Spannend: eindexamen gehaald? Update 13:55

eindexamen

Vandaag is een spannende dag bij ons thuis.

Want vandaag hoort mijn achttienjarige dochter of ze haar eindexamen gymnasium heeft gehaald of niet. En het is spannend omdat ze met name enorme moeite heeft met wiskunde.

Tussen 13 en 14 worden we gebeld!

Eindexamen uitslag protocol

Het protocol van de uitslag is best veranderd valt me op. Toen ik eindexamen deed werd je rond een uur of 3 's middags op school verwacht. Vervolgens werd een select groepje uit de klas gehaald. Dat waren de ongelukkigen die gezakt waren!

Anno 2017 wordt de klap in de privacy van thuis uitgedeeld via de telefoon ; )

Update 13:56: De uitslag is binnen!

geslaagd

Zie ook mijn post over  mijn zoon die een staatsexamen moest doen omdat hij vmbo tl deed op het speciaal onderwijs.

Leestip: Zakken voor een examen.

Bij jullie ook examenkandidaten? En hoe hoorde jij of je gezakt/geslaagd was?

Vergelijkbare berichten

35 reacties

 1. ojee wat spannend zeg nog een half uurtje in spanning afwachten dus.Heel veel sterkte. De dochter van mijn vriendin hing in de gordijnen toen de telefoon ging maar gelukkig met goed nieuws. Ik werd jaren terug ook gebeld gelukkig ook met goed nieuws. Dat bellen is echt een stuk vriendelijker dan het pas op school vertellen.

 2. Gefeliciteerd! Wat goed van je dochter, tijd voor een feestje!
  Bij mij werd er ook gebeld. Vanaf 9 uur zouden eerst de mensen die gezakt waren of een herexamen hadden gebeld worden en daarna pas iedereen die geslaagd was. Was dus wel schrikken toen om 9.05 uur de telefoon ging, maar gelukkig met goed nieuws!

 3. Ik deed in 2008 examen. Bij ons op school werd er gezegd dat als je tussen half 3 en half 4 niet gebeld werd door je mentor dat je dan geslaagd was. Om 5 over half 3 ging de telefoon.. M'n mentor! De shit ik ben gezakt schoot gelijk door m'n hoofd. Maar hij zei: 'Gefeliciteerd je bent geslaagd'. Ik gelijk verbaasd: 'Huh? Ik dacht dat je zou bellen als ik gezakt was'. 'Ja klopt, maar ik vond het zo zielig om jullie een uur lang in spanning te laten wachten en vind het wel fijn dat ik jullie nu persoonlijk kan feliciteren.
  Op het moment dat de telefoon binnen dat uur ging was ik niet zo blij, maar achteraf wel dat hij belde. Scheelde een uur lang in spanning zitten.

  1. Op zich lief bedoeld van de mentor, maar volgens mij had hij zich toch beter aan de afspraak kunnen houden. Waarom werd die afspraak anders gemaakt?!

  2. Bij ons was de afspraak (ergens begin deze eeuw) als je tussen 1 en 4 uur niet gebeld bent dan ben je geslaagd en is het de bedoeling dat je naar school komt. In die tijd had je msn en dus waren wij als vriendinnen/klasgenoten onderling aan het chatten tijdens het wachten. Om 2 uur al meldt daar 1 van onze vriendinnen uitzinnig dat ze is geslaagd want ze is net gebeld door de mentor dat ze het heeft gehaald. Heel bizar eigenlijk want niet de afspraak. Een halfuur later (half 3) meldt een andere vriendin dat ze een herexamen moet doen... En bij ons (een andere vriendin en bij mij) bleef het stil, en stil, en stil... Nou dan duurt dat wachten een eeuwigheid! Dus wij samen bijna ziek van de spanning naar school gefietst, want wat was er in vredesnaam aan de hand?! Vraagt de mentor heel verbaasd 'hadden jullie contact dan?' en 'maar jullie dachten toch niet dat het bij jullie spannend zou gaan worden?'. Ik moet zeggen dat het bij mij met de zenuwen best nog wel mee viel (stond er goed voor) tot ik wist dat anderen wel zekerheid hadden en ik niet. Dat laatste, die onzekerheid, was zowat ondragelijk! Later heeft de mentor zijn excuses aangeboden, hij had niet voorzien dat die ene leerling die met de hakken over de sloot het haalde (en als eerste door hem gebeld was) het van de daken zou gaan schreeuwen met alle gevolgen van dien. Als hij dat had voorzien dan had hij het niet of pas veel later gedaan, zei hij toen.

 4. ooooo wat heerlijk van harte gefeliciteerd nu lekker alle spanning van jullie af laten glijden en een vreugde dansje doen!!!!

 5. Ons protocol was dat je gebeld werd in de ochtend als je niet geslaagd was... en in de middag als je wel geslaagd was. Maar wel voor twee uur, werd gezegd. Nou. Ik werd dus niet gebeld.
  Dus mijn moeder belde om 3 uur met de school en toen bleek dat ze zo overduidelijk dachten dat ik het wel zou halen, dat ze mij maar helemaal niet belden 'Natuurlijk is ze geslaagd.'Nee. Zo natuurlijk was dat natuurlijk niet!

  Gefeliciteerd! Het is een hele prestatie en weer een afgesloten hoofdstukje. Op weg naar de volgende stap!

  1. Wat een rare lui daar bij jou op school Daenelia! Maar wel fijn dat ze zoveel vertrouwen in je hadden dat ze je slagen blijkbaar vanzelfsprekend vonden ; )

  1. Oh wat balen! Dat had een achternichtje van mij ook, en bij het herexamen was het nog slechter gegaan. Die moest toen het jaar overdoen vanwege die eentiende punt.

 6. Gefeliciteerd!!! Onze zoon wordt dit jaar 12 en gaat pas na volgend schooljaar naar de middelbare school. Dus voor ons nog geen examenuitslagen. Hoewel, het was wel een spannende dag: de uitslag van de entreetoets is binnen, waarin een voorcalculatie wordt gedaan op het schooladvies. Ook hier alvast twee trotse ouders :-)

 7. Gefelicteerd!!!
  Hier mijn zoon die vandaag geslaagd is voor zijn havo... met een 5 voor wiskunde en rest ruime voldoendes,....zijn zo blij.
  Veel plezier!

 8. Gefeliciteerd, hier is onze tweede dochter gelukkig ook geslaagd voor de havo. Met allemaal voldoendes op de eindlijst. Maar wat een slopend gedoe dat wachten op een telefoontje. Hier werd iedereen tussen half twee en drie gebeld. Maar de eerst whats app berichten kwamen voor half twee al binnen van gezakten en geslaagden. Zenuwslopend. Nu maar op naar het saxion in Enschede.

 9. Gefeliciteerd! Wat fijn dat ze geslaagd is. Ik deed in 1996 (sssttt) eindexamen en toen werden we ook al gebeld thuis met de uitslag. Ik weet nog wel hoe spannend ik dat vond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.