dit in amerika heel normaal,maar ben er nooit geweest)
  In duitsland/oostenrijk heb ik de ouder/kind plaatsen heel vaak gezien.

 4. Ik heb ze nog niet gezien, maar het idee van een parkeerplaats voor mensen met kinderen vind ik wel heel goed. Het komt wel eens voor dat er ineens een kind tussen twee auto's vandaan komt waar je daar helemaal niet op rekent en nu kun je daar dus veel beter rekening mee houden. Maar zeker voor al die ouders met kinderen... heel handig.
  Een speciale vrouwenparkeerplaats vind ik onzin, dat heeft volgens mij niets met galant zijn te maken... eigenlijk ook discriminerend zelfs... niet doen dus.
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 5. In Duitsland heb je volop vrouwenparkeerplaatsen in garages en dat zijn zoals Sigrid al aangaf, parkeerplaatsen waarbij je niet al te ver door de garage moet lopen wat in het donker toch wel prettig kan zijn.
  In ons dorp onder de rook van Amsterdam is er altijd zoveel parkeerdruk dat de plekken heel smal zijn en er al helemaal geen ouder met kind plekken zijn.
  Ilse

  • Wij gaan nog wel eens winkelen in Bocholt, en daar heb je ook vrouwenparkeerplaatsen. Ik ervaar dat altijd als heel prettig. Ik snapte destijds dan ook echt niet waarom zoveel vrouwen beledigd waren over het idee van vrouwen parkeerplaatsen.

 6. Nog nergens gezien. Maar ik vind het een geweldig idee. Mijn man loopt weleens een rondje om de auto als hij krap bemeten staat om te kijken of er geen een met de deur tegen de auto heeft gezeten. Ik kan me dat best voorstellen als je met een paar kinderen te winkelen moet. Heel handig.

 7. Ik kwam ze in Duitsland ook tegen! En grappig genoeg hadden ze daar ook aparte vrouwenparkeerplaatsen. Op zich wel heel netjes en ik vind het beter dan wanneer vrouwen met kinderen hun auto pontificaal op een gehandicaptenparkeerplaats zetten.

 8. In Frankrijk heb je naast de invalidenparkeerplaatsen ook 1 of 2 plaatsen voor a.s. moeders(Future madame) bij supermarkten. Op andere plekken heb ik ze nog niet gezien en in parkeergarages ben ik ook nog niet geweest aldaar.

 9. Hier in Friesland is er een winkel met de gele olifant die een parkeerplaats heeft voor zwangere vrouwen. Hij maakte hier ook reclame voor bij zijn openingspraatje in de lokale krant(en). Nou een parkeerplaats voor mensen met kinderen zou ik ideaal vinden. Ik ga vaak naar een a..h.. en daar sta ik dan al helemaal aan de kant geparkeerd zodat ik fatsoenlijk de kinderen uit kan laten en heel vaak had ik als ik terugkwam dat ik de maxi cosi er niet meer in kreeg omdat ene of andere gast zijn auto er zo in rijdt zonder te kijken hoe hij staat. Dus helemaal scheef zodat ik er bijna niet meer in kon en met de mc al helemaal niet meer. Ik heb er wel eens van gezegd en die vent zei dan ja, sorry. Maar daar koop ik niks voor, want hij zette hem ook niet aan de kant. Grr... En nu heb ik geen mc meer maar dit grapje overkomt mij nog geregeld bij deze winkel. Ik ga er gelukkig niet zo vaak heen, want de gele olifant winkelt veel prettiger. En ik moet zeggen daar is het mij nog nooit overkomen. Dus ja, ik ben voor parkeerplaatsen voor auto;s met kinderen. Maar hoe gaan ze er op controleren. Want als ze dichterbij staan gaan andere mensen er ook op staan en kom jij er aan met de auto vol kinderen (in mijn geval 2 en dan zit de auto ook vol :-)) en kunt nog niet fatsoenlijk parkeren. Dus moeilijk maar ik ben voor. En speciale vrouwenparkeerplaatsen kan misschien veiliger zijn maar geeft mensen die slecht willen wel een mooie gelegenheid om daar te gaan staan wachten, want ze hebben dan wel raak in de meeste gevallen. Dus ja als je het zo leest allemaal mooi en aardig maar de praktijk is meestal anders helaas...

