Reacties

Hoe kies je de juiste lamp/peertje: 6 stappen — 30 reacties

 1. Meestal koop ik mijn lampjes bij de praxis of kruidvat en dan sla ik in op het moment dat er een 1 + 1 gratis actie is. Gelukkig gaan de LED lampen van tegenwoordig wel veel langer mee dan vroeger de gloeilampen en worden ze ook steeds warmer van kleur. Waar ik dus wel heel sterk op let bij de aanschaf is de kleurwarmte. Ik heb een hekel aan dat kille wit/blauwige licht.

 2. Heb toen de gloeilampen eruit gingen nog genoeg voorraad voor jaren gekocht. Super goedkoop, warm licht. Dat vooral aan staat als de verwarming ook brandt, dus het hogere verbruik komt als warmte uitstekend terecht

 3. Ik heb ledlampen geprobeerd. Het is idd wat warmer licht dan spaarlampen, maar ik vind ze niet fijn. Ik heb niet zulke goede ogen en ik zie slechter bij licht van ledlampen. Met spaarlampen geen enkel probleem. Ik heb net als Mr. fob nog een flinke voorraad gloeilampen voor op plekken waar ik een lamp regelmatig aan en uit doe. Spaarlampen houden daar niet van.
  Ik heb een grote lamp in de zithoek met een 75 watt gloeilamp erin. Zo heb ik in de avond voldoende licht. Helaas past in dit armatuur geen spaarlamp. Ik ga binnenkort in de uitverkoop oo zoek naar een andere lamp voor de zithoek. Eigenlijk wel jammer, want de zeegroene kleur van de lamp past heel goed bij ons interieur. Ik hoop iets vintage jaren zestig lamp te vinden bij l. Bakker of k. Wantum in de uitverkoop.

 4. Ik koop eigenlijk nooit ledlampen. Deze tips zijn wel handig ik was ze wel toe nadat ik dus ook zovaak in de winkel stond dat ik niet wist welke ik moest nemen haha. Ik koop vaak 1+1 actie bij Hema.

 5. Volgens mij heb ik vooral spaarlampen thuis hangen. Ik let ook altijd op de fitting en hoe veel watt een lamp heeft en hoe fel ik hem wil hebben. In m'n woonkamer heb ik van die kaarsvormige lampjes van 7 watt en in de keuken hangt er een beuner met veel watt voor veel licht.

 6. Ik vond spaarlampen fijner qua licht, maar dat gedoe met dat hij moet opwarmen. Zo niet handig als je even naar de wc moet. Daarom liet ik het licht in de gang standaard aan. Dat hoeft met de ledlamp niet. Overigens gaan ze bij mij altijd veel eerder stuk dan de beloofde levensduur... :(
  Qua fittingen weet ik eigenlijk precies welke lamp welke heeft. :)

  • Dat is zeker niet handig inderdaad, dat als je naar de wc moet je eerst moet wachten tot het licht op gang komt. Dat kan ik me goed voorstellen.

   Goed dat je weet welke lampen welke fittingen hebben!

 7. Wij hebben overal warme let lampen in de woonkamer dat maakt de zweer toch anders. Hoewel ik niet vaak de lampen aan heb en liever kaarsjes aan heb staan. Ik stuur mijn vriend altijd op pad als er een nieuw bolletje nodig is dan weet ik zeker dat hij met het goede thuis komt haha.

  • Fijn dat je vriend er handig in is! Kaarsen heb ik niet sinds ik enge verhalen heb gehoord over de schadelijke stoffen die vrij komen als je kaarsen brandt.

 8. Ik heb altijd koele ledlampen in huis, ik vind koel licht toch altijd het fijnst. Meestal is het wel even zoeken tot ik het juiste formaat heb gevonden!

 9. Dit artikel van jou had ik eerder moeten lezen! Ik had dus een ondoorzichtige peer nodig voor de lampen die hangen boven de eettafel. Echter kocht ik doorzichtige... je kunt je voorstellen dat je telkens verblind wordt als je naar boven kijkt. oeps :/

 10. Ik had dus echt al veel eerder moeten weten. Ik sta ook altijd te vloeken in de winkel, dan wel thuis, omdat ik het verkeerde heb meegebracht. Ik kies vaak gewoon op gevoel, omdat ik het niet weet. Plus, ik lees eigenlijk niet vaak de wattage, dus neem het mee en kom erachter dat het te fel of te veel sfeer is. Kan ik weer terug.

  Thanks voor de tips!

 11. Ik heb er eigenlijk nog nooit bij stilgestaan, zolang de fitting goed is en de lamp past waar het in moet kocht ik het gewoon... :o Hou niet zo van fel licht dus ik mis stiekem wel de spaarlamp al is een led lamp natuurlijk veel beter voor het milieu.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder