Tosti ijzer ervaringen van 2012 tot 2022

tosti ijzer

Ik heb een hele duidelijke voorkeur als het gaat om een tosti ijzer.

De meeste tosti apparaten, drukken de boterhammen namelijk heel erg plat. Tosti's uit zo'n tosti ijzer, komen er in zeer beklemde toestand uit. Zelfs al hebben ze de vorm van een schelp, toch vind ik ze niet zo lekker.

In de loop der jaren heb ik diverse tosti ijzers versleten. Hieronder een overzicht van mijn tosti ijzer ervaringen!

Tosti ijzer nadelen 2012

Een ander nadeel van dergelijke tosti ijzers vind ik, dat ze lastig schoon te maken zijn. De kaas smelt vaak over het hele bakvlak, en laat zich moeizaam verwijderen.

Maar het allervelendste van zo'n tosti apparaat vind ik, dat de tosti's die er uit komen, in de verste verte niet lijken op de heerlijke tosti's die ze je in restaurants voorschotelen. En omdat ik die veel te duur vind, wil ik ze gewoon zelf kunnen maken!

Tosti ijzer: Tefal Delfino

Gelukkig heb ik een goede manier gevonden om restaurantwaardige tosti's thuis te fabriceren, met behulp van de Tefal Delfino. Dit is een broodrooster, met ruimte voor twee boterhammen per gleuf. De boterhammen worden niet geplet, maar wel prettig geroosterd. Je kunt er ruim kaas, en eventueel ham tussen doen, en krijgt dan een uitstekende tosti.

Tosti Hawaii maken

Ook liefhebbers van een tosti Hawaii komen aan hun trekken. Verwarm in een steelpannetje, of met de magnetron een ananasschijf, en leg die op je tosti. Ik kan erg genieten van mijn luxe tosti-hawaii en haal nu definitief mijn neus op voor (te) dure restaurant tosti's!

Eet smakelijk!

Princess tosti apparaatmet wisselbare grillplaten 2013

Jarenlang maakte ik mijn tosti's met een broodrooster van Philips.

Philips broodrooster: gammel vanaf het begin, maar wel lekkere tosti's

De Philips werkte als een broodrooster, maar de ijzeren 'mandjes' waren breed genoeg om een dubbele boterham, belegd met ham en kaas te herbergen. Het voordeel van de tosti's uit het Philips tosti-apparaat vond ik dat ze niet zo geplet werden. Maar de kwaliteit was prut! De ijzeren mandjes waren al heel waggel toen ik ze uit de verpakking haalde, en de plastic handvatjes waren na een week al kapot geloof ik. Gelukkig kon je met een paar ovenwanten de roostertjes er toch uithalen. Maar een paar weken geleden gaf hij toch voorgoed de geest, en toen hadden we een paar weken lang geen tosti's meer! En ik miste ze. Tosti's zijn toch een makkelijke, gezonde en warme snack!

Princess tosti apparaat met wisselbare grillplaten

Dus op naar de Blokker in het dorpje Varsseveld dan maar. Een broodrooster waarmee je ook tosti's kunt maken hadden ze daar niet, maar wel een Princess tosti-apparaat, waarmee je ook dingen kunt grillen. Ze hadden helaas alleen de grote variant; de kleine kregen ze 'nog weer binnen'. De eerstvolgende keer dat ik in de Grote Stad kwam (Doetinchem) heb ik toen bij de Marskramer de kleine variant van de Princess tostimaker gekocht voor 25 euro: de Princess 112311. En hij is een groot succes!

tosti apparaat met grillplaten

Het tosti ijzer met grillplaten ernaast:

tosti ijzer

Princess tosti apparaat: gemakkelijk  schoon te maken

Eén van de belangrijkste criteria waaraan een tosti ijzer voor mij moet voldoen, is dat hij heel gemakkelijk schoongemaakt kan worden. En het fijne van de Princess is dat je de platen waarop je de tosti's maakt er zo kunt uithalen en in de afwasmachine kunt doen. En hoewel de tosti's niet zo luchtig zijn als met het Philips apparaat, zijn ze ook weer niet zo geplet als bij andere tosti apparaten. Al met al een hele goede koop dus. Er worden door iedereen dagelijks vele tosti's mee gemaakt!

Tosti ijzer Princess 2015

tosti apparaat princess

Nadat íemand een veel te dikke tosti in ons platte tosti-apparaat had gedaan, en vervolgens had geprobeerd het deksel met geweld dicht te duwen, brak het spontaan af. Dus toen ik bij de Blokker een tosti ijzer van het merk Princess zag, in mijn favoriete model, kocht ik het. Je ziet hem hierboven staan.

Tosti ijzer Xenos

Een tosti ijzer van Xenos vind je onder andere onder de naam panini grill. Hij kost een kleine 28 euro!

tosti ijzer xenos

Tosti ijzer Lidl

Een tosti ijzer van de Lidl koop je van het merk Silvercrest en kost daar 11,99.

tosti ijzer lidl

Je kunt bij de Lidl ook een tosti ijzer kopen waarmee je ook wafels kunt bakken. Maar dan ben je wel een stuk duurder uit met 29,99.

Action tosti ijzer

Het goedkoopst is een Action tosti ijzer. Voor nog geen 11 euro koop je de Home Essentials sandwichtoaster!

action tosti ijzer

Similar Posts

24 Comments

  1. Ik heb er ook één die de boterhammen plet en vind het schoonmaken een nadeel. Mijn moeder had (heeft?) een heel fijn apparaat, maar die zie ik verder zelden.

    1. Ik gebruik altijd een vel dubbelgevouwen bakpapier waar ik de tosti tussen leg! Niets meer schoonmaken.

  2. Wij hadden jaren zo'n ouderwetse met een lange steel,die je op het gas moest gebruiken. Heerlijk tosti's en makkelijk schoon te maken.Alleen even bijblijven tijdens het bakken.

  3. Ik heb er toevallig net vandaag eentje gekocht, van Tefal. Ik wilde er eigenlijk eentje waarbij je de roosters los kunt halen om schoon te maken maar die vond ik uiteindelijk te duur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.