  • Oh ja, daar zeg je me wat… Als je kwaad wilt, weet je dus precies waar je moet gaan staan… Misschien maar extra camera's dan bij vrouwenparkeerplaatsen?

 10. Nog even bij vermelden dat ik bij bovenstaande gele olifant winkel zelf nooit winkel, niet echt in de buurt voor mij maar de gele olifant winkels waar ik heen ga hebben geen speciale zwangere vrouwen parkeerplaatsen.

 11. In Amerika heb je ook vrouwenparkeerplaatsen. Dicht bij de ingang en verlicht. Gaat om de veiligheid. Ik vind dat een goede zaak.
  Dat de Lidl zoiets doet kan ik erg waarderen. Ik heb de kinderen dusdanig groot dat ik wel verderop parkeer.(doe ik zo wie zo, is niet zo onrustig)

 12. Ik zou graag een parkeerplaats coor vrouwen willen. Keer zo breed als de plekken nu zijn want helaas.......ik kan niet inparkeren! Ben niet de enig vrouw, schoonzus kan niet parkeren maar rijdt wel naar Turkije ;-)

 13. Het idee is leuk. Maar ja wat als je chronisch pijn hebt, geen kinderen, geen invalidenkaart hebt en je kunt achteraan de parkeerplaats gaan staan? Ik parkeer direct bij de invalidenplek, als ik 300 meter verderop ook naar de winkel moet, hijs ik mezelf in de auto. Na 100 meter lopen zak ik van de pijn door mijn been. Maar ik ben niet slecht genoeg voor een uitkering, of een kaart, en ik heb wel een rolstoel ( op eigen rekening) maar niet de kracht om er alleen mee op pad te gaan.
  Parkeerplaatsen zijn sowieso idioot smal, wij hebben een kleine auto, en staan geregeld op de strepen van het vak, aan twee kanten.

 14. Hier in Zutphen hebben ze deze parkeerplaatsen bij de Albert Heijn in de binnenstad. Heb de kinderen zelf niet meer klein maar lijkt mij ideaal voor ouders met jonge kinderen

 15. ik vind het een belachelijk idee,
  als we met zijn allen een beetje meer fatsoen hebben ipv ikkke ikkke en de rest kan stikke
  is het helemaal niet nodig.
  en wat vooral zal helpen om iedereen een verplichte inparkeercursus voor iedere auto die niet fatsoenlijk geparkeerd staat.

  • Maar dat is het toch juist, dat fatsoen is vaak ver te zoeken. Steeds meer mensen zijn helaas egoïstisch.

 16. In duitsland heb je ze bijna overal, net als vrouwenparkeerplaatsen in parkeergarages, die zijn dan vlak bij de uitgang zodat je als vrouw alleen niet door een donkere parkeergarage hoeft, ideaal.

 17. Ideaal familieplaatsen, hebben ze hier niet bij de Lidl. Maar gelukkig wonen wij op de hoek dus is het niet nodig. In het winkelcentrum hebben ze welgeteld twee familieparkeerplekken, maar zie er regelmatig autos staan waar echt geen kinderstoel in past.

 18. Ik heb vrouwenparkeerplaatsten en parkeerplaatsen voor ouders met kinderen allebei nog nooit gezien.
  Ik zou het best fijn vinden van die vrouwenparkeerplaatsen. Ik ben geen held met autorijden en inparkeren vind ik al helemaal een gedoe. Nu hebben we ook nog eens een flink grote auto. Is soms best lastig om een plek te vinden waar je ook nog uit kunt stappen als je auto geparkeerd is.

 19. Ik vind het helemaal prima. Voor één ouder die de kinderen wel mee móet nemen. Ik maak mezelf vast niet populair maar ik vraag me altijd af wat een vader én moeder in de supermarkt doen met een stel vervelende kinderen. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder