Reacties

Thuisblijfmoeder Melanie vertelt haar verhaal — 7 reacties

 1. Belachelijk! Ik kijk zo helemaal niet tegen thuisblijvende moeders aan. Sterker, ik zou wel thuis wíllen zijn. Ik zou me echt geen moment vervelen! Het is een heel vervelend beeld dat deze maatschappij schetst. Alsof je er niet bij hoort wanneer je niet werkt of niet meer kunt werken.

 2. Het is echt niet anno 2017, ook ik werd afkeurend aangekeken, dat ik geen mooie baan had en een prachtige opleiding had gedaan en dan praat ik over eind jaren 70 en beginjaren 80.
  Ik was ook een heel bewuste thuisblijfmoeder om er voor de kinderen te zijn tot het niet meer kon, toen de jongste 11 jaar werd en ik verplicht werd om te gaan werken.
  Zelf was ik al heel jong een sleutelkind, nog voor het woord bestond en ik heb me heel eenzaam gevoeld, later ook nog eens de verantwoordelijkheid voor de andere kinderen in het gezin.
  Mijn kinderen kregen een aanwezige moeder, dat was een ding wat zeker was!

  Wel heb ik altijd binnen de schooltijden vrijwilligerswerk gedaan, leuk om te doen en het houdt je vaardigheden op peil.

  Groetjes Lily

 3. Mijn mening ken je. Het is te belachelijk voor woorden dat we ons anno 2017 tegenover anderen moeten verantwoorden...Iemand zei laatst tegen me: de tijden gaan weer veranderen. Zou het? Ik hoop het van ganser harte!

 4. Ik heb altijd vol respect voor thuisblijf moeders. Ik ben namelijk meestal erg blij dat ik even mag werken. Even een momentje voor mezelf haha
  Al heb ik er afgelopen jaar wel regelmatig aan gedacht hoe het zou zijn als ik tijdelijk zou stoppen met werken

 5. ik ben ook thuisblijfmoeder geweest, en als ik nu mijn kinderen er over hoor praten dan ben ik er ook nog eens heel blij om dat ik er voor ze geweest ben. Het was hier ook altijd gezellig met heel veel vrienden en vriendinnen die thuis niemand hadden om hun verhaal aan kwijt te kunnen, of die gewoon gezellig aan kwamen waaien. Natuurlijk kreeg ik vaak de vraag of ik me niet verveelde thuis en of ik het niets doen niet vervelend vond!? Dat waren rare vragen want ik zei dan steevast ik weet geen eens wat mezelf vervelen is,daar heb ik het gewoon te druk voor. De jongelui die vaak bij ons aan schoven komen nu nog langs voor een praatje en onze jongste woont nog thuis ze is nu 18. Ik ben blij dat ik er altijd voor ze kon zijn.

 6. Bijzonder is het altijd hoe andere mensen daar een oordeel over kunnen hebben. Eigenlijk kan je het dus bijna niet goed doen. Volg je eigen hart en laat andere maar lekker denken. Waarschijnlijk is het alleen maar een reflectie van wat ze zelf liever zouden willen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>