Reacties

DE Koffie: welk merk koffie gebruik jij? — 67 reacties

 1. Hier gebruiken we altijd de koffie van Euroshopper en dergelijke. Dus pondspakken van nog geen €2,-. Heel af en toe heb ik DE maar nog niemand heeft hier ooit gezegd dat deze (veel) lekkerder is. Wat betreft Senseo, daar maak je ons écht niet blij mee. Die heb ik er heel snel uitgedaan.
  Dus ik zou gewoon eens een goedkope proberen, bij de Jumbo hebben ze ook kleine pakken koffie van €1,-, daar kun je je geen buil aan vallen!

 2. Ik gebruik de biologische koffie van de AH of de J.umbo. Alhoewel ik er wel over zit te denken om naar de bio koffie van Simon Levelt over te stappen. Volgens mij is die lekkerder. En aangezien ik maar èèn kopje koffie per dag drink, wordt het ook niet zo schreeuwend duur.

 3. Ik gebruikte altijd de koffiepads van Senseo, maar die zijn inderdaad schreeuwend duur. Ik heb een tijdje de pads van Hoogvliet gebruikt, maar nu heb ik de pads van Aldi ontdekt, nog een stukje goedkoper, maar veel lekkerder... Er staat nu een heerlijk bakkie voor mijn neus...
  Ik wens je een heel fijne dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

 4. Ik heb een Nespresso machine en gebruik alleen de Nespresso cups. Je hebt ze ook van L'or (die kan je gewoon in de supermarkt kopen) maar toch blijft de echte lekkerder.
  Helaas dure koffie maar die 2 bakkies die ik per dag drink zijn het waard :)

 5. Hier drinken we altijd koffie van Jumbo. 2 pakken samen in een cellofaan is goedkoper dan los kopen. Ook hebben we weleens van de Lidl maar daar heb ik na een tijdje altijd iets van dat ik het niet meer lekker vind. Mocht ik al eens koffie willen proberen en het smaakt niet zo goed dan meng ik het met de koffie van de jumbo. Steeds een beetje toevoegen, even roeren en je proeft het niet eens.
  De senseo staat op zolder, dat vond ik ook niks, niet eens omdat het duur was maar de smaak is niks.

 6. Hallo,
  Hier ook altijd de koffie van DE.
  Maar dat komt omdat wij hier geen Aldi hebben.
  Als ik er s een keertje komt koop ik altijd de koffie bij de Aldi, wel het goudwerk.
  Misschien toch maar eens proberen.

  Ik geniet trouwens altijd van uw blog.

  Groet van Hilda

 7. Ik koop soms cafeïne vrije koffie voor het koffiezetapparaat en ik koop dan meestal een merk dat in de aanbieding is. Ik heb niet de indruk dat er veel verschil tussen de cafeïne vrije soorten zitten.
  Ik heb een tijdje oploskoffie gedronken. Daar zat cafeïne in. Ik dronk maar twee koppen slappe koffie op een dag maar kreeg er toch flinke hoofdpijn van.
  Nu koffieloos en geen hoofdpijn. Ik drink nu elke ochtend een kopje chocolademelk van cacao, oerzoet, water en een lepeltje virgin kokosolie.
  Ik zou voor de cafeïne vrije koffie kunnen gaan maar heb een hekel aan de koffielucht van een koffiezetapparaat. Niet als de koffie vers is maar een uurtje later.

 8. De gewone koffie van de Aldi smaakt hier ook prima, roodmerk €2,69 voor 500 gram. Of de huismerk koffie van AH, is ook vaak in de aanbieding. Dochterlief zegt dat de Lidl koffie 'niet te drinken' is, heb ik daarom nooit geprobeerd. Senseo vind ik ook helemaal niet lekker!

 9. Pads van de Hema, 20 voor 1 euro. Aldi vonden wij heel vies...
  Sinds kort zetten we ouderwets koffie met kokend water en een filter. Ik had 2 pakken DE gekregen. Dit is nu op en ik heb een pak Hema koffie gekocht. Half pond voor 1,50 euro. Ik weet nog niet hoe het smaakt.

  • @inenomdekas: zou je aub willen vertellen met hoeveel koffie in je filter en hoeveel / hoe vaak water opschenken je koffie zet? Wij zetten ook zo koffie, maar (mede) omdat ik het zelf niet drink vind ik het lastig om de verhouding goed te krijgen.

  • Dat hangt er van af of je van sterke koffie houdt. Voor mijn man gaat er een flinke eetlepel koffie in het filter.,maar de voor meeste visite minder. Voor één persoon schenkt ik één keer op. Anders vaker.

  • Ik gebruik nog altijd een filterapparaat, maar zou graag willen koffie zetten op de ouderwetse manier (met een los filter en een thermokan). Ik vind het altijd lastig te bepalen hoeveel water één keer opschenken is, schenk je dan het filter bijna vol of is dat teveel?

  • Ik warm ook afgepast water op.En schenk per kopje een keer op. Ooit las ik,dat er juist meer koffiesmaak en aftreksel afgegeven wordt als het water langs de tegen de ribbelwand gedrukte koffie loopt.Gewoon uitproberen,dat heb ik ook gedaan,toen we op die manier koffie gingen zetten

  • Manlief en ik hebben speciale bekers voor de koffie, deze zijn groter dan een kopje en kleiner dan een mok. Deze bekers vul ik met water en kiep ik dan leeg in de fluitketel. Water aan de kook brengen. Ik heb zo'n puntig koffie maatschepje, ik die een afgestreken schep pp. Eerst giet ik water gewoon op de koffie, als dit allemaal is weggezakt giet ik nog een keer rond langs de randen.

  • @inenomdekas en @izerina, dank voor jullie antwoorden. Ik zal weer eens een poging wagen. Dat hele koffie-gedoe blijft lastig voor een theeleut;).

 10. Ik koop altijd goudmerk van Ldil of Aldi. Mijn buren drinken altijd D. E. koffie en als ik ze koffie aanbied weigeren ze altijd want deze koffie lusten ze niet. Totdat ik speciaal voor hen hun eigen merk gekocht heb........maar niet heus :-) Ze dronken de koffie met smaak en sindsdien komen ze vaker een bakkie doen.
  De smaakpapillen van de msste mensen zit tussen hun oren. Probeer gewoon verschillende merken koffie, vind je een soort niet lekker meng het dan half-om -half met je eigen merk dan kom je er wel doorheen. Succes!

 11. Ik was altijd een enorme fan van kannis&gunnink maar sinds de drastische koffieprijsverhogingen van een paar jaar geleden is dit merk helaas ook drastisch in smaak achteruit gegaan. Sindsdien ben ik zoekende naar een nieuwe blend, maar heb nog steeds geen zwart bakkie naar mijn smaak gevonden. De buurvrouw heeft euroshopper en dat smaakt gekgenoeg wel aardig, maar dan zou ik alleen voor koffie naar een andere supermarkt moeten.

 12. Wij gebruiken altijd Kanis en Gunnink, die vinden we veel lekkerder dan DE. Voor de pads wisselen we af, en gebruiken we ook regelmatig AH huismerk, lekker goedkoop.

 13. wij maken ons koffiemengsel meestal zelf en noemen die "half-half": de fair globe koffie van de lidl ("koffie met") gemengd met evenveel schepjes "koffie zonder" (cafeinevrije koffie, diverse merken, aanbiedingen). met de hand opgieten in een thermoskan. het maakt ons flexibel (visite die geen cafeïne in de koffie wil) maar het is vooral erg lekker! het is dat we weleens een pak koffie krijgen en, nu ik het teruglees, het lijkt op het eerste gezicht misschien wat ingewikkeld maar op deze manier bevalt het ons heel goed.

 14. Ook Senseo-koffie kun je in de aanbieding kopen! Of pads van het huismerk in de aanbieding. Zo doen wij het. Dan is het niets duurder dan 'gewone' koffie. Omdat ik toch niet van koffie houd, en het heus met een duurder merk niet opeens lekkerder vind, is dit een voordelige en makkelijke oplossing.

 15. Ik heb pas ES koffie gehaald, die pak ik als dit pak op is, ik ben benieuwd.
  Meestal verschilt het welke koffie ik gebruik. Bij bonen vind ik Aldi veel lekkerder dan DE, maar ook bij 'gewone' filterkoffie vind ik die tegenvallen. Er zit bijna geen smaak aan, en hij ruikt veel sneller oud dan als ik een ander merk gebruik.

 16. Koffie, persoonlijk drink ik het niet, maar thuis hebben wij zo'n beruchte senseo. In verhouding vald de prijs bij ons wel mee omdat meer alleen in het weekend 2 kopjes koffie drinkt. Verder word er geen koffie gedronken.

  Echter met verjaardagen is het wel vervelender, maar hiervoor word er een pakje koffie gekocht en op de ouderwetse manier gezet. Ook hier drinkt meneer DE

 17. Gek dat er zoveel mensen niet van Senseo houden! Wij juist wél. En dan maakt het merk niet eens zoveel uit. Wij delen een strong pad voor ons 2, dan is het niet te sterk en niet te slap. Geef mij maar een Senseootje. Snel en makkelijk en lekker.
  Groetjes uit Gent

 18. Als ik zo de bovenstaande reacties lees is de manier van koffie zetten en het merk koffie een kwestie van eigen smaak.
  Zelf gebruik ik Lidl espressobonen (als beste getest) in een volautomatische Bosch koffiemachine.
  Voor mij geen filterkoffie en Senseo meer.

 19. Ik drink fairtrade koffie van fairtrade original of AH puur en eerlijk. Voorheen dronk ik Euroshopper maar ik werd daar vaak misselijk van. Ik zet het trouwens met een filterapparaat.

 20. Ik drink zelf nooit (zelden) koffie en zet het echt nooit voor mezelf. Dus speel ik op safe en heb hier voor visite altijd Douwe Egbers. Ik weet alleen dat veel mensen in mijn omgeving Aldi koffie niet zo lekker vinden.

 21. Ik drink geen koffie dus kan niet oordelen. Dat in de eerste plaats. Manlief drinkt in een 'normale' week één pot op zondagmorgen. Je begrijpt dus dat ik geen gebruik kan maken van aanbiedingen, want de koffie gaat over datum. Ik koop de euroshopper van ah.
  De senseo hadden wij maar ging stuk. Toen heb ik weer koffie gezet met het koffiezetapparaat en manlief vond hem veel lekkerder en heter. Dus sindsdien geen senseo meer nieuw gekocht en weer traditioneel.

 22. Ik heb een tijdje de Lidl koffie gedronken, maar je hebt er toch meer van nodig om een drinkbare koffie te verkrijgen. En eigenlijk vind ik hem toch niet lekker. De Perla van AH vind ik wel lekker, ook roodmerk van DE, maar toch zeer prijzig. Momenteel probeer ik Perfekt uit van de Nettorama (1,79/250 gram) en die is wel oké.

 23. wij drinken meestal aldi koffie ,omdat die goedkoper en toch lekker is , een vriend van mij had vroeger een bedrijfje met een paar mensen personeel, daar gebruikte hij ook aldi koffie, hij woonde boven het bedrijf en op een keer was de koffie op en vroeg hij of ze zelf even boven zijn koffiebus wilden halen omdat ze druk waren en geen tijd hadden voor boodschappen ,het personeelslid dat de koffiebus gehaald had en ook koffie gezet had, kwam even later verhaal halen, want waarom dronk mijn vriend zelf dure koffie en kregen zij aldikoffie? he zei mijn vriend verbaasd ,hoe kom je daar bij dat ik andere koffie heb, nou deze koffie smaakte veel beter en moest dus wel DE koffie zijn, het grappige was dat mijn vriend zowel de bedrijfskoffie als de koffie voor privégebruik allebei bij de aldi haalde en van smaakverschil kon dus geen sprake zijn, maar pas toen hij een boodschappenlijstje van zijn prive boodschappen liet zien wilden ze het geloven

 24. Arabica bonen mild van de Lidl. 6 euro per kilo. En dan zelf malen met een koffiemolen van de kijkshop van 15 euro. Of een andere molen, bijv een 2e jands van de kringloop. Fijn genoeg malen, maar niet zo fijn al voor expresso. Heerlijk Heerlijk en nog eens heerlijk veel beter dan DE. Koop liever arabica is verl lekkerder dan robusta of roodmerk. De koffie van de Lidl sond ook boven aan in een smaaktest. Voor een thermoskan koffie van 800 ml maal ik 30 tot 32 gram, dan heb ik 4 grote of 5 gewone kopjes koffie. De thermos even omspoelen met heet water. De eerste keer een beetje water opschenken dat net van de kook af is ,90 graden. 30 sec wachten. De koffie moet wellen. Dan de rest in 3 of 4 keer doorschenken

 25. Wij gebruiken al jarenlang de espresso oploskoffie van Nescafe. En het is een keer gebeurd dat ik nog een rondje wilde doen en met de pot Nescafe rondging. Iemand merkte toen op dat hij graag nog een kopje koffie wilde maar dan geen oploskoffie maar die heerlijke koffie die hij bij het eerste rondje gehad had - en dat was dus 'gewoon' de espresso oploskoffie. Ik vind de koffie niet zo duur: ongeveer € 4,50 voor zo'n 50 kopjes. En het is echt heerlijke koffie met een schuimlaagje. (suiker en melk pas later toevoegen).

 26. aldi koffie, en dan de 'dessert"variant , die in de gele/ gouden pakken. Vroeger ook graag perla maar tja geen AH meer in de buurt. Ook wel eens fair trade van de lidl. Wij gebruiken een "koffieschep" om de poeier af te meten, is altijd met een nieuw apparaat weer even afwachten wat de goede verhouding is wat water/ poeier betreft. Nu is dat bij ons 9 koppen water en 4 flinke scheppen koffiepoeier, geeft 4 mokken koffie

 27. Ik gebruik in ieder geval altijd 100% Arabicakoffie. De goedkoopste koffie van alle (eigen)merken is bijna altijd Robusta, er zijn ook melanges van beiden. Arabica vind ik zachter van smaak dan de anderen, dat is voor mij het verschil, niet zozeer in merken. Wij komen vaak in Frankrijk en slaan dan altijd flink in bij de Aldi kostte in september 2.59 per 500 gr.

 28. Op dit moment koop ik vooral Hema-Roodmerk. Kost circa 3,75 euro per pond omdat hun huismerk regelmatig in de reclame is. Bij de Vomar kost gwoon 4,79 en dat is gewoon slecht. Daar kan je beter Kanis en Gunnink kopen voor dezelfde prijs. Ze hebben ook Paco koffie voor 1,95 maar daar durf ik niet aan te beginnen.

  Ik gebruik inmiddels een paar jaar een mok-o-matic. Een kruising tussen gewoon koffiezetapparaar en een Senseo. Kan je nergens kopen maar wel eenvoudig zelf maken.
  https://ximaar.wordpress.com/2023/01/18/jan-18-mokka-turbo/

  • Wat knap Ximaar! Heb je die mok-o-matic zelfgemaakt? Wat heb je daar voor nodig?

   Die Paco koffie klinkt echt supergoedkoop. Ik ben wel benieuwd hoe die smaakt.

 29. Onze filterkoffie is Arabica Fair trade of biologisch. Daar drinken we onze eerste twee kopjes van (ontbijt en rond half 11)
  Na de lunch en het avond eten drinken wij een kopje espresso. De espressomachine en de koffiemolen
  komen uit de erfenis van een goede vriend. De bonen koop ik in een statiegeldblikje bij Roemar in de Walstraat. Duur maar heerlijk genieten!
  Het is onze

 30. Senseo en dergelijk vind ik niks, want je kunt de koffie niet mengen als je cups of pads gebruikt. Liever heb ik gewoon filterkoffie. DE vind ik niet lekker. Een beetje zurige smaak.
  Ik gebruik Marcus koffie, de goedkoopste van de Aldi, gemengd met kaneelpoeder. Mijn koffie apparaat heeft een herbruikbaar filter, dus minder afval en minder kosten.

 31. in het begin dat ik mijn koffiemachine had reed ik speciaal naar bree voor koffiebonen, maar dat was redelijk duur, en iemand zei ze me, de bonen van de lidl.....ik drink die nu al jaren
  Een @->- voor U.

 32. Oeh, jij hebt een roze koffiezetapparaat? Dat is wel heel tof! Ik drink zelf geen koffie en mijn bezoek moet het doen met Perle geloof ik. Vanuit een Senseo. Arm bezoek;).

 33. Goedemorgen,
  Ook ik was een fervente DE -fan. Ons hele huwelijk (bijna 55 jr) gebruikte ik DE snelfiltermaling 500 gr., tot grote tevredenheid! Maar de prijs vond ik toch wel heel hoog worden. Gebruik nu de PERLA - AROMA NO.6. van AH en wacht op de aanbieding, meestal 3 halen- 2 betalen en dat scheelt te veel! Weinig tot geen smaakverschil met DE.

 34. Ik ben toevallig dol op slappe oploskoffie. Een theelepeltje oploskoffie in een mok heet water en ik ben blij. Hartstikke goedkoop en ik vind deze koffie het allerlekkerst. Andere koffie ligt mij zwaar op de maag en ik kan er zelfs misselijk van worden...

 35. Ik kwam op dit blog terecht omdat ik antwoord op precies dezelfde vraag zocht. 😅

  Ik ben van Senseo (pads) naar Dolce Gusto (cups) naar nu de caffetiere gegaan. DG is, net als Nespresso, meer snoep dan koffie en veel duurder in gebruik. Voelde me ook niet prettig bij de hoeveelheid plastic die het opleverde.

  Ik gebruik nu een caffetiere met grof gemalen koffie. Dat levert gloeiend hete koffie op die naar pure koffie smaakt. Perla Rood grove maling is mijn standaard, huismerk G'woon was wat minder van smaak. Vandaag ga ik DE in de aanbieding kopen, hoewel deze dan nog vrij prijzig is vergeleken met een huismerk. Ik zal je op de hoogte houden! 👍🏻

  • Vanochtend de laatste Perla opgemaakt, en nu de Douwe Egberts geprobeerd. Wat meteen opvalt is dat de Perla in vergelijking met DE verbrand ruikt. DE heeft meer aroma, maar dat kan natuurlijk komen doordat de pak net open is.

   Qua smaak is DE veel zachter dan Perla, subtieler. De afdronk is minder aggresief, of ronder als je wil. DE drinkt prettiger, maar ik vond de harde kick van Perla in de ochtend wel wat hebben.

   Zonder aanbieding zitten de prijzen erg dicht bij elkaar: Perla is per kilo bijna een euro goedkoper. Maar Perla is regelmatig als 1+1 gratis in de aanbieding.

   Ik merk dat ik meer plezier beleef bij het drinken van DE, dus waarschijnlijk is dat nu mijn vaste merk. Ik ga wel de aanbiedingen in de gaten houden. ;-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>