Reacties

Sluipverbruik koffiezetapparaat: waarom ik schrok! — 27 reacties

 1. Hier staan alleen de apparaten stan-bay die je niet uit kunt zetten zoals de koelkast en vriezer.
  Wat ik erg hinderlijk vind is dat er op de tv's geen normale uit knop zit dus eigenlijk altijd stan-bay staan.. dat hebben we inderdaad op gelost door er een stekkerdoos met aan/uit schakel knop tussen te zetten.

  • wij hebben ook op heel veel plekken een aan/uit knop er tussen gezet, bijvoorbeeld op de thuiswerkplek en bij de tv,maar ook de waterkoker. De kinderen lachen me er om uit, maar ik vind het lekker makkelijk.
   Ik vind dat je trouwens voor koelkast en vriezer niet kunt spreken van sluipverbruik. Die horen namelijk aan te staan, dat is dus gewoon gebruik. Die zouden niet op de lijst horen staan.

  • En heb je dan geen last van het steeds opnieuw opstarten van je tv ontvanger?
   Bij mij duurt dat bijna 10 minuten.
   Groet, Dolf G.

 2. Het voordeel van een simpele koelkast en dito wasmachine, koffiezetapparaat en magnetron is dat er geen ruststroom is totdat ze aanslaan om te koelen, wassen, opwarmen of koffie te zetten. Je kan dat met de nieuwe kWh-meters prima zien. Als in die apparaten ook maar een simpel digitaal klokje zit, dan heb je last van sluipstroom.

  De ruststroomverbruikers zijn bij mij de CV-computer: 10,5 watt, DSL-modem: 8,5, deurbel: 1,2 en Decttelefoon: 0,5. Totaal 0,5kWh per dag is 12,5 cent per dag. Als ik de CV spnningsloos maak, dan slaat die niet meer aan. Als ik m'n modem spanningsloos maak, dan kan ik niet meer internetten of gebeld worden.

  • Net nog even nagemeten. De magnetron (waar ik altijd de stekker van uit het stopcontact haal, omdat ik anders geen koffie kan zetten), verbruikt 1,8 watt als ie "uit" staat. Dus met een stopcontact erbij zou me dat nog eens 1,2 cent per dag kosten, danwel 4 euro per jaar.

  • Leuk om te weten Ximaar! Eigenlijk wel handig dat je de stekker er uit moet halen om koffie te kunnen zetten. Dat helpt denk ik zeker om het ook te doen.

 3. Dat gas verbruik om 6 uur , s morgens komt dat niet omdat de cv dan aan slaat, zodat als je opstaat het lekker warm is, of gaat dat niet automatisch bij jou?Of begrijp ik het verkeerd?

  • Mijn man staat inderdaad om 5 uur op! Maar hij douchet meestal 's avonds. De verwarming zet hij nog niet aan. Maar je zet me nu wel aan het denken! Zou hij de oorzaak zijn?

 4. Dat kan nooit kloppen. Ik heb toevallig vanmorgen de jaarafrekening van Essent gehad en betaal voor een verbruik van ruim 5400 kuub € 1024. Als mijn sluipverbruik al zo hoog zo zijn, wat zou ik dan per jaar wel niet moeten betalen.

 5. Ik haal hier de stekkers uit de tv en ontvanger als we ze niet nodig hebben. De telefoon staat sinds kort nog maar een uur op te laden en dan haal ik er de stekker ook uit. Ons modem staat ‘s nachts uit. Daar hebben we een tijdsschakelaar op. Ik heb mijn oven eens uitgezet, maar dan gaat ie moeilijk doen als ik hem wil gebruiken. Dan moet nl beslist de tijd weer ingesteld worden, anders schakelt die zichzelf uit. Heel irritant. Ik gebruik de oven niet zo vaak, ik wil binnenkort lezen hoe ik dat moet doen want ik vroeg mijn man om hulp aangezien ik toen net mijn eigen energie had verbruikt door het eten te bereiden.
  Voor de magnetron zou een schakelaar handig zijn, nu zit de stekkerdoos op een onmogelijke plek.
  Wij hebben zonnepanelen en overcapaciteit. Voor de kosten hoef ik het niet te doen.
  Bevalt die robotstofzuiger? Ik denk dat ik er mijn nek over zou breken.
  Een waterkoker verbruikt heel veel stroom. Is het voordeliger water te koken op je inductieplaat? Ik kook water op het gasfornuis en heb twee isoleerkannen waar ik dan het gekookte water in doe.
  Ik wil hier ook een andere bel. Ik hoor hem slecht. Ik wil graag een ouderwetse klopper op de deur.

