Reacties

Schoolcampus en schoolagenda's: zijn ze nog wel nodig? — 56 reacties

 1. Ik heb bij mijn kinderen al jaren geen schoolagenda gezien.
  Maar zelf heb ik er wel een. Vind ik makkelijk omdat ik vaak in een schooljaar denk. Heeft vast te maken met het feit dat ik in het onderwijs heb gewerkt.
  Die schoolagenda gebruik ik naast de familieplanner die het kalenderjaar bestrijkt.

  • Grappig dat je een schoolagenda gebruikt Marion. Ze zijn er ook leuk genoeg voor. En ze hebben echt hele leuke. Zelf vind ik het dan een nadeel dat er lesuren in staan.

 2. Aan het begin van vorig schooljaar hadden we wel agenda's gekocht maar ze zijn nog geen week gebruikt. Ze doen inderdaad vrijwel alles via magister. Superzonde, dit jaar koop ik ze niet meer.

  • Dat is ook mijn ervaring Frederique. Gelukkig had ik voor mijn jongste zoon een hele goedkope gekocht van de Action, dus het was niet zo erg. Maar als je 15 euro hebt betaald voor een agenda die niet wordt gebruikt is dat best jammer.

 3. De tijd van schoolagenda's is hier allang voorbij. Vorige week was ik bij Action en daar was het heel druk bij de schoolartikelen. Daar werd veel gekocht. Ik kocht zelf ook wat. Een mooie ringband met bijpassende verdeling. Ga ik eindelijk eens al die opgeschreven recepten rubriceren zodat ik het makkelijker terug kan vinden.
  Ik ging vroeger nooit met mijn ouders naar de schoolcampus. Mijn ouders vonden dat te duur. Ik kreeg hema spullen. Dat was het ene jaar leuk, het andere jaar saai.
  Mijn zoons hebben alleen het eerste jaar een dure agenda gehad. Alleen dat beviel mijn zoons niet. Hoe saaier de agenda, hoe beter. Duidelijk geen zoons van hun moeder ;-)

 4. Ik vond het vroeger altijd super leuk om een agenda uit te zoeken. Meestal ging ik naar V&D of een boekhandel. Hele agenda volzetten met namen en geheime briefjes. Maar ik snap wel dat de meesten het niet meer gebruiken. Zelf vind ik het prettig om iets op te schrijven in een leuke agenda. Toen ik werkte gebruikte ik ook altijd nog een agenda.

 5. Ja, een saaie agenda, dat vonden mijn kinderen ook altijd het beste werken.
  Ik heb mijn eigen oude schoolagenda's nog!!! Want het was veel meer dan alleen dat huiswerk opschrijven, het is een document van die tijd. Alles stond erin, afspraakjes, vriendjes, vriendinnen, plaatjes uit Toppop. En de handtekeningen van de bands die ik bezocht.

 6. Ik heb als docent nog wel een agenda, dit vind ik gemakkelijk maar veel kan ook digitaal. De leerlingen op school gebruiken steeds minder een agenda. De telefoon is makkelijk en hebben ze tenslotte altijd bij:)

 7. De schoolcampus bij v&d was idd altijd de plek! Ik koop de laatste jaren voor een euro bij Hema of action mijn agenda. Gebruik hem niet veel. In huis gebruik ik een family planner.
  Alleen voor mijn werk als juf dus de agenda.

 8. Hier in de AH is inderdaad een schoolcampus opgedoken. Handig voor de rare dingen zoals potloden in verschillende hardheden.
  Ondanks dat er op de basisschool niets mee wordt gedaan en de middelbare school bijna geheel digitaal is vragen beide scholen om een papieren agenda. Dus wij gaan binnenkort maar eens op zoek, nog even en dan hebben wij ook eindelijk vakantie.

 9. Ik vind het nog steeds leuk om een agenda te hebben. Lekker alles op schrijven en tekeningentjes maken. Bij onze ah is wel een schoolcampus, maar volgens mij loopt het niet zo. Het staat meer in de weg naar mijn idee.

 10. Vroeger had ik altijd een schoolagenda en moet nu ook eerlijk bekennen dat ik heel veel in mijn telefoon zet. Wat grappig dat ze nu een schoolcampus in de Albert Heijn hebben. Is toch ook wel praktisch :)

 11. Ik zelf gebruik geen agenda meer. Voor privé zaken gebruik ik Google Calendar en voor school Magister. Daarbij krijgen wij van school een soort planner waar we proefwerken in kunnen plannen.

 12. Het was vroeger echt een ding om een nieuwe agenda te mogen uitzoeken voor het nieuwe jaar. Ik denk idd dat het straks ook voor de jongeren steeds digitaler wordt. Ik heb zelf ook geen papieren agenda meer

 13. Het was vroeger echt een ding zo'n schoolagenda... Nu gebruik ik een planner waarin je zelf de datum moet invullen en je ook to do lijstje kan in vullen en dit vind ik echt heerlijk!

 14. Hier in België ligt het sowieso al anders aangezien je hier op de middelbare school een agenda van de school krijgt en iedereen dus sowieso dezelfde agenda heeft, een groot aanbod was hier dus echt nooit. Ik kan me wel voorstellen dat je in NL wel een hele revolutie ziet nu!

  • Grappig dat het in België zo anders is wat betreft schoolagenda's! Hebben jullie ook een magister? Wordt bij jullie het huiswerk nog wel echt opgegeven?

 15. Ik denk dat er vast nog wel scholieren zijn die een schoolagenda hebben. Hoe leuk is het om hier alles in te schrijven zoals een soort dagboekje? Plaatjes erin plakken, verhaaltjes van vriendinnen. Ik hou zelf ook nog steeds van een papieren agenda omdat het zo lekker overzichtelijk is.

 16. Mijn kinderen zijn nog veel te klein voor een agenda (ze zitten nog niet eens op de basisschool), maar die schoolcampus ziet er goed uit. Voor ons 4 km verderop dus dat valt mee. Die van v&d is wel jeugdsentiment. ;)

 17. Voor mijn dochter is het nog niet nodig maar zodra ze van de basisschool gaat (duurt nog even) is het wel nodig, wel vind ik sommige agenda's erg duur. Gelukkig heeft de Action ook hele leuke exemplaren :-)

 18. Wat een ongelooflijke hoeveelheid agenda's! Vroeger was je blij met keus uit 10 ofzo. Ik vind nog altijd leuk om even te kijken, maar ook niet meer nodig inderdaad.

 19. Ik heb een schoolagenda maar dan voor juf (bedanken kado maar toch ging niet door dus mijn zoon gebruik dat. Alleen voor stickers plakken :D
  Toen ik nog op school zat, gebruikte ik geen agenda. Maar zie ik hier de in de winkel veel agenda`s voor school, werk en zelf voor thuismoeder.

 20. Wij kregen altijd een schoolagenda van de school zelf.. ik heb er nooit eentje zelf moeten aankopen. (Wat betreft de hoge school weet ik niet want heb nooit hoger onderwijs of universiteit gedaan)

 21. Ik gebruik zelf altijd een agenda als notitieboekje. Mijn dochter gebruikt een agenda als dagboek. Wat leuk van de AH, alleen zit de meest dichtstbijzijnde ook nog 45 minuten rijden verder

  • Bij jou dus ook al. Apart dat ze echt alleen op bepaalde locaties zitten met de schoolcampus. Ik vraag me af hoe ze hebben gekozen voor juist die locaties.

 22. Ik zelf vind het achterhaal de schoolagenda. Scholen moeten afstappen van papier en digitaal gaan maar met duidelijk regels. Vb schooltaken mogen niet na 16u nog online worden gezet en in het weekend mag er niets geplaatst worden. Dus eigenlijk zolang je op school bent mogen er taken op (doorgegeven via de klas) maar vanaf schoo gedaan is mag er niet meer gestuurd worden. Tenzij er een leerkracht ziek is natuurlijk ;) om te zeggen dat een toets niet doorgaat

 23. Ik heb jarenlang nog een agenda gehad, maar gebruik nu die functie op mijn telefoon veel. Vooral ook in combi met de alarmfunctie. Wel jammer, want ik vind er altijd hele leuke bijzitten!

 24. Ik vond schoolagenda's altijd geweldig. Kon ook uren twijfelen welke ik nu moest nemen. Mijn oudste heeft er wel eentje maar gebruikt hem eigenlijk nooit, dus zou me idd niet verbazen als hij uiteindelijk verdwijnt.

 25. Vroeger had ik inderdaad een schoolagenda, maar tegenwoordig zet ik (ook al heb ik nog wel een agenda) alles in mijn telefoon. Het enige nadeel is wel natuurlijk dat als hij crasht of gestolen wordt, al mijn afspraken weg zijn. Maar ik snap het wel dat digitaliseren.. Zo kun je snel zien wanneer je plek hebt in je agenda en het zorgt ervoor dat je je agenda niet overal mee naar toe heeft te slepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder