Aparte gewoontes

aparte gewoontes

Ik realiseer me steeds meer dat ik een beetje wonderlijk ben met pakjes. Als ik ze krijg, pak ik ze namelijk niet uit. Soms liggen ze wel 8 weken ingepakt te zijn. Op een gegeven moment beginnen de kinderen en mijn man dan te mopperen, en dringen aan dat ik het uitpak. Maar ik moet mezelf er echt toe zetten. Als ik een verklaring zou moeten geven voor mijn gedrag, dan kom ik uit op het volgende:

Ik houd van het plezierige gevoel dat er iets leuks zou kunnen gebeuren. Van vreugdevolle anticipatie. Dat wil ik zo lang mogelijk laten duren.

Zo gauw ik een pakketje openmaak is dat gevoel van blije spanning weg. Want dan wéét ik immers wat er in zat. Sterker nog, vaak heb ik dan nog een probleem ook! Omdat ik iets besteld had dat niet blijkt te passen bijvoorbeeld. En ja, ik weet dat het stom is om een pakje niet meteen uit te pakken. Maar toch. Ik heb er nu bijvoorbeeld ook weer 3 liggen… Zal ik ze openmaken? Of zal ik nog even genieten van dat gevoel van mogelijkheden die de pakjes in zich bergen?

Andere aparte gewoontes

 • Een andere gewoonte van mij die misschien ook wel een beetje apart is, is dat ik altijd een raam open moet hebben. Ook in de winter.
 • Ik loop in principe altijd met blote benen onder een rok. Ook in de winter.
 • Ik eet erg snel. Vaak heb ik alles in 5 minuten al op…
 • Ik drink koffie ‘op de klok’. Elke 10 minuten neem ik een nieuw kopje koffie. Drie maal. Met 2 pepernoten per kopje koffie.

Wat is jouw meest bijzondere gewoonte?

Similar Posts

23 Comments

 1. Hahaha, ik vind het inderdaad behoorlijk aparte gewoontes. Die blote benen, brrrrr! En dat snelle eten, dat is toch zonde?
  Ik weet niet of ik rare gewoontes heb, zal er ‘ns over nadenken.

  1. Dat snelle eten vind ik zelf ook stom. Het is een gewoonte die ik heb overgehouden aan de tijd dat de kinderen nog klein waren en ik in mijn eentje met ze at. Mijn man is altijd pas laat thuis. Ik was dan kok, ober, verzorger in 1 en moest zelf ook nog eten. Daardoor at ik vrij gehaast want ik wist nooit wanneer ik weer moest opspringen. Die onrust zit nog steeds in mij helaas.

 2. Dingen die ik moet schudden, omroeren, wrijven etc altijd 10x.

  Dan kijk ik of het al goed is en doe weer 10x.

  Eten doe ik langzaam, ik kook graag, besteed er veel tijd aan dus is het zonde om snel te eten. Regelmatig bestek neerleggen werkt goed tegen te snel eten.
  Pakjes pak ik meteen uit en als het kan meteen gebruiken, passen

 3. Ohh met die pakjes dat zou ik niet kunnen, ik lig nog net niet bij de voordeur als ik iets besteld heb en als het er is moet het direct open .Die blote benen begrijp ik wel.Ik draag geen rokken maar draag nooit sokken in mijn laarsjes of schoenen .Vriest het echt heel hard draag ik van die stomme panty kousjes gewoon voor het idee want die geven echt geen warmte in mijn laarsjes en die gaan thuis direct weer uit .

 4. Maar je weet toch wat er in zo’n pakje zit ? Ik wacht met smart op een pakje en maak hem meteen open. Doe wat erin zit onmiddelijk aan, om of gebruik het.Ben een beetje een ongeduldig typje, jij waarschijnlijk niet dus :-))

 5. Dan ben je veel te laat met terugsturen?

  Een onpraktische gewoonte lijkt me.

  Meestal hangt bij mij de postbode nog aan het pakje als ik het openruk….. :)

 6. Hahahahaha ik moest vreselijk lachen om je post…. bedankt :)

  Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat ik altijd ‘s ochtends eerst koffie drink. Niemand mag tegen me praten (doen ze wel, vind ik niet leuk) Ik wil 15 minuten met rust gelaten worden (gebeurt helaas ook niet altijd) en daarna ben ik pas een beetje aanspreekbaar. Ik heb een ochtendhumeur. Ik zit dan ook het liefst alleen ‘s ochtends (gebeurt 9 van de 10 x ook niet) Verder ben ik onwijs vrolijk, lief en spontaan mens, maar ‘s ochtends dus niet.

 7. Ooh , hier schreef ik ook ooit een een blog over. Zo leuk om eens je eigen gedrag te analyseren ;)
  Mijn raarste gewoonte is dat ik altijd twee wasknijpers van dezelfde kleur moet gebruiken bij ophangen van de was.

 8. Oh wauw, gewoon een pakje 8 weken laten liggen is niet heel handig als het om kleding gaat ;). Zou zonde zijn als je je geld niet meer terug krijgt als het niet past. Maar pakjes uitpakken is gewoon het leukste wat er is! Altijd fijn om iets leuks te krijgen.

 9. Haha grappigerd :) mijn slaapkamerraam is ook altijd open, ik eet ook herl snel, mijn pakjes blijven ook vaak liggen maar dat is omdat ik lui ben ????

  Andere rate gewoontes: ik kan niet slapen zonder deken ook al is het snikheet, als ik me verveel ‘zoek’ ik in alle kasten terwijl ik niets ech zoek en ik tel het aantal keer dat de telefoon overgaat, als ze niet opnemen tegen dat ik aan 10 ben, leg ik toe

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.