  Wij hebben hier ineens een veel hoger gasverbruik nadat de kleppen van de cvketel vervangen zijn en we een grotere radiator in de tuinkamer hebben. In diezelfde periode hebben we onze vloer laten naisoleren, dus we zouden minder gas moeten verbruiken. Nu deze week zuiniger aan gedaan en kijken wat maandag het verbruik is geweest van afgelopen week. Anders eens bellen met het gasbedrijf waar we ook het onderhoudsabonnement hebben.

  • In je lijst mis ik de cv en de mechanische luchtzuivering, hoewel die vooral in moderne huizen zit.
   Ik heb weinig apparaten met stekkers, dat scheelt.De apparaten die wel stekkers hebben zitten op een klik-aan-klik-uit systeem. Met een afstandsbediening kan ik die uitzetten, ook de magnetron die de stekker op een onhandige plek heeft. De deurbel staat meestal uit.
   Alleen noodzakelijke apparaten krijgen altijd stroom, cv, mechanische luchtzuivering, koelkast. Pc, router, tv en tvkastje(veel standbygebruik!) radio en magnetron staan echt uit als ze niet gebruikt worden. Boven staat niks met een stekker, alleen de wasmachine, en daar is de stekker uit bij geen gebruik. Koffie giet ik op :)
   Die pieken in je overzicht, is dat niet de robotzuiger die aan het werk gaat,of kinderen die thuiskomen en hun mobiel aan de lader leggen? En inderdaad, vreemd gasverbruik, snachts hoger dan overdag.Die piek om een uur of zeven is vast het douchen.
   Wat gasverbruik betreft, kan je ook comfort en verbruik aanpassen, door waterzijdig inregelen.
   https://www.cv-inregelen.nl/waterzijdig-inregelen

  • Dankjewel voor het meedenken Greet. Mechanische luchtzuivering heb ik inderdaad niet. De robotstofzuiger kun je inderdaad instellen dat hij op een bepaald moment aan het werk gaat, maar dat vind ik te ingewikkeld en kan ik niet ; ) Ik zet hem altijd 'gewoon' aan en dat is meestal 's ochtends.

  • De CV waterzijdig inregelen en ketel tunen is zeker een aanrader voor een lagere energiekosten.

 6. Heb je het hier over gas of elektraverbruik?
  Bijna €3 per dag hoger aan elektra kan toch niet plotseling.
  Bij ons tostiapparaat moet gelukkig wel de stekker er uit om uit te schakelen.

 7. Volgens mij klopt wat jij zegt helemaal niet, ik heb twee tv’s, een koelkast met vriezer, een waterkoker, een koffiezetapparaat, een wasdroger, opladers, een elektrische kachel in de badkamer, een elektrische oven, een pelletkachel en een boiler. Ik heb even uitgerekend wat ik in een jaar betaald heb en dat was 883,13 euro. Als mijn sluipverbruik zo hoog zou zijn zoals jij zegt zou ik bijna het dubbele moeten betalen. Ik woon in Frankrijk, het is hier geloof ik iets goedkoper en ik krijg twee keer per jaar een afrekening, je kunt ook elke twee maanden je verbruik doorgeven dan betaal je precies wat je verbruikt hebt.
  Groet Adriana

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder