Reacties

Ronde tafel of rechte: 8 versus 3 voordelen! — 62 reacties

 1. Wij hebben een rechthoekige voor 6 personen.
  Ik zie tegenwoordig ook steeds meer ovale tafels. In bepaalde ruimtes staat dit erg mooi.
  Maar zelf houd ik het meeste van grote, rechthoekige tafels!

 2. Een rechte eettafel. Deze tafel past bij het huis en de ruimte. En praktisch gezien kan hij aan de kant geschoven worden. Gelukkig valt het hoofdjes stoten mee. In mijn ouderlijk huis met groot gezin, hadden we wel een ronde in de keuken. Gezellig vond ik dat!

 3. Ik ga helemaal op in de voordelen van de ronde eettafel! Ik heb zelf een vierkante en heel blij mee natuurlijk, maar ik had het lijstje over de ronde eettafel nog nooit zo duidelijk gezien. Wat zegt je gevoel? Je lijstje bij de ronde is wel meer.. ben benieuwd!

  • Nou, mijn gevoel gaat nu dus echt naar de ronde. Maar onze keukentafel is een erfstuk, dus ik kan er geen afstand van doen. Maar mocht hij ooit in twee stukken breken, dan wil ik nu dus een ronde!

 4. Ik vind een ronde tafel leuker, maar heb de indruk dat die meer plaats inneemt dan een rechthoekige. In mijn keuken past geen tafel. Onze eettafel is nogal onhandig. Het is een oude tafel met zo'n soort kruis aan de onderkant. Ook is de tafel aan de hoge kant. Ik heb daarom grote stoelen en er passen vanwege dat kruis geen twee stoelen tegelijk onder de tafel. Ik wil een andere tafel en andere stoelen. Toen ik een klein kind was, hadden mijn ouders een ronde eettafel en ik vond dat heel gezellig. Mijn ouders kochten een rechthoekige tafel omdat ze vonden dat dat meer ruimte gaf aan tafel.
  Wij eten bijna nooit aan de eettafel maar in de zithoek. Na het koken ben ik meestal best moe en moet ik even languit op de bank zitten. Op een stoel zitten is dan te vermoeiend.

 5. Ik heb weer een rechthoekige tafel, maar ik had hetzelfde. En ik heb die ronde tafel ook een tijdje gehad, maar toch beviel het niet. Ik kan niet concreet aangeven waarom niet, misschien toch de ruimte die het in beslag nam als de stoelen niet werden aangeschoven. De rechte tafel staat netjes tegen de wand en een ronde midden in het keukengedeelte. Het was voor mij te rommelig denk ik. Maar het lijkt me nog steeds knusser (op een plaatje) ;-)

 6. Wij hadden een poos een ronde tafel en mijn ervaring is dat die juist meer ruimte inneemt en veel minder praktisch is, zowel binnen een ruimte als om aan te zitten.

 7. Een ronde eettafel is alleen kleiner als je doe voor 4 of 5 personen hebt, vanaf zes is een rechthoekige kleiner. Denk maar aan de enorme loze ruimte in het midden als je een ronde 10 persoons tafel neemt....

 8. Altijd een ronde keukentafel gehad maar nu hebben we al jaren een rechthoekige. In de praktijk is dat behoorlijk ruimtebesparend. Vier mensen kunnen tegenover elkaar zitten, maar meestal zijn wij maar met zijn tweeën en gebruiken de helft van de tafel om aan te eten. Dat doe je niet zo gemakkelijk als je een ronde tafel hebt. Je hebt gelijk met het doen van spelletjes. Aan een ronde tafel gaat dat stukken fijner. Daarom hebben we een ronde tafel gekocht in de huiskamer. Rond is gezelliger dan vierkant of rechthoekig, maar als ruimte een ding is dan zou ik zeggen: geen ronde.

  • Zo hebben jullie dus het beste van twee werelden eigenlijk : ) Een rechte in de keuken en een ronde in de woonkamer. Onze woonkamer is helaas te klein voor nog een tafel.

 9. Wij hebben een rechte eettafel en sinds onze dochter het huis uit is gegaan, wel nagedacht over een andere en kleinere.
  Máár toen stond ik nog niet stil bij de "aanhang", om het maar even oneerbiedig te zeggen. ☺
  Want wanneer iedereen er is met vriend/vriendin, dan is zelfs onze huidige krap. Wij zijn dus op zoek naar een leuke eettafel die je kan uitschuiven. Maar aangezien mijn man en ik niet dezelfde smaak hebben, heeft dat geen haast. We komen er vanzelf eentje tegen.

 10. Leuk geschreven! Zelf heb ik een lange rechte tafel. Alhoewel wij ook over een ronde tafel hebben nagedacht. Beide heeft zijn voor en nadelen. Toen zagen een lange rechte tafel en waren we eigenlijk meteen verkocht... volgende keer een ronde dus? Haha

 11. Wij hebben een ovale tafel van de Ikea, die je in elkaar kunt klappen tot een ronde tafel. We klappen het eigenlijk nooit in.Dat er bij beide opties geen hoeken aan zitten, is handig voor de kleine kinderen die we hebben. Ik ben heel tevreden met de ovale tafel, het geeft voor mijn gevoel iets ' zachts' in de woonkamer. Het enige nadeel is dat ik moeilijk tafellakens vind ervoor. Rechthoekige of ronde tafellakens liggen er niet altijd mooi op.

 12. Ik verkoop allerhande gerestylde meubeltjes en ik merk dat de ronde tafel bijzonder populair is. Het klinkt misschien raar maar gescheiden moeders kopen vaak een ronde tafel bij me zodat de lege plek van papa niet opvalt....

 13. Buiten hebben we een ronde tafel en binnen een rechte. Persoonlijk vind ik een rechte tafel toch echt wel prettiger. Ik vind het ook moeilijk positioneren rond een ronde tafel, klinkt misschien raar, wie weet ben ik gewoon erg rechtlijnig. ;)

 14. Ik zoek al tijden naar een mooie betaalbare ovale tafel. Ik speel graag spelletjes met vrienden aan tafel en dan is een rechthoekige soms minder handig dan een ronde, maar aan een ronde heb je altijd maar zo weinig plek. Ik wil met veel mensen aan tafel kunnen zitten. Dus ovaal voor mij! :)

  • Thanks voor de tip! Ik wil alleen nooit meer een uitklaptafel.Dan heb je vaak gedoe met tafelpoten die in de weg zitten. Ik snuffel altijd op Marktplaats en bij de Kringloop. Ow en bij het grofvuil natuurlijk. ;)
   En ik wil juist langzaam van mijn IKEA spullen af. Die heb ik ooit gekocht toen ik in dit appartement kwam te wonen en niet veel geld had. Alles moest uiteindelijk vervangen worden door originelere meubels. ;)

 15. Wij hebben in de leefruimte een ronde tafel die je kan omvormen tot een ovale en in de keuken staat een grote langwerpige tafel en buiten een ovale tuintafel.

 16. Jaren terug hebben we onze ovale tafel weg gedaan want ik wilde graag een ronde tafel in de keuken. Maar het blijde gevoel was snel weg want het nam veel meer plaats in en ik kon er met het eten niet genoeg op kwijt, Ook had de tafel 4 poten wat ook vervelend was want je visite zat dan altijd met een poot van de tafel tussen de benen. We hebben het denk ik een jaar vol gehouden en nu hebben we weer een langwerpige tafel met afgeronde hoeken een queen ann tafel.

  • Dat is dus geen positieve ervaring Adrienne. Jammer zeg! Maar als het niet praktisch is, kan ik me goed voorstellen dat je afknapt op zo'n tafel.

 17. Ik realiseer me, dat ik in deze woning niet eens een echte eettafel zou kunnen plaatsen, daar is de kamer te klein voor.
  Wel heb ik een klein 4-kant tafeltje staan, wat aan weerszijden uitgeschoven kan worden als dat nodig mocht zijn, wat maar zelden is.
  Tenzij je voldoende ruimte hebt, zou ik niet voor een ronde tafel kiezen, omdat deze meer ruimte inneemt.
  Voorheen altijd een rechthoekige tafel gehad.

  Groetjes Lily

 18. Wij hadden lange tijd een ovalen eettafel (hoezo tegendraads ;) ). Nu hebben we zo'n mooie vierkanten eikenhouten tafel. Daar ben ik tot op de dag van vandaag nog steeds heel blij mee. Alleen wordt hij een beetje te klein voor ons almaar groter wordende gezin. Ruilen?

 19. Wauw, ik wist niet dat er zo veel voordelen zaten aan het hebben van een ronde tafel! Zelf vind ik een rechthoekige tafel mooier staan, ook omdat ik altijd het idee heb dat je zo weinig ruimte hebt aan een ronde tafel. Het idee van de ronde tafel met het veldboeket is daarentegen wel echt heel erg leuk, dus ik ben benieuwd of je misschien toch voor de ronde tafel gaat!

 20. hier een rechthoekige die aan 2 kanten een halve cirkelflap heeft. Klap je die omhoog dan is het een ovale tafel en een stuk groter. Bij ons staat hij altijd uitgeklapt. Nooit zelfs maar gedacht aan een ronde. Die bij de chinees met een draaiplateau in het midden vond ik wel leuk. Ik heb altijd het idee dat je of niet genoeg zitplaatsen hebt , of dat je niet meer bij het midden kunt, bij een rond tafel (en dat je in de ruimte eromheen veel ruimte kwijtraakt )

 21. Ik heb een rechthoekige tafel met twee 'oren'. Als je die omhoog klapt heb je een ovalen tafel met 3a4 zitplekken extra. Ik vin dat heel fijn in het gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder